אל תרצחו אותם

RossieL

Active member
אל תרצחו אותם

הקיץ כבר פה ואיתו הימים החמים והשמש היוקדת.
ונורא יותר, החשש מפני אסונות שקיץ גובה.

הורים ששוכחים ילדיהם במכוניות,
ילדים שמשחקים במכוניות נטושות, לא מצליחים לצאת,
ויש גם מקרים של שריפות רכב נטוש, לעתים בגלל משחק בגפרורים.

לפני יומיים, אסון כבד אירע בעת שילדה בת 4 שיחקה עם שני אחיה ברכב נטוש בכפר חלאילה שבסמוך לגבעת זאב, עלה הרכב באש.
הילדה לא הצליחה להציל עצמה ומצאה שם את מותה.

הידיעה פורסמה באמצעי התקשורת ודובר בה לא מעט, ועדיו, לא מספיק.
כי לדעתי, צריך לפמפם למאזינים, הורים, סבים, סבתות, ילדים וילדות, בכל שעה ובכל שפה, כי משחק ברכב נטוש או כל רהיט אחר שעלול להיסגר בלי יכולת להיפתח מבפנים, הוא סכנת מוות. גם בלי אש!
קל וחומר, למנוע מילדים קירבה לאש!
מציתים, גפרורים הם מחוץ להישג ידם של הילדים!!!

הורים
תתעוררו על החיים שלכם כי מדובר בדבר הכי יקר לכם!!
הרי את הטלפון הנייד או הלפטופ לא תשכחו ברכב ולא תפקירו אותו.

ילדים זה לא משחק!
אל תרצחו אותם!!!!

חביף11

New member
כמה וכמה פעמים קראתי את הכותרת

והתאמצתי לא להגיב.
נשברתי.
זו כותרת איומה, רעה שאינה מעמידה באמת את הילדים באור הזרקורים. הכעס הישראלי הטיפוסי כנגד הרג ילדים [ בשגגה, אגב ] לא מתבטא כך כשמדובר באונס ילדים וילדות, מה פת'ום.. רק לפני יומיים שמענו זוועות על חסידות גור, אינני מזכיר את התעללות בתינוקות, עד שתינוק לא נרצח [ הפעם בכוונת תחילה, ככל הנראה] דממת אלחוט. ההורים שוברים את הראש לבד, ושום דבר לא גרם/גורם למאן דהוא לפרסם כותרת כמו: אל תרצחו את הילדים! ובאדום.

לטעמי הכותרת מיצרת התנגדות ולא הקשבה, כפי שאת מקווה שיקרה.

poseidon111

Active member
נדמה לי שאם מישהו הגזים זה דווקא אתה. היא בחרה להאיר את

מה שהיא בחרה להאיר ואתה בא בטענות למה היא לא בחרה להאיר את מה
שלדעתך צריך הארה.
האם יש בהארתה לבטל את מה שחשוב לך? ממש לא, אתה מוזמן להאיר זאת פעם אחר פעם.
אבל אתה בחרת לתקוף מישהו שרק רוצה להזהיר אחרים, לא להעלים את הדברים שאתה חושב שצריכים ספוט.

חביף11

New member
נראה לי, שההערה שהערת לי בדיון על

רוגל אלפר תקפה לתגובה שלך כאן.
שהרי הביקורת היא על המשפט בכותרת, לא על שאר הבעיות, שהובאו כתנא דמסייע להצדקת ביקורת הלשון המסוכנת והקיצונית.

poseidon111

Active member
ממש לא. לילדים שמתים לא חשובה הדקדקנות הפלילית שבה אתה נוקט

ברצונך להבדיל בין הריגה לרצח.
שניהם 100% מתים ואם יש בלשון חריפה ובוטה בכדי להפסיק או לצמצם את התוצאה האיומה הרי ההתפלפלות היא מיותרת לחלוטין.
זה אחד מהמקרים שהמטרה חשובה יותר מהדרך או במקרה זה, המילה.
משום מה לך חשובה הנימה, השימוש במונח המשפטי הנכון בעוד שלה חשובה התוצאה המצופה מההודעה.

חביף11

New member
אתה בענין של להתווכח, ואני לא

זילות השימוש במלים בעלות סף רגשי גבוה במיוחד מובילה את כל השיח לפשטנות ולרדידות ול"סתם" עוד מקום של צעקות.
אשר על כן, את דבריי אמרתי ונימקתי, את דבריך אמרת ולא נימקת אלא התפלפלת קצת, לבריאות.

RossieL

Active member
אל תרצחו את הילדים!!

כל פגיעה בחסר ישע הנה סוג של רצח.
הפגיעה בנפש, רצח הנפש.
וטענתך כאילו אונס והתעללות לא "זוכים" להד, הרי זה מגוחך.
אלמלא הדיווחים בתקשורת, לא היינו יודעים על כל המקרים הקשים, לא היה מתקיים שיח ולא היתה עולה הודעה מהסוג שכתבתי.

לצערי, הרבה מאד מקרים אינם ידועים כי הם אינם מדווחים [תרתי משמע] ומי יודע כמה נשמות צעירות נרצחות מידי רגע, אפילו ברגעים אלו ממש.

ולכן, לכל מי שכן קורא, כן שומע, כן מבין, אני פונה ומתחננת:
אל תרצחו את הילדים!!!

החוק הישראלי מגדיר מהו רצח ורוב הילדים שנהרגו לא נירצחו ע"י

הוריהם.
אני מבינה את התיסכול אבל כשמחבל שהגיע עלמנת לרצוח!! ואיכשהו בית המשפט מוצא אותו אשם רק בהריגה כי....(ופה מגיעים מליון תרוצים מוזרים, לרוב זה על ילדות עשוקה) או אנס שגם רצח את הקורבן תוך כדי ואיכשהו בית המשפט מגיע למסקנה שהוא לא התכוון לרצוח אז הוא נאשם בהריגה.... וכו' וכו' (אני בטוחה שניתן למצוא מליון פסיקי דין בהם נרצח אדם ובית המשפט קבע שהוא "נפל" על הסכין......) את רוצה שאקרא להורה שחרב עליו עולמו כי במו ידיו הוא הביא לסיום חיי ילדו רוצח?
לא נראה לי הגיוני.
אף הורה לא קם בבוקר במטרה לרצוח את הילד שלו.
אני חושבת שגם כותרת כמו אל תהרגו את הילדים שלכם יכולה להיות מספיק חזקה!!

RossieL

Active member
למנוע את האסון הבא

רצח עלול להתרחש גם אם לא תוכנן מראש.
פשע שהשתבש, ויכוח שהסלים, מחשבות שנדדו למחוזות אחרים.
ועדין, התוצאה הסופית אחת היא: מוות
מי ששוכח תינוק ברכב ומביא עליו מוות בייסורים קשים, מה לעשות, רוצח את ילדו.
הוא לא התכוון, הוא לא תכנן, בסיוט הכי נורא שלו לא חלם שלו זה יקרה.
ובכל זאת, קרה.
הילד נרצח לא בכוונה תחילה והיה קורבן של הרבה מאד טיעונים, נסיבות וסיפורים שאף אחד מהם אינו רוע, כוונה או זדון.
ואוי לייסורים שיחווה אותו הורה למשך יתרת ימי חייו.
אין מילים לתאר והלוואי שלא עוד הורה אחד יצטרך לחוות כדי להבין את גודל האסון.

להבדיל מאלו, מחבלים שבאים במטרה אחת ONLY, לרצוח ולזרוע הרס.
אלו, בלי למצמץ, שיוצאו להורג.
נקודה
.

החוק הישראלי מאפשר הוצאה להורג של מורשעים בעבירות מעטות; אך במדינת ישראל מומש העונש רק 3 פעמים

* פעם אחת כששוטר עברי בתקופת המנדט, מרדכי שוורץ, שהורשע
בשנת 1938 ברצח שותפו הערבי לאוהל.
בעת חקירתו במשטרה ובמהלך משפטו טען שוורץ כי הייתה זאת תאונה, אך
התביעה טענה כי ביקש לנקום את מותם של יהודים בידי ערבים בזמן
המאורעות ובמיוחד את מותם של דניאל סטניצקי ואיסר טנקוס מושב כרכורב-30
ביולי 1937.
גרסתו לא נתקבלה על דעת השופטים ושוורץ נדון למוות והוצא להורג.

* ביוני 1948 הוצא להורג מאיר טוביאנסקי לאחר שנשפט במשפט צבאי מהיר
ובלתי חוקי. בהמשך טוהר שמו של טוביאנסקי, והאחראים להוצאה להורג
נשפטו.

* ב-31 במאי 1962 הוצא להורג הפושע הנאצי אדולף אייכמן על פי החוק
לעשיית דין בנאצים ובעוזריהם. ערעורו של אייכמן על הרשעתו ברצח העם
היהודי בשואה נדחה על ידי בית המשפט העליון, ונשיא המדינה, יצחק בן צבי,
דחה את בקשתו לחנינה. אייכמן הוצא להורג בתלייה בכלא רמלה.

ומאז ועד היום לא ייושם גזר דין המוות למחבלים, רוצחים ושאר פושעים מסוכנים שאשמתם הוכחה מעבר לכל ספק, ולו פעם אחת.

כן, היו מספר פסקי דין שהוגשה בהם בקשה להפעלת עונש מוות אך בתי המשפט המירו את רובם ככולם במאסרים ארוכים וממושכים.

וחזרה לענייננו. אכן, " אף הורה לא קם בבוקר במטרה לרצוח את הילד שלו."
אבל התוצאה היא, שהוא יצא עם ילד חי ונושם ומלא חיים וחזר .... בלי.
הילד נרצח בברוטאליות שלא בכוונה.

את העונש של זה שרצח הוא קיבל בעצמו מעצמו ואין בית דין שיוכל להמתיק את עונשו,
ועדין, לדעתי, רק אם נקרא לתופעה במילים הכי קשות ובוטות, רק כך אולי נוכל לעורר את אותם הורים, סבים, סבתות, אחים ואחיות, לעשות כל שיהיה בידן למנוע את האסון הבא.

חביף11

New member
ועדיין, השימוש הבזוי במילה "רצח"

מזכיר לי את השימוש של מתנגדי ההפלות שלא לדבר על פ.ליטת ז.רע לחינם [ אגב, ביהדות הדתית הז.רע הנפ.לט לו לחינם, בטח בשינה מפ.רה את לילית ומייצר מליארדי שדים ].
גם בבתי המשפט לא ששים לקבל את המושג "רצח" בקלות הבלתי נסבלת שבה את נעזרת במילה הזו.
מנסיוני - יש מורים שכבר בשיעור הראשון משתמשים בכלי ענישה, סנקציה וכך נשארים חסרי כלים לטיפול בבעיות משמעת בעתיד. גם בחירתך התמוהה במילה רצח מותירה את כל שאר האפשרויות מיותמות וחסרות ערך.
אגב, לו סמוט' יצליח במדינת ההלכה שלו, ערי המקלט תתמלאנה בהורים שצאצאם מת בשגגה מכל סיבה שהיא.
אבל בהחלט מותר לחשוב חשיבה אלימה ואיומה כזו, בהחלט.

חביף11

New member
תארו לכם מה קורה בפורום חקלאות

1. שום הודעה בה מופיעה המילה ז-ר-ע תופיע בצורה ברורה אלא נישלח למקום אחר.
2. כל מילה שיש בה שמץ של מי.נ.יות כמו: שח.לה, הפ.רייה וכו'
השתגעו בתפוז ובזבזו כסף על תוכנת צנזורה אלימה עד כדי טירוף. אגב, שלחתי למשוב שאילתא על כך, מישהו מאמין שזכיתי לתשובה? חח

רצח הוא רצח? הוא רצח הוא רצח? מה תגידי על זה?

במרץ 2010 בשעה חמש לפנות בוקר נתקלה אסתר גלילי ז"ל, שיצאה לקניות במכולת בדרום העיר, בפליט הסודני שיכור ומסיבה שאינה ברורה, הוא תקף אותה באגרופיו וגרם להתמוטטותה על המדרכה. למחרת מתה מפצעיה. התוקף הורשע בהריגה בלבד ונגזרו עליו שמונה שנות מאסר.

-------------
היא שרדה את השואה ואיכשהו "נהרגה" בישראל ע"י אדם שבכלל לא היתה לא זכות להיות במדינה הזו!!
אבל היא בסך הכל נהרגה......כמו שנהרג אדם שחצה כביש שלא במעבר חציה....נרגה,ככה החליט השופט!!!
אז לדעתך היא נהרגה או נירצחה?

חיא2

New member
ובאותו ענין

בחור מהשטחים, ממוצא יהודי, זרק אבן על מכונית וכנראה גרם למותה של אשה ערבייה ממוצא פלסטיני.
הבחור עד היום לא נשפט ובדרכי עקלקלות כנראה גם לא יישפט. שלא להזכיר את רוצח המחבל הפצוע על האדמה...

וואו, אין שום מקום להשוואה

במקרה הראשון יש להוכיח את אשמתו והאם הוא זרק את האבן, כנראה יש קושי.
לגבי המקרה השני בוא מראש לא נשווה מחבל שבא לעשות פיגע לניצולת שואה קשישה שהלכה לתומה ברחוב שלה.
ושאין שום ויכוח לגבי מי הרגה אותה ושהקשישה ניצולת השואה לא איימה על חייו בשום אופן.
ולעצם אשמתו של החייל, שוב, לא אתה ולא אני יכולים לדעת האם היה לו מטען מתחת למעיל ואם לא הציל במעשה שלו אחרים.
אתה רוצה לתת דוגמא תן את אילו ששרפו את הבית בדומה.

חיא2

New member
אנחנו לא מפתח את דיון ה-רוצח

שבגללו רבנו ארוכות..
אבל הנה מצאת בעצמך דוגמה טובה, ואלה ששרפו את הפלסטיני הצעיר, גם.. ואלה שמציתים כנסיות...
בקיצקוצ.. מדינת ישראל, בתוך פוליטיקה לעומתית, מדיניות של הפרד ומשול וסכסך בהחלט מצליחה.

אבל אתה שוכח שגם מחבלים מקבלים גזרי דין מקלים

זו בעיה של שופטי ישראל באופן כללי, יש הם המון אמפטיה וסימפטיה למקרבן ולא לקורבן ולעיתים גם מחבלים יהודים נהנים מהתופעה כנראה ובדיוק לזה אני מכוונת.
להגיד שאדם שהגיע עם סכין לרצח אדם לא התכוון לרצוח אז זו הריגה?
לא מבינה דברים כאלו.
ובוא לא נשכח שאחרי שחזינו ברציחות ממש מעזעזעות של משפחות שלמות, ילדים רכים,תינוקת במיטתה וכו' היחיד בישראל שקיבל מאסר עולם עם חידוש שנקבע עבורו (נקבע בו שוועדת השחרורים לא תמליץ על קציבת עונשו של אסיר עולם שהורשע ברצח ראש הממשלה עקב מניע פוליטי-אידאולוגי, ולא תמליץ על מתן חנינה לאסיר כזה )
זה יגאל עמיר כי מסתבר שדמו של ראש ממשלה אדום יותר ומאוד חשוב להפחיד אנשים מלבצע מעשה כזה....אבל קצת פחות חשוב להתריע אותם מסתם לרצוח אחד את השני.

חיא2

New member
עוד לא ראיתי מקום בו מנהיג

נבחר, ממונה או מכוח ירושה גנטית כשנרצח [ למעט צ'אושסקו ורעייתו ועוד כמה טירנים אכזריים מכל ] לכשנרצח מתייחסים לרצח כאירוע רצח רגיל ויומיומי.
צר לי, דמו של ראש הממשלה אדום בשל הבחירה שלנו בו, מדמנו שלנו. אגב על הבסיס הה מנהל הביבי את התעמולה האנטי-משפטית והמניפולטיבית שלו, מהפיכה, הדחה ושאר מלים שמצביעות בדיוק על כך, שמנהיג נבחר דמו סמוק משלנו
אגב, לדמו הסמוק של רבין לא עזר כשגילה דן מרגלית את חשבון הדולרים של לאה.. אי אז... אם כבר הזכרנו רבין.

האירוע עצמו בהחלט אינו רגיל ויומיומי

והציבור מתאבל ועצרות נעשות כל שנה ורחובות ומסודות נקראים על שמו מה שלא יקרה לאדם רגיל מהישוב.
אבל ביו כותלי לבית המשפט הוא צריך להיות אדם ככל בני האדם וכשם שלא תחשוב שיש להקל עם ביבי כי דמו אדום יותר
כך גם לא צריך להחמיר עם מי שרוצח ראש ממשלה מעבר למה שיחמירו עם כל רוצח אחר שהורשע ברצח (ומיבחנתי כל רוצח צריך לשבת כל ימי חייו בכלא)!!
משפט בוזגלו צריך לעבוד תמיד בכל מצב ועל כל מקרה.

אגב, זה הזכיר לי למשל שהבחור שדרס את בנו של הופט והפקיר אותו קיבל 12 שנה ועשרים שנות שלילה ועוד שלוש שנים על תנאי, עונש שלא זכור לי שהיה כמותו לדורס ומפקיר.
המערכת הזו אוהבת להגן על שלה ועל בכירים אהובים ומכובדים ופחות על בני ובנות תמותה רגילים.

חיא2

New member
צר לי, רצח רה"מ - חריג אף בבית משפט

ואין דין רוצחו כדין רוצח אדם אחר... כן, דמו של הנבחר סמוק מדמינו.
וכן כמובן אני חביף

דמו יכול להיות סמוק יותר בעייניך וזה צריך להתבטא

בהנצחה.
אבל לא יכול להיותהבדל כשבאים לגזור עונש.
מה יהיה השלב הבא?
מעמדות בבית המשפט?
כשהנפגעים יהיו ילדי שופטים העונש יהיה חמור יותר? (אפס...שם כבר היינו).
בקיצור, אני חושבת שכשבית המשפט מתחיל לתת עונשים לא בכפוף לפשע אלא בכפוף למי הקורבן וכמה הוא חשוב או מכובד זה מסוכן ביותר.

למעלה