אל תהיו גזענים

feisa

New member
אני מסכים איתך שזה מורכב למדי

יחד עם זה מוטציות יכולות לקרות וקורות בלי קשר ל"גזעי" או "מעורב".

feline9

New member
ניל"י - חתולים למשל

עוזבים את הלהקה כאשר הם מגיעים לגיל שנה בערך, בעיקר הזכרים הצעירים בגלל: א. "רצון" למנוע זיווגי קרובים (אינברידינג) ב. רצון למנוע קונפליקטים עם הזכרים הפעילים מינית ג. לרכוש לעצמם טריטוריה.

collie

New member
אני חושבת שאתה צודק. וזה באמת

הגיוני וגם אני שמעתי את זה מי ה vet של הכלב שלי.

האפי לי

New member
נילי, יש הכחות וחצי, וניסיתי להסביר

אותן בשרשור קודם בנושא. בקצרה מאוד כמו נישואים בתוך המשפחה בבני אדם כך גם רביה בתוך המשפחה בכלבים מחזקת גנים יחודיים לבני המשפחה. זה יכול להיות שמיעה מוזיקלית וזו יכולה להיות מחלה כרונית... לכן יש הסבר ביולוגי מובהק לכך שכלבים גזעיים נוטים ליותר מחלות, ביחוד בארץ קטנה כשלנו.

lilithmm

New member
חסכי את זמנך

ניל"י היא בעד השבחת גזע. יש לה כלבים גזעיים וכנראה חברים בעלי בתי גידול. את לא תגיעי איתה להסכמה. ניל"י מעדיפה לעודד המלטות של כלבים גזעיים מאשר לצמצם המלטות ע"מ שמאמצים פוטנציאליים יצילו אחד מתוך ה-100000 המורדמים בשנה בארץ.

ניל´´י

New member
לילית את טועה!!!!

אין לי דבר נגד כלבים רבגזעיים, את היא שתקועה עם הדעה שלך ולא אני!!! ושימי לב בהודעה שלך כל הכלבים לאימוץ הינם כלבים לא גזעיים!!! זה אומר דרשני!!! לו היית מכירה אותי היית כבר יודעת שיש ברשותי תמיד כלב אחד או שניים רבגזעיים שאני טורחת לעקר ולסרס!!! וג'יני שלנו היא הכי מפונקת בבית, היחידה שמותר לה לישון במיטות הילדים וכן!!! היא אינה גזעית אלא אסופית לאחר תאונת פגע וברח, שהנהג הדורס לא העלה בדעתו שיש לעצור לאסוף אותה ולקחת אותה לטיפול רפואי, סכום הכסף שהושקע לטיפולים רפואיים בכלבונת האסופית שלנו הוא הרבה מעבר לסכומים שהושקעו בכלבים הגזעיים שלנו!!! אז כדאי שתראי גם את הצד השני של המטבע!!! ד"א מכרתי רכב חדש בכדי לממן טיפול רפואי הכולל ניתוח ואישפוז בכלבה!!!! אז חישבי היטב לפני שאת כותבת!!!! ניל"י עמרני הגאה בעיסוק הכלבני הגזעי שלה!! וגם גאה בכלבים הרבגזעיים שלה!!!

lilithmm

New member
אני מציעה לך לעשות סבב

ולבדוק איפה נמצאים היום כל הגורים שמכרת. לא סתם נמצאים המוני כלבים גזעיים בעמותות. וד.א הכלבים הרב גזעיים שאני מנסה להציל ממות הם תוצאה של הרביה בלתי מבוקרת של כלבים גזעיים עם מעורבים.

ניל´´י

New member
לילית...

יש לי קשר עם כל בעלי הגורים שמכרתי, אחרת לא הייתי מוכרת להם אותם. עכשו לענין הגזעיות של הכלבים המורבעים עם כלבים רבגזעיים, האם את יודעת שכלב גזעי הוא כלב בעל תעודות?? לא כל כלב הנראה כמו האסקי הוא אכן האסקי וכנ"ל לגבי שאר הגזעים, האסקי הוא רק דוגמא שנתתי, איך את יודעת שלאחד ההורים ישנה תעודת יוחסין?? האם את בקשר עם אותם בעלי כלבים "גזעיים" שהרביעו עם רבגזעיים?? האם נוכחת בהרבעה?? האם נוכחת בהמלטה?? בדקת את תעודות אחד ההורים?? כך שלצאת ולהכריז קבל עם ועדה כי אלו כלבים גזעיים הייתי נזהרת מאוד. לגבי מכירת גורים, אנחנו בעלי הכלבים הגזעיים בוחנים ובודקים היטב למי אנחנו מוכרים גור, ישנם מגדלים שאפילו נוסעים לבקר את הבית החדש של הגור בכדי לבחון את המקום ואת התנאים שבו יגדל הגור. אנחנו מאוד קפדניים למי אנחנו מוכרים גורים, אצלי כל מי שמבקש לקנות גור עובר תחקיר בטחוני!! אני לא מוכרת למי שאומר לי שיש לילד/ה יום הולדת וזו מתנה, מי שמספר לי שהיה לו כלב (לא חשוב עם גזעי או לא) והוא מסר אותו גם אינו מקבל גור ממני,אצלי כל גור נמסר רק לאחר שהוא נקי מצרכיו!! כי אחת הבעיות שבגללה כלבים נזרקים לרחובות, זאת ההתמודדות עם הרגלי נקיון, האם גם באותן העמותות בודקים בציציות של המאמצים?? האם הם עוברים בדיקות כפי שאנו עורכים?? האם הם בקשר עם אותם מאמצים?? לידיעתך במלחמת המפרץ הראשונה, אספנו הביתה 8 כלבים רבגזעיים שננטשו ע"י הבעלים שלהם, באותה עת הסתובבתי בפנסיונים ורוב הכלבים ששהו שם היו כלבים גזעיים!!! אז אל תנסי לשלוח אותי לחפש את הגורים שלי!!! לא בגללי ולא בגלל מגדלי כלבים גזעיים העמותות מפוצצות בכלבים!!! וזהו אין אני מתכוונת להמשיך בדיון, היות ואת אינך מנסה אפילו להבין את מה שפישריל ואני מנסים להבהיר לך.

ניל´´י

New member
לילית תוספת קטנה....

גם את הגורים האסופים אני נותנת בדיוק באותם הקריטריונים, ז"א לאחר בדיקה מקיפה של המשפחה המאמצת ולאחר שהגור נקי מצרכיו ולאחר חיסונים ואיני לוקחת אפילו אגורה אחת בשל כך!!! כל עלות הטיפול בגור הנטוש הוא עלי!!! להבדיל מהעמותות שגובות דמי הוצאות או תרומה (שזה לגיטימי בעיני) אני מחתימה אותם על עיקור וסירוס הגור/ה ונשארת בקשר עם המאמצים!!! וזהו תם הדיון מבחינתי!!! ניל"י

lilithmm

New member
מה את בדיוק מנסה להסביר לי../images/Emo35.gif

אל תסבירי לי שלא בגללך ולא בגלל מגדלי כלבים גזעיים העמותות מפוצצות. שלא תחשבי שמישהו פה בכלל חושב להאמין למעשיות שלך. את גם יודעת בדיוק לאן הלכו הגורים של הגורים שאת ופישריל מכרתם. את גם הרווחת על הכלבה שלך בגלל שאת כ"כ אוהבת אותה. בטח...

feisa

New member
רבותי בואו נעשה סדר בדברים ובמספרים

למרות שהדברים נאמרו כאן בעבר הלא רחוק כנראה שיש כמה משתתפות שמעדיפות שלא לקלקל את התאוריות שלהן עם העובדות... אז כמה טוב שיש גזור והדבק... במדינת ישראל נרשמים כל שנה כ 3000 כלבים גזעיים בספר הגידול של ההתאחדות הישראלית לכלבנות. לפי הדברים של ללית אם ניקח בחשבון שכל הגורים הגזעיים שנרשמו בספר הגידול יגיעו למכלאות ויורדמו הרי שעדיין הגענו ל 3% בלבד. וזה כאמור אם כל הגורים יגיעו למכלאות. אנחנו יודעים שאפילו 10% מהם לא יגיעו מה שמעמיד את המספרים באור עוד יותר מגוחך אבל למה לתת לעובדות לבלבל אותנו? הנושא השני הוא בריאותם של הכלבים הגזעיים: אמיתה שהיתה טוב אולי לפני חמישים שנים אבל לא תופסת היום. מהבחינה הביולוגית, כאשר לאוכלוסיה מסוימת ישנו מאגר גנטי מצומצם והמאגר הזה נושא בחובו מחלות כי אז הכלאות קרובים עלולות לגרום לתופעות לצוץ על פני השטח באחוזים גבוהים. אבל כאשר אותו מאגר גנטי נבדק הרי שעל ידי גידול מכוון והדגש כאן הוא על גידול מכוון הסיכויים להופעת אותן מחלות יורדים. בדיוק לשם כך בהתאחדות הישראלית לכלבנות ישנם תקנוני גידול משלימים אשר אינם מסתמכים רק על ה"סטנדרטים שרירותיים של מפתחי הגזעים למיניהם". ובדיוק לצורך זה מקיימת ההתאחדות הישראלית לכלבנות את המדרשה לכלבנות ובדיוק לצורך זה קיימים רכזי גזע אשר עוברים הכשרה גם בנושאי גנטיקה. נכון, רובם הגדול אינו בעל תואר בגנטיקה אבל תפקידם כמו גם תפקידנו כמגדלי כלבים גזעיים אחראיים הוא לנסות למנוע הופעות של מחלות גנטיות בגורים אותם אנחנו מגדלים. עכשיו בואו ותגידו לי מי בודק את הכלבים המעורבים? מי מכוון את הזיווגים שלהם? מי מונע שם משני הורים נשאים של תופעה גנטית להעביר אותה הלאה לצאצאים שלהם??? הנקודה שאולי קצת מטעה את הוטרינר של דורונימוס ווטרינרים אחרים היא שבספרות המדעית ליד מחלה גנטית מסוימת כתוב באיזה גזעים היא נצפתה וכל זה מהטעם הפשוט שרוב המחקרים האלו נערכים במדינות עם תרבות כלבנית גזעית מפותחת ומועדוני הגזע משלמים כדי לערוך את המחקרים ולמצוא ע"י בדיקת די.אן.איי פשוטה את הכלבים הנשאים כך שאותם כלבים יוצאו ממעגל ההרבעות! והערה אחרונה לסיום לללית: את יכולה להמשיך לא לתת לעובדות לבלבל אותך ולהישאר נאמנה לדעותייך. זאת זכותך. אבל כל עוד תמשיכי להגיב בכזאת אגרסיביות לכל מה שרק מריח מכלבנות נכונה לעולם לא תוכלי למצוא פתרון לבעיה שבאמת מטרידה אותך כי את "מחפשת את המטבע מתחת לפנס ולא איפה שהוא באמת נפל"...

ניל´´י

New member
תודה פייסה !!!!

ושים לב שהיא בכלל לא התייחסה למה שכתבתי בכל הקשור בבחירת בתים הולמים לכלבים שלנו ומעקב אחרי הגורים שלנו. כפי שציינתי בפניה, אין אני מתכוונת יותר להוסיף ולדון שנושא הזה.

ועכשיו תגידו לי עם יד על הלב

האם אתם לא תמשיכו להרביע את כלביכם במידה ויתברר כי הם נשאים של מחלות ופגמים ?? נגיד ובהמלטות שלכן מתגלים פגמים ומחלות, נגיד, אשכים טמירים , האם תמשיכו להרביע עם הכלבים שלכם ??

feisa

New member
תלוי מאד

זה תלוי במהות הפגם או המחלה, האם זה גורם או יכול לגרום לסבל בעתיד לכלב, שכיחות ההופעה, האם הפגם הוא באמת גנטי או שהגורמים לו הם שונים, האם ברור מי מההורים הוא הנשא וכו' אני יכול להגיד לך שבעבר היו כלבים אצלי שיצאו ממעגל ההרבעות או אולי אפילו לא נכנסו אליו בגלל דברים הרבה פחות משמועתיים.

lilithmm

New member
responsible breeding ועוד.

אני לעולם לא אמרתי שרוב הכלבים הגזעיים מגיעים להסגרים. בכל זאת יש הרבה כלבים גזעיים בהסגרים ועמותות. מי שמרביע את הכלבים שלו ומוכר אותם לאנשים אחראיים בעלי נסיון שלא יתנו לכלב שלהם להמליט גורים מעורבים הוא מגדל אחראי. אבל יש המון אנשים פרטיים שמרביעים את הכלבים שלהם ומוכרים את הגורים בלי לברר מה הקונה ירצה לעשות איתם יותר מאוחר. אח"כ מתברר שהכלבה הגזעית המליטה גורים מעורבים "כי כלב גדול קפץ עליה", "שמרנו עליה, לא יודעים איך זה קרה", וכד'. הסיפור הזה נגמר ברע. עם כל הכבוד, גם אם אתם מאוד אחראיים אתם לא יכולים לקחת אחריות על אנשים שקנו ממכם כלב ומרביעים אותו ומוכרים את הגורים גם לבתים לא כ"כ מתאימים. בכל זאת, אולי מישהו מוכן להסביר לי איך יש כלבים מעורבים? יש גזע שקוראים לו גזע מעורב?? או שאולי מתישהו מישהו לא שם לב והכלבה הגזעית שלו המליטה בני כלאיים???

feisa

New member
אפשר לחשוב שלא היו כאן כלבים מעולם

מהתשובה שלך אפשר לחשוב שישראל היא אי מבודד שמעולם לא היו בו כלבים ורק עם העליה הראשונה/שניה/שלישית (מחקו את המיותר) הגיעו הנה כמה זוגות כלבים גזעיים ומהם התחילה כל הסמטוכה של כלבים מעורבים... נו באמת... אפשר לחשוב שכל המלטה שמגיעה למכלאות/עמותות השונות לפחות אחד ההורים הוא כלב גזעי... נו באמת... אפשר לחשוב שאם לא יהיו כאן יותר כלבים גזעיים תוך שנה-שנתיים מקסימום חמש לא יהיו יותר כלבים נטושים... נו באמת... במקום לתקוף את הבעיה באמת מצאתן לכן גורם שקל להפנות אליו חיצי אשמה ----> המגדלים של הכלבים הגזעיים. באמת יופי. האם זה ימגר את התופעה??? לא! אבל מתוך קריאה של ההתכתבויות כאן ובפורומים אחרים לא נראה לי שהעליתן איזושהי הצעה קונסטרוקטיבית למעט, אולי, חיוב בחוק של עיקור וסירוס. כמובן שמי יאכוף את החוק הזה זאת כבר לא תהיה הבעיה שלכן... ועכשיו אחרי שהבהרתי את הנקודה שלי אז הצעה קונסטרוקטיבית (אולי): להגיע להסדר עם האיגול לרופאי חיות מחמד על ניתוחי עיקור וסירוס בחצי מחיר. להגיע להסדר עם רשתות שיווק גדולות (כמו למשל סופרפארם, הום סנטר וכו') שכל מי שיראה מכתב מהוטרינר שלו שהכלב/ה מעוקר או מסורס יקבל הנחה של 10% למשך תקופה של נגיד חצי שנה - שנה. ברור לי שכאן יש לכם הרבה יותר סיכוי ויחסי ציבור מאשר לבעלי הכלבים הגזעיים.

מייקלס

New member
סתם מתוך סקרנות -

לא ברור לי מדוע כולם חושבים שוטרינרים אמורים לספוג או לממן מכיסם עלויות של עיקור וסרוס. אני מחפשת את ההגיון - ולא מוצאת. כי הם וטרינרים?? אז הם אחראים לכל הכלבים הנטושים בארץ? מדוע שיבואני מזון למשל לא יממנו עיקורים וסרוסים? מדוע שיבואני תרופות וטרינריות לא יממנו? למה דווקא הוטרינרים? אשמח לשמוע הסבר מניח את הדעת.

feisa

New member
הסבר:

היחידים שמותר להם והוכשרו לכך לבצע ניתוחים בבע"ח הם הוטרינרים (אגב, אם אני לא טועה הרי שלפי החוק אני חושב שאפילו לתת זריקת אנטיביוטיקה לכלב אסור לאדם הפשוט...) אני לא מבקש שיעשו את זה בחינם אלא שמתח הרווחים שלהם יהיה יותר נמוך. זה הכל. את יודעת מהו מחיר המחירון (מחיר מינימום!) לחסן כלב (חיסון משושה)? אם אני לא טועה בסביבות ה 130 ש"ח. את יודעת מה העלות של החיסון? בסביבות 15 ש"ח למנה חיסון + נגיד שקל למזרק ומחט... הם כמובן שלא אחראים למצב החיות הנטושות. אבל אם כבר האשימו כאן את מגדלי הכלבים הגזעיים (שאין להם דרך ליצור קשר עם בעלי כלבים - למעט אותם בודדים שקנו או קיבלו מהם גור) הרי שהוטרינרים נתקלים בהרבה הרבה יותר בעלי כלבים ולהם כן יש את הכלים לשכנע ולהסביר לבעלי הכלבים על התועלת שבינתוחי עיקור/סירוס. איך ההסבר?

מייקלס

New member
../images/Emo4.gif לא משכנע...

גם ככה רוב הוטרינרים בקושי מצליחים להחזיק ולממן את המרפאה, שלא לדבר על תוספת כוח עזר מקצועי. מצד אחד אנשים רוצים להגיע למרפאה מקצועים ומצויידת הייטב, כדי שלא יצטרכו "לטרטר" אותם בשעת הצורך למקומות אחרים (למעבדות למשל, או לוטרינר אחר לצילומי רנטגן, אולטרסאונד וכו) - ומצד שני רוצים לקבל טיפולים בחינם... לא הולך ביחד. אנשים רוצים להכנס לחדר ניתוח מסודר ונפרד, עם כל המיכשור הרפואי המתקדם הקיים - אך לא לשלם... בקיצור, רוצים תנאים של "בית חולים לחיות" - כמו בערוץ 8. מי בדיוק אמור לממן את כל זה??? לא הבנתי מה הקשר בין ההכשרה לעשות ניתוח, לבין המימון. ואגב, סתם לידע כללי, כאשר מגיעים לוטרינר לחיסון, לא משלמים את עלות החיסון, אלא את עלות הבדיקה לפני החיסון, ואת עלות ההכשרה של אותו רופא לחסן. לפי התאוריה שלך - עובדים סוציאלים אמורים לממן משפחות נזקקות, עורכי דין אמורים לממן הגנה על מעוטי יכולת, ורופאים הומנים אחראים לכל ההומלסים החולים בארץ...... והתשובה - מימון ממשלתי????!!!!! אף בעל מקצוע, שהשקיע זמן וכסף בלימודים לא אמור לממן מכיסו פיתרון לבעיות שהממשל אמור לתת להן פיתרון.

למעלה