אל תלכי לי:(

אל תלכי לי:(

חייבת לפרוק את מה שעל ליבי נראה לי זה המקום המתאים. סבתא,או כמו שאני מכירה אותך "נה-נה", אל תלכי לי,את לא יכולה ללכת ככה,אי אפשר הבטיחו שתיהי בחתונה שלי,סבא לא הספיק להיות בבת מצווה,אז לפחות את את חייבת להיות בחתונה שלי,אחרת איזו מן חתונה זו תיהיה?:( לפני יומיים היא נפלה בבית לקחנו אותה לבית חולים..אמרו שבר,צריך לנתח. אח"כ אמרו שאי אפשר כי יש לה דלקת ריאות והם פוחדים. אני לא ידעתי מהמצב האמיתי שכל המשפחה הסתירה ממנה ומכולם כבר 12 שנים. אתמול עוד היא היתה "בסדר" אם אפשר לקרא לזה ככה. היום...היום המצב הדרדר בדרסטיות, לא הבנתי למה..הרי "בסה"כ " היא שברה רגל ועגן,לא חשבתי שזה עד כדי כך חמור. "למה היא לא מזהה אותי?" שאלתי את דודה שלי,בזמן שאמא שלי מחזיקה לסבתא את היד שלא תנסה להוציא את האינפוזיה מהיד, דודה שלי לא ענתה.. אני קוראת לה "סבתא תראי אני פה" זו אני....החזקתי לה את היד השניה כדי שלא תנסה להוציא את זה.. היא לא מקשיבה,היא לא מבינה מה הולך סביבה,היא לא מזהה אותי,לא מזהה את הנכדה שהיא גידלה היא מסתכלת עליי וכאילו אני אויר..כשהיא רואה אותי היא ישר מחייכת קורנת מאושר מחבקת אותי עכשיו..כאילו כלום..כאילו.......אני לא יכולה יותר,שאלתי שוב את דודה שלי מה יש לה ,לא יכול להיות שבגלל שבר היא מגיבה בצורה כזו,אני רוצה לדעת מה יש לה.. דודה שלי התחילה לגמגם אמרתי לה תגידי לי מה יש לה אני בת 20 אני גדולה אני ידע איך להתמודד היא לקחה אותי לצד "יש לה סרטן בריאות כבר 12 שנים,זה התפשט גם לראש..הרופאים אומרים היא לא תחזיק יותר מכמה שבועות או ימים" ואז הבנתי הכל.לא עמדתי בזה ירדתי למטה הלכתי עם בת דודה שלי, שאלתי את דודה שלי השניה למה למה לא טיפלו בה כל השנים האלה למה??? היא ענתה לי שאם הם היו אומרים לה היא היתה הורגת את עצמה וזה נכון מאז התאונה עם סבא סבתא כבר לא אותו דבר ובשמחה לצערי היא היתה הורגת את עצמה, מה גם שהיא לא רצתה לראות רופאים אף פעם "תנו לי למות בבית" זה מה שהיא רוצה. בגלל זה כל השנים הם לא עשו כלום, "מזל שהיא החזיקה כ"כ הרבה" אמרו לי. בכיתי ובכיתי..ואני עדיין בוכה..אני כותבת ובוכה. היא לא יכולה למות לי עכשיו אני לא מוכנה לזה אף אחד לא מוכן לזה. אני לא יודעת איך אני יתמודד עם כל זה. אמא שלי אני כ"כ פוחדת עליה.היא לא אישה בריאה..לידי היא משחקת אותה קשוחה,אני יודעת שהיא לא. אני כ"כ פוחדת שזה ישפיע עליה קשה גם ככה היא סובלת מהלב..ועד שניהיה קצת טוב בחיים האלה, לא,לא עכשיו אני לא מוכנה לזה..בקשה אלוהים תעשה שיהיה טוב,אני לא יחזיק מעמד,אני לא מסוגלת.. דודה שלי..הבנות שלה..הם יתמוטטו אני יודעת אני מכירה אותם במצב כזה..הם לא יצליחו להתמודד עם זה... יהיה בלאגן אני כבר רואה את הסרט הרע הזה מתקרב.. אני לא רוצה אני לא יכולה..אני לא יודעת איך להיות חזקה בשביל אמא שלי לא יודעת קשה לי,זה גם בשבילה גם בשביל דודה שלי והתאומה שלה גם בשביל הילדים שלה רק כדי שהם לא יפלו לא ישברו,אני חייבת להיות חזקה אחרת כל המשפחה תיפול. אני לא מדברת על שאר המשפחה כי הם...בעצם..אי אפשר לקרא להם משפחה.. באים בשביל הכסף לא אכפת להם בכלל מאמא שלהם.. אבל נחמה וברכה והילדים ואמא שלי...איך אני יתמודד עם כל זה..איך אני יצליח להיות חזקה בשביל כ"כ הרבה אנשים?? אני פוחדת..אני כ"כ פוחדת.. לא נשארו לי כבר סבתות וסבים.. היא היחידה..ואני חשבתי שהיא תזכה לחתונה שלי..לילדים שלי.. לא יכולה לחשוב שהיא לא תהיה זה לא נשמע לי בכלל.. לא יהיו השבתות שיושבים בחוץ אני אמא נחמה ברכה הילדים וסבתא? אין מצב אין מצב שזה לא יהיה! למה אחרי שניהיה קצת טוב זה קורה למה?? למה אלוהים ? תשאיר אותה קצת עוד קצת בבקשה לא מבקשת הרבה רק תשאיר אותה עוד קצת...... אני לא יודעת מה יהיה אני פוחדת איך אני יתמודד איך אני יהיה חזקה אם אני בוכה כמו תינוק? איך יהיו החיים אחרי? את חייבת להשאר סבתא עוד קצת בבקשה בשבילי... אני אוהבת אותך ! :(

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifאת מקסימה

בת בת אין מילים שיוכולות לנחם כאשר משהו קרוב כמו סבתא חולה או חלילה הולך לעולמו. אני מבינה ודומעת איתך ומהרגש העז שניבט מבין מילותיך את ממש לא צריכה לדאוג לשאת על כתפייך הקטנות את כאבם של אחרים כל אדם יתמודד בדרכו ואת עם אמך תאחזו יד ביד ותתפללו להחלמתה של סבתא. ומעבר לכך אין לי ספק איזה אדם נפלא ואיזו אמא נהדרת את עתידה להיות יישר כוחך משתתפת בתקווה להחלמתה של סבתא.

תודה תודה תודה!! זה מצליח

איך שהוא לשמח אותי קצת..העידוד..ושמבינים אותי.. אני יודעת שאין כ"כ מה להגיד במקרים כאלה אבל לפעמים מילים טובות עושות הרבה אז באמת תודה לכם.. אני מקווה שיהיה טוב למרות שאני יודעת שזה הסוף הרופאים אמרו. ישנתי בלילה 4 שעות,לא הצלחתי,אני לא יודעת אם הלילה הזה אני יצליח אני בפחדים לא מצליחה להרדם ועד שאני נרדמת אני מתעוררת מסיוט על סבתא.. היום בערב אני הולכת לבקר..המצב לא טוב אני יודעת..אבל אם אלו רגעיה האחרונים אני חייבת לראות אותה.. אני מקווה שלא יהיו לי סיוטים בלילה שאני יוכל לישון..אחרת..אני לא יודעת מה לעשות.. אמא שלי ידעה שבכיתי אתמול,לא רציתי שהיא תדע..אני אפעם לא בכיתי ליידה.. היא אמרה לי להיות חזקה בשבילה..אבל זה קשה לי.. ואני גם חייבת להיות חזקה בשביל דודות שלי הם רגישות באופן בלתי רגיל.. הם מגיעות למצב של עילפון וגם בשבילם אני חייבת להיות חזקה.. אני רק רוצה שכל הסיוט הזה יגמר כבר.. שבת שלום ושוב תודה !! זה עודד אותי מאוד..

שוב שלום..

אני חושבת שאני צריכה עזרה.. קשה לי עם זה..יותר מידי.. אני משדרת חוזק כי אני חייבת אבל בתוכי אני מתפרקת.. אתמול בלילה לא הצלחתי לישון רק 4 שעות..וגם לא ברצף.. אני לא יודעת אם הלילה הזה יעבור בשקט.. היה לי פעם פחד לישון לבד בלילה אז אמא שלי היתה ישנה איתי הייתי קטנה אז..קורה.. נראה לי זה חוזר לי שוב.. אני מאוד מקווה שלא.. אני פוחדת לישון לבד..אני מסוגלת לא להרדם בגלל זה.. כבר 1 ורבע ואני לא יודעת עוד כמה אני יחזיק ערה ככה בגלל זה.. למי אפשר לפנות מה אפשר לעשות? ולא למשפחה גם ככה הם סובלים,לא רוצה ליפול עליהם,אני גם ככה צריכה להראות חוזק.. ואין לי אחים בכלל שאני יוכל לדבר או להגיד להם שישנו איתי..אני בת יחידה..

משפחה. הכי טוב לקבל עזרה בחוג המשפחה - הם

מכירים אותך, את הבעיה, אם אוהבים אותך, ויוכלו להטות אוזן ולתת תמיכה. ויש כמובן חברים. חברים טובים יעשו את אותו דבר יטו אוזן ושכם- יקשיבו ובמידת יוכולתם יעזרו. וכדי לישון אפשר לקחת תרופה מרדימה, יש צמחיות כמו רגיעון וקלמנרבים. ומותר לא להפגין חוזק כל הזמן. ממש מותר. הרי את רק בת אדם....

שלום בת

אם את חשה מצוקה גדולה, מציעה לך לגשת לפסיכולוג. פסיכולוג בתוקף תפקידו והידע שיש לו יוכל לתת לך כלים להתמודדות. אם את תלמידה את יכולה גם לגשת ליועצת בית הספר ולתייעץ איתה. ומשהו בעניין פנייה לפסיכולוג. יש החושבים שזאת בושה לגשת לפסיכולוג. כפי שאנו ניגשים לרופא בשעת כאב פיסי, עלינו לגשת לפסיכולוג כשיש לנו כאב/ מצוקה נפשית. בני משפחה יכולים לתמוך, לחבק, לדבר אך, אין להם הכלים כפי שיש לאדם מקצועי. מאחלת לך כל טוב.

הוי מתוקה, ריגשת אותי, ואני דומעת איתך

ומתפללת לשלומה של סבתא , רוצה לומר לך, שסבתא שלך למרות מצבה הקשה, נושאת איתה את רגשי האושר של להיות סבתא לנכדה כמוך, שמרעיפה כל כך הרבה אהבה ואיכפתיות. אני יודעת, כי אני בעצמי סבתא, ומכירה את האושר של חיבוק אוהב ונשיקות של נכדה. בת בת נהדרת שכמותך, מחזיקה לך ולסבתא אצבעות, אומרים שמחשבות טובות ואנרגיות טובות עוזרות, אז אם אומרים אולי זה נכון. רציתי לומר לך משהו , שנתתי לקרוא את מכתבך לחברה, והיא אמרה לי משהו , שאחרי מכתב כזה מרגש ואוהב כמו שלך, גם לנו הגדולים יש משהו ללמוד, שבכל זאת לסבים וסבתות יש מקום חשוב בחיי נכדים , למרות שהרבה הורים חושבים שלא, ועושים את הבחירה עבור ילדיהם. יקרה שכמוך, את שואלת איך יהיו החיים אחרי? מקווה בכל לב שסבתא תזכה לחגוג את חתונתך, וגם תזכה לשחק עם ניניה, אבל בסוף גם צריך להפרד יקרה, והחיים אחרי יהיו עם המון זכרונות טובים ונפלאים, וסבתא תלווה את חייך בכל מקום שתהיי בו, אפילו לפעמים תרגישי את החיבוק שלה, תשמעי את העצה שלה , האור של סבתא ילווה אותך כל חייך, אז קבלי ממני חיבוק ענק וחם, תתעודדי , אל תניחי למחשבות הרעות להפחיד אותך. וכן לכי לקבל עזרה, כדי לקבל את הכח להתמודד.

אני חייבת להגיד לכם משהו

באמת תודה רבה על כל התמיכה,כאילו זה לא סתם "וואלה תודה.." אני באמת מעריכה ומודה לכם..אתם לא מכירים אותי וככה אתם מתנהגים ואין לי מילים פשוט.. ואני יהיה חזקה אני ישתדל,וכן גם חשבתי על פסיכולוג.. לא עכשיו אולי יותר מאוחר כרגע אני לא ממשה צריכה את זה..ומי ששאל אם אני בבצפר אז לא אני כבר אחרי צבא .. וכן סבתא וסבא זה באמת אחד הדברים החשובים אחרי ההורים..במיוחד כשהם אלו שגידלו אותך.. והאמת יש התפתחויות בקשר למצבה... כנראה שבזכות הבקשה שלי אלוהים עשה משהו ! ישנתי בבית חולים אתמול עם דודה שלי..וסבתא שלי כבר מאתמול על כדורי הרגעה אז היא ישנה המון.. יום לפני זה,כולם ראו את המצב,אי אפשר ממש לתאר במילים את המצב,כל מי שראה פשוט נכנס להלם..זה כאילו לראות ולהגיד אין מצב שהיא שורדת עוד לילה ועוד לילה.. היא לא היתה רגועה,היא דיברה שטיות,ואני אומרת שטויות מבחינה שהיא הזכירה מתים..אנשים מהמשפחה מהשכונה שמתו והם קוראים לה לבוא..היא היתה הוזה דברים..היתה שולחת את היד לפה כאילו היא אוכלת מצלחת,או שלמשל עומדת ליידי ואומרת לי קחי תספרי כמה יש פה..ובעצם אין לה כלום ביד..קוראת לבן דודה שלי אומרת לו יקיר בוא תיקח תיקח כאילו מנסה להביא לו משהו..אומרת שהיא הכינה אוכל לשבת,שבעלה ז"ל סבא שלי בא אליה ואכל אבל אסור לספר את זה לאף אחד שהוא בא לבקר. פשוט דברים הזויים..זה דברים שבאמת קשה לראות ובכלל אני מתארת את זה פה וגם קשה לקרא דברים כאלה זה כאילו אשכרה הביאו לה איזה סם הזיה או משהו עם איך שהיא היתה לפני יומיים ובכלל מאז שהיא נכנסה לבית חולים.. גם בשינה שלה היא לא היתה רגועה כל הזמן קמה..עד שהורידו לה את האניפוזיה והביאו לה כדור הרגעה,מאז היא פשוט ישנה והרבה..כי אפעם היא לא היתה ישנה הרבה..גם בבית.. והיום בבוקר היא קמה..דודה שלי קילחה אותה הביאה לה תה הושיבה אותה על כיסא ליד המיטה.. ואיך שהוא רק אלוהים באמת יודע איך זה קרה,היא החזיקה את הספל תה שתתה לבד,דבר שלא יכלה לעשות לפני זה כי היא לא היתה במצב בכלל של להחזיק משהו,זה היה פשוט נס! היא ראתה אותי,זיהיתה אותי,חייכה אליי,דיברה איתי!! ולא כמו לפני כמה ימים שאם היו אומרים לה שאני פה אז היא היתה מחפשת עם העינים מסתכלת עליי אבל לא באמת רואה אותי ומחייכת איך שהוא,ואומרת לי דברים הזויים, היא ראתה אותי הסתכלה עליי ישר עליי דיברה איתי נורמלי. דוד שלי,הבן שלה,בא לשם..ועדיין מאתמות אפאחד לא ידע אם המצב נשאר אותו דבר החמיר או השתפר כי היא ישנה מאתמול עד היום..קמה כמה פעמים באצמע וחזרה לישון אבל אפחד לא באמת ידע מה השתנה.. אז הוא בא לשם וכמו שהוא היה בשוק מהמצב הקודם שלה כך הוא היה בשוק מהשיפור,הוא אמר זה נס חנוכה מה שקורה פה! וזה באמת כך! זה כאילו לא להאמין,איך שהיא היתה ופתאום בום כל השינוי הזה..זה דברים שלא נקלטים לך בשכל אבל אתה רק מודה על זה! לראות את כל הכאב וההרס הנפשי שנגרם לאחים רק מלראות אותה איך שהיא היתה,לראות את העצב בעיניים שלהם,ואי אפשר ממש לעזור,ואז פתאום לראות את האושר הניצוץ הזה האור הזה..החיים האלה בעניים שלהם חוזרים שוב.. כאילו הם חזרו לחיים יחד איתה..זה פשוט לבכות במקום..זה כאילו לראות בנאדם כבוי נדלק מחדש וזה היה הרגע הכי מאושר שקרה לי..הכל היה נראה ורוד וטוב דודה שלי ודוד שלי מחייכים אני מחייכת סבתא של מחייכת.. פתאום ניהיה טוב כמו אז..הרגשה טובה בלב ולא לחץ עצום שאי אפשר לעשות איתו שום דבר.. זה היה פשוט נפלא! מן אופוריה כזו.. אני יודעת שהמצב עדיין לא טוב בכל זאת זה לא איזה כאב גרון שעבר..זה לא יעבור מה שיש לה..לא יודעים אם כל ההזיות זה מהמחלה או בעצם מהשבר מהמכה כי היא גם פתחה את הראש וניהיה לה מן שטף דם כזה.. אבל לפחות היא מזהה היא לא הוזה יותר היא חזרה לעצמה אם אפשר להגיד ככה..ובזה אני מסתפקת לעת עתה! לזה קיוותי..!!!! עוד מעט אני ילך שוב..אני רוצה לראות את הפנים של שאר המשפחה חוזרים לחייך..גם לכמה רגעים קטנים.. תודה אלוהים שהקשבת לי ועזרת ונתת לה לחזור להיות במצב טוב,תודה על רגע שכזה שיש קצת טוב בלב.. תודה!!! אמרתי לך אלוהים-בנתיים היא צריכה להשאר איתנו לא איתך..אל תהיה כזה..מתנות שנותנים לא מחזירים.. ואם כן אז לא כ"כ מהר..יהיה לך הרבה זמן להיות איתה..בנתיים היא איתנו,ותשאיר אותה איתנו ! :) ותודה גם לכם ! באמת על הכל..!! שיהיה לכם שבוע נפלא ומלא בדברים טובים.. השבוע שלי כבר התחיל טוב..ומקווה שגם ימשיך להיות ככה.. (כי אצלי זה אפעם לא נשאר טוב=/) אבל מקווה שישאר ! אוהבתת!! ואני יכתוב שאני יחזור..

גם את!..אופטימיים חח אני תמיד אופטימית כשזה

קשור למקרים שלא נוגעים לי ..תמיד אני אומרת לא לדאוג יהיה טוב.. אבל משום מה שזה נוגע אליי אני ישר רואה את הכי גרוע..חח לא יודעת משהו אצלי משובש כנראה.. אבל כן אופטימיות זה חשוב..וככה אני יהיה וישדר לכולם.. יהיה טוב ! כבר עכשיו טוב..! :) ושוב תודה חמודה:)

pilpeletbm

New member
קראתי ובכיתי

מתפללת בשבילך שתחזיק מעמד. הלוואי ותבשרי בשורות טובות !!!!

למעלה