אל תהיו גזענים

lilithmm

New member
עוד פירוט

למי ש-20000 לא מספיק לו ע"מ להבין שכל יצור של כלב נוסף הוא מיותר: מעל ל-20000 דיווחים על השמדת כלבים ובע"ח אחרים ע"י השירותים הוטרינריים בלבד, בשנת 1999. בנוסף ישנן עמותות, וטרינריים פרטיים שממיתים כלבים ע"פ דרישת הלקוחות שלהם, ואנשים פרטיים שממיתים את הגורים של הכלבות שלהם בעצמם.

feisa

New member
../images/Emo3.gif צר לי לאכזב אותך אבל...

בזמני, בביה"ס בו למדתי, לא כל כך ידעו מה זה בגרויות... אבל מגמה ריאלית זה דווקא כן...

be_roo

New member
כוונה נהדרת אבל למה לתקוף

למה לא להסתפק בלציין את יתרונות של הכבל המעורב מבלי לתקוף ("גזענים", אפילו בצחוק זה לא נשמע טוב), את אלה שבכל זאת מעדיפים גזעי. עזוב את חוסר הטקט, אתה פשוט מפספס את המטרה שלך, אתה יוצר אנטגוניזם אצל קהל היעד שלך שיגרום להם לדחות את המסר. אם הייתי רוצה לשכנע אותך במשהו אבל מתחילה מציון העובדה שאתה אדיוט, היית מקשיב לשארית דברי??? (וזו רק דוגמא, אין לי שום כוונה לכנותך בתואר הנ"ל).

lilithmm

New member
../images/Emo39.gifד.א.

רוב האנשים שמתקשרים אלי ורוצים כלב גזעי מגזע מסויים לא יודעים בכלל מה זה גזעי. הם אומרים לי שהם רוצים רק גזעי כי זה הכי טוב, או הכי יפה. או שרוצים גזע שנראה להם אבל הם לא מכירים או שלא מתאים להם. לדוגמא, אנשים רוצים פקינז או פינצ'ר לחצר, או ויימרנר לדירה קטנה. אז כשאני מסבירה למישהו למה לא מתאים לקשור מלטז בחוץ על כבל עם מלונה, בד"כ האנשים מבינים את זה. או אנשים שרוצים כלבה גזעית לא מעוקרת (נבחר כלב זכר יפה יצאו לה גורים יפים). בגלל זה אני מוסרת הכל מעוקר ומסורס דרך עמותה.

be_roo

New member
מוכר ועצוב

אנשים טורחים לעשות סקר שווקים מקיך כשהם רוכשים מכשיר חשמלי לבית כדי לוודא שהם רכשו את המתאים, אבל כשהם שוקלים להכניס יצור חי הביתה הם לא טורחים לברר את המינימום. אני כותבת גם בפורום מכוניות ורבים נכנסים לשם ומבקשים המלצה לרכישת רכב. חלקם ללא כל פירוט, ולכן מבקשים מהם לציין את דרישותיהם מהרכב, מה חשוב להם, מה התנאים שעומדים לרשותם. אז נכון שמכונית זו רכישה די גדולה מבחינה כספית, אבל כלב זו "רכישה" מנטלית רצינית, ועוד לתקופה ארוכה של שנים רבות, ובכל זאת אנשים מזלזלים. ובסוף לוקחים כלב שלא מתאים להם אישית או לתנאי הגידול. או שבוחרים את הגור הכי אנרגטי "כי הוא נורא מתוק" כשיש להם דירת חדר וחצי. וזה כמובן בלי להזכיר את מיעוט האנשים שבכלל טורח לברר בה כלול גידול כלב ונכנסים לזה מבלי לדעת שצריך להשקיע זמן, כסף ותשומת לב רבים לעניין. הורג אותי הורים שנכנעים ללחץ הילדים ובסוף הכלב נזרק

lilithmm

New member
עוד משהו בעניין

לדעתי האחריות חלה על מי שמוסר/מוכר כלבים. לא למסור כלב לאנשים שהיו להם המון כלבים (אחד נדרס, אחד נגנב ואחד מסרנו). לברר באילו תנאים הכלב יחיה: שלא יהיה סגור במרפסת או קשור בחצר. להסביר שכלב חיי כמעט 20 שנה ולא שנתיים כמו שהמון אנשים חושבים. להסביר שגורים חייבים לקבל 3 חיסוני משושה (לכן הכי טוב למסור דרך עמותה). לא למסור כלבים לנערים שעתידם לשרת בצבא. מי יטפל בכלב? לא למסור כלב בעל צרכים מיוחדים למשפחות ללא נסיון. הכי חשוב, לדאוג לעיקור מראש ולוודא שהעיקור אכן בוצע. כל פעם אני נתקלת בתגובה מעצבנת: אני לא רוצה כלבה מעוקרת. אני רוצה שיהיו לה גורים. מה תעשו עם הגורים? נמצא להם בית. ברור שאחרי שבועיים כל הגורים ברחוב, או בתוך שקית ניילון בפח הזבל (אבא מסר אותם במושב).

feline9

New member
../images/Emo124.gifמעולה!

תמיד תהיתי איזה תירוצים נותנים ההורים ש"נפטרו" מהכלב, לילדים שבאים מבית הספר ופתאום הגורים/הכלב אינם...

lilithmm

New member
את לא מאמינה בכלל

האבא פעם זרק את הגורים באיזה שדה, ועכשיו חיים בתוך שקית ניילון לפח!!!

אתה צודק חלקית

הבעיה היא הניסוח הבעייתי שלך, היה רצוי לכתוב: אמצו כלב מעמותה ותצילו כלב שאין לו בית, בעמותות יש גם כלבים גזעיים שזרקו ונטשו אותם, האם לא מגיע גם להם שיאמצו אותם?

666 האחד

New member
תקחו מה שאתם אוהבים !

אם תצילו כלב ממוות אז עשיתם מצוה וגם יש לכם חבר לחיים ואם העדפתם לקנות כלב אז יופי הרווחתם חבר וידיד לחיים כל אחד עושה את השיקולים שלו אני חושב שכמו שהמצב היום שהעמותות מפוצצות בכלבים נהדרים חמודים ויפים שזקוקים לבית ולמשפחה צריך לאמץ זה מציל את החיים שלהם . להציל חיים זה לא חשוב? מגדלים יכולים לתת יותר תנאים לכלבים שלהם מאשר עמותות שאין להם גרוש על התחת והם לא מצליחים להחזיק את הכלביה . בנוסף לכך כל יום מרדימים כלבים לא חבל?? תחשבו לבד ובסוף תקחו מה שאתם אוהבים .

למעלה