אל תשאלו... תאונה...

udic555

New member
אל תשאלו... תאונה...

אל תשאלו...הבוקר קרתה לי תאונה הזויה (אבל כואבת. מאוווווד). בכניסה לחניון באיירפורט סיטי (ליד נתב"ג) ישנו מחסום עם שומר. עצרתי, לקחתי כרטיס, והשער התרומם; אלא שרוכב קטנוע אחר שהיה באותו הרגע מאחורי ניצל את ההזדמנות, עקף אותי מימין מבלי לקחת כרטיס ונסע פנימה במהירות. אני, מבלי לשים לב בכלל שהוא עקף אותי, המשכתי גם אני פנימה; ומכיון שאחרי שרכב כלשהו (במקרה זה הקטנוע השני) חוצה את המחסום – אז הוא (המחסום) יורד אוטומטית – ניחשתם נכון, המחסום פשוט נחת עלי במהירות כשאני כבר עברתי אותו בחציו. המחסום פגע לי בגב, איבדתי שיווי משקל והקטנוע נפל ומחץ את הרגל שלי תחתיו. השומר של החניון הזעיק מיד אמבולנס, ואח"כ רץ לקחת את המספר של רוכב הקטנוע השני (שבכלל לא שם לב מה הולך מאחוריו). אחרי דקה הגיע גם האחראי על הביטחון באיזור לשאול מה קרה. האמבולנס הגיע מהר מאוד, וחיכה קצת שהרוכב השני יצא ואז לקחנו ממנו, אני והאחראי על הביטחון במקום, את הפרטים שלו. אח"כ פוניתי לבית החולים. בצילום לא מצאו שברים אבל הקרסול שלי נפוח כמו כדורסל, כואב לי נורא ואני לא יכול בכלל לדרוך על הרגל שנמעכה, שלא לדבר על ללכת. קיבלתי חמישה ימי מנוחה מהאורטופד במיון וכעת אני בבית, מרותק למיטה, וכמובן שלא יכול לעבוד. ועכשיו לשאלות: 1. מי אשם? הרוכב השני? הנהלת החניון? שניהם? 2. מה קורה עכשיו? האם אני צריך לנסוע להגיש תלונה במשטרה? עדות? איך זה עובד? 3. יש לי את הפרטים של השומר, של מנהל הביטחון ושל הרוכב השני. האם כדאי להתקשר אליהם ולשאול משהו? 4. יש לי עו"ד שיטפל בכל הנושא של הגשת תביעה לביטוח לאומי וכו', אבל האם חוץ מלהתקשר אליו ניתן/כדאי/חובה לעשות עוד משהו? 5. כל תוספת שלכם תתקבל בברכה. 6. סעו בזהירות ובבקשה תכבדו גם את הרוכבים האחרים!

knightrider

New member
קודם כל תרגיש טוב

וכדאי שתקח ייעוץ מומחה בעניין המשפטי...נשמע שהסיפור הזה מצריך כזה.

Ayokin

New member
תרגיש טוב

בעיקרון ,כשרכב עושה תאונה בחניון אין קשר בינו לבין לרכבים המעורבים. לדוגמא :חוקי התנועה חלים גם בחניון של קניון. http://www.lawforums.co.il/ObjDoc.asp?PID=943&OID=388932&docMode=print&oType=3 כדאי להתייעץ עם עורך דין ,אבל לדעתי זה רק אתה נגד הרוכב השני.

גולאץ

New member
הכי חשוב- רפואה שלמה מהירה וקלה!תרגיש טוב!|סי

דבר שני, על פניו, יש פה כמה גורמים בעיתיים (שזה טוב לך בתביעה); בעקרון לרוב המחסומים יש חיישנים שלא מאפשרים להם 'לרדת' על רכבים (בדיוק כמו שיש במעלית או במסוע בקופה של הסופר) אם במחסום הזה לא היה יש בעייתיות ונשמע, על פניו, שאפשר (וראוי- כי גם נזק לרכב ממחסום שיורד זה לא מלבב ולא צריך להיות) לתבוע הן הרוכב שעקף אותך והן את הנהלת החניון (הרוכב- על הנזק והנהלת החניון - נזק ורשלנות). כך נשמע לי. אבל זה יותר מורכב מזה; יכול להיות שלא צריך לתבוע כ'תאונת דרכים' , אלא כ'רשלנות' לכל דבר או גם וגם. או שאולי אי אפשר גם וגם ויש גם נזקי גוף וגם נזקי רכוש שנכנסים לסיפוק אבל אופי התביעה הוא לא חד משמעי. אינני עורכת דין אני אפילו לא קרובה לתחום ולכן כל מה שאני אומרת שווה ל
אז למה בכל זאת כתבתי מה שכתבתי?! א. כי אני אוהבת ללהג. והרבה. בפרט ערב לפני מבחן כמו הערב ב. כדי להראות שהדברים יותר סבוכים ממה שנראה לעין ויש מקום להתייעץ עם עו"ד שמבין בתחום (ואולי הייתי שוקלת לפנות לעו"ד שמתעסק ומבין היטב בנזיקין בכלל ולא רק ב'תאונות דרכים' בעלמא). עד אז לא הייתי עושה כלום (וודאי לא להתקשר לאף אחד מהמעורבים) ומחר בבוקר להרים טלפון לעורך דין. אחד טוב. בכל מקרה, כך או אחרת, דע לך שמדובר בהרבה מאד זמן אז תתחיל לאגור סבלנות ואורך רוח מעכשיו. והכי חשוב- שמור על עצמך! בהצלחה רבה

mnakash

New member
תתאושש במהרה

סופר מרגיז. אני מקווה שהרוכב האחר ילמד לקח ולא ימשיך לשלוח אנשים לבתי חולים או יגרום לתאונות \ כמעט תאונות. אני במקומך הייתי רוצה להתייעץ עם עו"ד או מומחה לעניין.

lior05

New member
מומלץ להניח את הקרסול על מקום גבוה למען ירדו

הנוזלים והנפיחות והכאבים...

xfwind

New member
ברמה האישית - בינך לבין עצמך - אתה אשם

זריזות, חדות ונכונות לתגובה הם מצב שכל רוכב חייב להיות בו כל זמן שהוא רוכב. אין ספק שעם יותר עירנות היית מגיב נכון ומונע מעצמך פגיעה. בכל תאונה - הרוכב חייב להאשים את עצמו כדי למנוע את התאונה הבאה. זו תובנה שכל רוכב חייב להפנים.

udic555

New member
ממש לא. לא היה לי סיכוי

המחסום החל לרדת כשכבר היתי כמעט באמצע (חצי קטנוע לפניו וחצי אחריו). אני כמובן לא תיארתי לעצמי שהוא עומדלרדת ולכן לא הייתי מוכן, וחוץ מזה הוא ירד מהר. אף רוכב בעולם לא היה מספיק לחצות אותו.

xfwind

New member
זה שאתה נחרץ ביחס ל"אין סיכוי"

זה מסמן לך שיש לך עוד דרך להבין את העקרון. אני יודע שזה לא נעים, אבל אני כותב מנקודת פרספקטיבה לא מבוטלת.....
רמז - אני עדיין לומד תאונה מ1995....

גולאץ

New member
(מצד שני-

מחסום שיורד על ראשך זה לא בדיוק מסוג הדברים שאתה אמור לדעת לצפות מראש/להתחמק מהם)

xfwind

New member
הבחור מקומי ומכיר את המכניזם

ראה את הקטנוע והיה צריך להבין. זו התורה - להיות כל הזמן במוד של "מה יקרה אם" ואז לדעת מה לעשות - זה מתבטא בהמוני צרופים שונים שאנחנו נתקלים בהם כל שניה בזמן הרכיבה - והתפעול הנכון של המוח - הוא זה שמבדיל בין להפגע או לא. אין דרך אחרת. יש גם
מזל
ואני לא מכחיש שהוא קיים - אבל אני מסרב לתלות בו סיבות ונסיבות.

udic555

New member
ולמה החלטת שראיתי את הקטנוע?

ממש לא ראיתי אותו... הוא עקף מימין בזמן שלקחתי את הכרטיס. בכל מקרה נראה לי שמיצית את הטיעונים שלך, תודה.

l coyote l

New member
דווקא כן.

מספיקה פעם אחת של "כמעט" כדי לצרף את זה לרשימה האינסופית של דברים לשים לב אליהם. (איך "אמור" קשור כאן?)

dts

New member
ראשית חוכמה תבקש להסיר את השירשור הזה

שנית או יותר מזה תחזור לעורך הדין שלך (מהתחום אני מקווה) ותשאיר לו את העבודה. תתעלם מהעיצות המוזרות שאתה מקבל כאן ! זו תאונת דרכים על כל מה שמשתמע ממנה ולכן לא ממש מעניין מי הרוכב השני ומה עשה בששון או ברישעות כי עקרון הפלת"ד בארץ הוא "חוסר אשמה". לגביך זה אומר שקרתה תאונת דרכים ואתה זכאי לפיצוי ושיפוי בהתאם לפוליסה שלך ואם נחת עליך משהו לבדך או עם רוכב נוסף ביטוח החובה ישלם לך בגין תאונת דרכים ללא קשר ובהתאם לפוליסה. נזק לרכוש ו/או הוצאות נוספות או נזק ממוני אחר ניתנות לתביעה במישור האזרחי כנגד החניון והרוכב השני וכאן סעיף "האשמה" כמובן קובע ומכריע.

udic555

New member
תודה רבה לכל העונים

אני בקשר עם עורך דין. סעו בזהירות ושוב תודה!

למעלה