אל תיתנו להם תיקים

אל תיתנו להם תיקים

ברור שמפלגת העבודה לא יכולה לעמוד מניגד בעוד ראש ממשלה לא משנה אם הוא מהליכוד העבודה או מפלגת זכויות הגבר מתחיל מהלך ולו למראית עין של חזרה לקווי השפיות. ברור גם שכניסה לממשלת אחדות במתכונת של ממשלת האחדות הקודמת תחסל את מפלגת העבודה כאלטרנטיבה ותהפוך אותה למפלגה השלישית בגודלה. ולכן אני חוזר ומדגיש כאן רעיון שכבר עלה ומציע שהנוער יתגייס לרעיון הזה בצורה שאני אפרט בהמשך. הרעיון הוא שמפלגת העבודה תיכנס לממשלה ללא תיקים ובכך תשמור על תדמיתה הציבורית כמפלגה שעושה למען המדינה ולא למען הכיס או הכיסא. המפלגה תתמוך אך ורק בהחלטות הקשורות לנושא המדיני ותימנע בכול נושא אחר בממשלה. בכנסת יהיה חופש הצבעה מלא לאנשי מפלגת העבודה פרט בהצבעות אמון בהם הם מחוייבים לתמוך בממשלה. אני מציע לנוער להבהיר לחכי"ם בצורה פרטנית וציבורית שזה מה שהנוער מצפה מהם, ושאם אנשי העבודה ייקחו תיקים תהיה מחאה של הנוער והנוער ייתנגד בפריימריס לכול מי שלקח תיק ויעביר את תמיכתו לאותם חכ"ים שייתמכו ביוזמה ויעשו כול ביכולתם להתנגד לאחדות במתכונתה המוצעת. אסור שייראו אותם מנהלים מו"מ על תיקים, המו"מ חייב להיות רק על מהות על אידיאולוגיה רק כך העבודה תוכיח שהיא מפלגה עם אידיאולוגיה, מה שרבים כבר שכחו

יוֹאב

New member
יוזמה ברוכה

למרות שאני חושב שאין בכלל מקום להכנס לממשלה - ודאי שעדיף בהרבה להכנס ללא תיקים בכדי להראות שהכניסה שלנו היא רק למען המדינה.

TheHock

New member
אממממ

הצבעה רק בנושא מסויים ותמיכה בהצבעות אי אמון, בלי תיקים.... רק לי זה נשמע כמו "רשת בטחון"?

youvall

New member
לא בדיוק...

רשת ביטחון היא מהקואליציה-כאשר אין לך זכות דיבור בממשלה... ההצעה הזו היא מעין שרים בלי תיק...יש זכות הצבעה בממשלה אבל אין לך תפקיד אופרטיבי... אני מציע משהו אחר, אבל על אותו עיקרון... כניסה לממשלה של שרים ללא תיק ממפלגת העבודה..כאשר הסיעה נשארת באופוזיציה! בשרים מעניקים לשרון רשת ביטחון מדינית(בלבד) בממשלה והסיעה רשת ביטחון מדינית(בלבד) בכנסת-כל השאר, ממש כמו אופוזיציה! גם עוזרים להעביר את ההתנתקות וגם שומרים לעצמנו את האפשרות להילחם בתוכנית הקלקלית של נתניהו! ד"א, משה דיין עשה את זה בממשלה של בגין-היה שר החוץ מטעם מפא"י כשמפא"י באופוזיציה!

למעלה