אל תקנה לי ורד

אל תקנה לי ורד

מילים: תרצה אתר לחן: ורד קלפטר ביצוע: יעל לוי רציתי שתקנה לי כובע משונה ולא מתאים רציתי שתאמר לי כל מיני דברים קצת מוזרים רציתי שנבנה לגובה מגדלים על מגדלים ונשיט בתעלות המים אוניות ודחלילים רק אל תקנה לי ורד בעטיפה של פרגמנט רק אל תביא לי ורד כי אז אומר את האמת שמי שמביא לי ורד הוא האיש הלא נכון רציתי שתכתוב איגרת עם שקרים בחרוזים רציתי שתהיה לי כל מיני דברים מיותרים רציתי שנלך לסרט בשעה לא מתאימה ונשב שם בודדים לגמרי באולם שנה שלמה. רק אל תקנה לי ורד... רציתי שכל זה וככה וכל הלאה וכלי... רציתי שתהיה לי כל מיני דברים מיותרים רציתי שניסע ביחד למקומות לא מוכרים ונשוב בחזרה הביתה בשבילים עקלקלים רק אל תקנה לי ורד... -- לפני כמה שנים ניתחתי את השיר הזה, אך לצערי המסמך אבד לי. מקווה שאצליח לשחזר את הניתוח ההוא ובנתיים, אשמח לשמוע חוות דעת אחרות (מתוך שיחות ודיונים סביב השיר, גיליתי שכל אחד ואחת לוקח אותו למקום אחר לגמרי זה יכול להיות ממש מעניין)

מוגג

New member
תרצה אכלה התפוח

הפרח זרקה לחצר הלכה לשחק עם ילד אחר כי שגרה זה רע היא רוצה את החוחים לא את הורד להיטלטל בסערות החיים נדנד עלה ורד לא רוצה את הג'נטלמן המושלם רוצה את הפרא, מלך העולם.

עִידן

New member
בעיניי

היא מתנגדת לבנאליות המצועצעת והילדותית. ככה צריך.

לדעתי....

היי... ד"א מאוד אהבתי את השיר... המשוררת פשוט רוצה שהאהבה שלה תהיה מיוחדת,לא כמו לכולם (שזה בעצם מה שכולנו רוצים),היא לא רוצה שהרומנטיקה תהיה מוכתבת ע"י כללים ונורמות שמקובלות , אלא לעשות יחד עם אהובה דברים מיוחדים, לא הקיטש המוכר לכולם...שירים דביקים - היא מעדיפה שקרים בחרוזים שבשבילה יהיו יקרים יותר ממילים דביקות וחסרות משמעות. היא לא רוצה ללכת בדרך ישרה ומובלת,באהבה מקובעת , אלא לעשות הכל הפוך על הפוך,עקלקל... נראה לי... ביי :)

למעלה