אל תוותר על עצמך

אל תוותר על עצמך

כמו ניצן ירוק פורח בין אבני המדרכה כמו גשם זלעפות לכמה רגעים בקיץ כמו כל הטעויות שיעשו אותי שמח..
המון זמן לא הייתי פה.. 3 שנים? משהו כזה.. ובטוח שהתחלף פה דור או שניים, מוזר לרשום פה שוב, רק במקרה הגעתי לאתר תפוז ונתקפתי געגועים כמובן שהכול שונה, הכרתי פה את אחד החברים הכי טובים שהיו לי אי פעם, ואיבדתי אותו בגלל שהוא לא הצליח לראות מאחורי הדמעות שיש יופי בעולם שהוא יפה כמו שהוא כל המכלול שלו, האופי המדהים שלו החיוך שלו העיניים הרגישות... אני מקווה שגם אצלכם יש פגישות ותמיכה מחברי הפורום. אני כותב פה אולי בשביל סגירת מעגל ואולי סתם כי זה חודש של חשבון נפש וחלק גדול מהחיים שלי הפורום הזה נשם ממני. אני יודע שזה קשה להיות הומו (בתור הומו שהתלבט והתחבט המונים של זמנים..) ואני כותב את זה בשביל אותו נער שמגלה את עצמו, בלי לפגוע באף אחד לא הנערים שמשלימים עם עצמם שחיים במרכז ושהשכן שלהם גיי, הדוד שלהם גיי ויש להם לפחות 2 חברים בכיתה שהם חושדים בנטיותם המיניות. אני כותב את זה בשביל הנער שחושב שהוא לבד בעולם, שמרגיש שמר גורלו ושזה פשוט קללה, אות קין שהוא הולך לשאת עד סוף חייו האכזריים,כמה שעצוב לך כרגע ואתה מרגיש לבד בעולם, שאף אחד לא מבין אותך,שאתה שונה מכולם.. אתה צריך למצוא את הכוח בנשמה שלך בלב שלך שישאיר אותך בחיים, היעד שתציב לעצמך מטרה שתתן לך טעם בחיים.. הוא היה צריך להיות פה איתי להתבגר איתי, להבין שהחיים חשובים שיש לו עוד המון לגלות לאהוב, לצחוק,ללמוד.. להיות הומו זה קשה בעיקר למי שמגלה את עצמו למי שלא נחשף לקהילה שהסביבה שלו לא נאורה שהוא עטוף בעולמם של סטרייטים שהוא מלקט ידע על התחושות המוזרות והמחשבות השונות שלו בשעות הקטנות של הלילה, מרכיב פזל בחושך וממהר לפרק אותו עם בו האור. אתם רק בתחילת המסע שלכם ולכל אחד יש את המסע המיוחד שלו, אל תתנו לאף אחד לגרום לכם לא להנות מהמסע שלכם. אל תתנו לאף אחד לגרום לכם להרגיש פחות טובים, אל תנסו להיות דומים תהיו אתם, אני לא מאמין שה"גאווה" שלנו נובעת מדגלים וולגריות ואנשים עם פה גדול שצועקים וצועקים, הגאווה שלי היא האמונה שלי בעצמי, שלמרות שהרגשתי בהתחלה שאני הכי רחוק מהיעד ששאפתי להגיע אליו, גילתי שבעצם היעד שלי הוא שונה ממה שחשבתי שאני רוצה ושאני כל יום מתקרב עוד טיפה ליעד החדש טיפה טיפה..
הייתי רוצה שתהיה פה לראות, להרגיש, לחיות..אתה כבר לא איתנו אבל אני יודע שאתה לא מת, אף אחד לא יכול באמת להעלם.. הרי השארת לי כ"כ המון שזה לא אפשרי שלא תהיה איתי בכל צעד של חיי. אני מקווה שמישהו אפילו אחד שאין לו כינוי גולש אלמוני ידע את זה יבין ששווה לו במקום לסיים את המסע שלו לתת צאנס לחיים, לא להיכנע ולהלחם על מה שמגיע לו, להיות מאושר.

גמרת אותי

אמיתי גמרת אותי..
אוף..

לא סתם אני נלחם עם אנשים שיקבלו את עצמם.. לא סתם..
נמאס כבר שאנשים מתאבדים בגלל שהם הומואים..

נמאס מזה שהחברה עוורת למה שהיא גורמת בהערות שלה,
שפוגעות בנפשות של ילדים קטנים, שבטוחים מעבר לכל צל של
ספק שהם אנשים רעים או סתם תופעה שצריך למגר.. נמאס..
פשוט נמאס..

עשית לי חשק לעשות עם זה משהו.. לא יודע מה.. אבל לעשות משהו
שיגרום לאנשים להפסיק להתאבד בגלל זה..
אבל אין לי מושג מה לעשות..

מותר לדעת את שמו של החבר שלך?
או את הכינוי?

קח ת'טקסט מעומד, ותגיב במכובדות

כמו ניצן ירוק פורח בין אבני המדרכה, כמו גשם זלעפות לכמה רגעים בקיץ, כמו כל הטעויות שיעשו אותי שמח..
המון זמן לא הייתי פה.. 3 שנים ? משהו כזה.. ובטוח שהתחלף פה דור או שניים, מוזר לרשום פה שוב, רק במקרה הגעתי לאתר תפוז ונתקפתי געגועים. כמובן שהכול שונה, הכרתי פה את אחד החברים הכי טובים שהיו לי אי פעם, ואיבדתי אותו בגלל שהוא לא הצליח לראות מאחורי הדמעות, שיש יופי בעולם שהוא יפה, כמו שהוא כל המכלול שלו; האופי המדהים שלו החיוך שלו העיניים הרגישות... אני מקווה שגם אצלכם יש פגישות ותמיכה מחברי הפורום.
אני כותב פה אולי בשביל סגירת מעגל ואולי סתם כי זה חודש של חשבון נפש וחלק גדול מהחיים שלי הפורום הזה נשם ממני. אני יודע שזה קשה להיות הומו (בתור הומו שהתלבט והתחבט המונים של זמנים..).
ואני כותב את זה בשביל אותו נער שמגלה את עצמו, בלי לפגוע באף אחד, לא הנערים שמשלימים עם עצמם שחיים במרכז ושהשכן שלהם גיי, הדוד שלהם גיי ויש להם לפחות 2 חברים בכיתה שהם חושדים בנטיותם המיניות.
אני כותב את זה בשביל הנער שחושב שהוא לבד בעולם, שמרגיש שמר גורלו ושזה פשוט קללה, אות קין שהוא הולך לשאת עד סוף חייו האכזריים. כמה שעצוב לך כרגע ואתה מרגיש לבד בעולם, שאף אחד לא מבין אותך, שאתה שונה מכולם.. אתה צריך למצוא את הכוח בנשמה שלך בלב שלך שישאיר אותך בחיים. היעד שתציב לעצמך מטרה שתתן לך טעם בחיים.
הוא היה צריך להיות פה איתי להתבגר איתי, להבין שהחיים חשובים שיש לו עוד המון לגלות לאהוב, לצחוק, ללמוד..
להיות הומו זה קשה בעיקר למי שמגלה את עצמו למי שלא נחשף לקהילה שהסביבה שלו לא נאורה שהוא עטוף בעולמם של סטרייטים שהוא מלקט ידע על התחושות המוזרות והמחשבות השונות שלו בשעות הקטנות של הלילה, מרכיב פזל בחושך וממהר לפרק אותו עם בו האור.
אתם רק בתחילת המסע שלכם ולכל אחד יש את המסע המיוחד שלו, אל תתנו לאף אחד לגרום לכם לא להנות מהמסע שלכם. אל תתנו לאף אחד לגרום לכם להרגיש פחות טובים. אל תנסו להיות דומים תהיו אתם. אני לא מאמין שה"גאווה" שלנו נובעת מדגלים וולגריות ואנשים עם פה גדול שצועקים וצועקים. הגאווה שלי היא האמונה שלי בעצמי, שלמרות שהרגשתי בהתחלה שאני הכי רחוק מהיעד ששאפתי להגיע אליו, גילתי שבעצם היעד שלי הוא שונה ממה שחשבתי שאני רוצה ושאני כל יום מתקרב עוד טיפה ליעד החדש טיפה טיפה..
הייתי רוצה שתהיה פה לראות, להרגיש, לחיות..אתה כבר לא איתנו אבל אני יודע שאתה לא מת, אף אחד לא יכול באמת להעלם.. הרי השארת לי כ"כ המון שזה לא אפשרי שלא תהיה איתי בכל צעד של חיי. אני מקווה שמישהו אפילו אחד שאין לו כינוי גולש אלמוני ידע את זה יבין ששווה לו במקום לסיים את המסע שלו לתת צאנס לחיים, לא להיכנע ולהלחם על מה שמגיע לו, להיות מאושר.

makel1

New member
מתחבר מאוד למה שכתבת

ועצוב כמוך שיש אנשים שלא נותנים צ'אנס לחיים מאושרים וטובים.
אני מאמין שרוחות התרבות כאן נושבות למקומות טובים. המצב כאן משתפר משנה לשנה, אבל דרוש עוד שיפור רב. עוד מודעות וקבלה.

ריגשת מאוד.

וואו זה ריגש אותי באמת..

בתור אחד שסיים את הבית ספר בשנה שעברה ואחרי שאני קורא את זה אני יכול להגיד שההדחקה של העובדה על הנטייה המינית שלי כנראה עשתה לי טוב, ידעתי אבל לא חייתי את העובדה הזאת וזה עזר לי לשרוד את הרוע שקיים בעולם ואצל ילדים בכלל.
ועצוב לקרוא, אפילו שאני יודע שדברים כאלו קורים, שמגיעים למצב של התאבדות. אוף זה אכזריייי ועצוב לא הוגן ומשהו דפוק בחברה הזאת פשוט דפוק אם מגיעים למצב כזה

איך מגיעים לנקודה הזו?

שבה אתה מחליט שדי, שהספיק לך.
שבה אתה בוחר להרים ידיים.
שבה אתה מרגיש שאין כל סיכוי לשינוי.
שבה אתה לא רוצה להחלחם יותר.
אנחנו נתקלים באנשים מידי יום. ברחוב, בעבודה, בבית.
ומאחורי כל בן אדם יש חיים שלמים ששזורים בחיים של בני אדם אחרים, ששזורים בחיים של בני אדם אחרים. כמו חוליה בשרשרת, את חלקם לא נפגוש מעולם. חלקם הם מכרים רחוקים ואחרים חברים קרובים יותר.
ויש גם את המעגל הכי קרוב, של החברים הכי קרובים ומעל הכל, המשפחה.
הם אוהבים אותו. הוא יקר להם. הם חלק ממנו. בשר מבשרו.
איך מגיעים לנקודה הזו שבה בוחרים להפנות עורף? להרפות?
ואז המעגל הקרוב נשבר, מתנפץ, נפרם ולעולם לא יהיה כשהיה.
הם לא מבינים למה. למה הוא בחר לא להיות כאן יותר, למה הוא בחר להשאיר אותם לבד. תמיד יתהו על קנקנו, ישחזרו שיחות מן העבר, ישאלו מה היו יכולים לעשות. ומעל הכל, למה הוא בחר לוותר על חיו שלו עצמו. את התשובה לא יקבלו.

עצוב לקרוא את מה שכתבת. תודה על השיתוף.
ולמרות הכל, גם כשקשה וכשמרגישים שלא יכולים יותר, צריך להסתכל מסביב ולראות שיש אנשים שאכפת להם מאיתנו, שאנחנו חשובים להם מאוד ולהבין עד כמה נכאיב להם אם לא נהיה כאן יותר.
אני כותב את זה מהנסיון שלי עצמי ולמרות שחשבתי על זה, לרגע לא חשבתי לממש את זה. אף לא לרגע אחד.
פשוט לא יכולתי לעשות את זה למשפחה שלי ואחרי זה הבנתי שאני לא יכול לעשות את זה לעצמי.
אני מאמין שהחיים חזקים יותר מהכל ומאחל לך הקלה ולו מעט נחמה.
יהי זכרו ברוך

מחקרים בנושא התאבדות מראים

שאובדנות קיימת, רק מחפשת את הטריגר למימוש שלה - בנקרה הזה זה קשור להומוסקסואליות
מעטים מתאבדים כמחאה [ משה סילמן] או מסיבות אידיאולוגיות [ חנה ושבעת בניה] או כהקרבה למען הזולת [חייל הנופל על רימון ומונע הרג חבריו]

hold me1

New member
נושא כאוב ורלוונטי מתמיד...

ריגשת אותי בדברים שכתבת ונאמרו מעומק ליבך...
הלוואי ואפשר היה להציל כל מיני אנשים מלעשות את המעשה הנורא.

לא ניתן לשפוט אף בן אדם כי לכל אחד מבנה נפשי שונה, ההתמודדות שלו עם לחצים או חרדות היא שונה. הסביבה הקרובה והמשפחה יכולה לעיתים לזהות בזמן סימני מצוקה ולעיתים זה מאוחר מדי

למעלה