מחבקת אותך ואתרום לך משלי
גיסתי ובעלה נישאו אחרינו ונקלטו לפנינו. והם הרבה יותר צעירים ומחילה, הרבה פחות יציבים. כשהיא בישרה, מיהרה להגיד לאמה בקול רם, שלא תאחל לי ולבעלול שום דבר, כי זה פוגע. כאילו ניסתה לעזור, אבל פגעה יותר. חמותי העירה לי בתגובה, שהיא הפכה גרידית ורוצה נכד גם מאתנו. כדי לגמור אותי לגמרי, לבעלול הייתה לפני כן יציאה עלי שלא במקום ליד כולם ואז בדרך חזרה הבייתה מרוב עצבים עליו ובעיקר כאב, צרחתי עליו כל הדרך. כמעט עשינו תאונה.
וכמובן, שהיו את ההערות של חמותי וגיסתי לבעלי ולי: "יש לכם עוד אופציות", כאילו שזה כה פשוט, כמו לקבל עירוי דם או תוספת ברזל. או שאלות מביכות מאנשים בפורומים משפחתיים, כאילו שכ"כ קשה להבין שאם אנחנו לא מדברים על כך, כנראה שזה קשה מדי. פעם ביקרנו את חמי וחמותי והיא זרקה לבעלי לידי: "תתקשר יותר לאחותך! היא בהריון! היא רגישה עכשיו!", כאילו שאין לה בעל ואין לה תמיכה מכל העולם, ואנחנו בתוך מיץ הזבל שבקושי צפנו בו, עוד צריכים לשמש להם קבוצת מעודדות.
וכמובן יש את החברים, שנקלטים ברגע שמחליטים ואנחנו רק נישאנו ומחכים ומחכים. וכן, יש ריחוק. אז מה? החיים לעתים גורמים לזה, אל תקחי כל האחריות על עצמך ועל מה שאת עוברת. כל חברות משתנה עם השנים. ואת לא צריכה לקבל לפרצוף כל הזמן את מה שאין לך. מותר גם להתרחק כדי לדאוג ולשמור על עצמך.
אין באמת דרך להתמודד עם זה. זה פשוט כואב. יש ספורט. יש זמן איכות עם בן הזוג. נופשונים, שופינג. עבודה ועוד עבודה. דברים שמקהים מעט את הכאב והופכים אותו נסבל. ומניסיון, יש גם ימים טובים למרות שהקושי כל הזמן שם והם יבואו גם לך. העיקר שלא תתייאשי. ב"ה, אתם צעירים. תתמקדי בזה, כי זו חצי הכוס המלאה.
מחבקת שוב חזק. ומאחלת לך שהות קצרה פה באתר.