אל תגיד עתודאי

run away

New member
אל תגיד עתודאי

-מה נשמע ? -בסדר, תגיד לי יש´ך איזה רפרנס באותות ? - כן יש לי איזה עתודאי יצרן רפרנסים בבניין . -אל תגיד את זה. - מה? - מה אמרת ? - שכן … יש לי שכן שהכין אותות - אתה אמרת עתודאי… אל תגיד את זה .. - מה אתה רוצה ממני ? ככה קוראים להם, עתודאים . -לא! לא! תפסיק... אתה פוגע בציבור שלם , אל תגיד עתודאים ! זה לא פוליטיקלי קורקט... - מה אתה רוצה שאני אגיד ? - תגיד מאותגרים צבאית, חברה שתמיד יושבים ביחד ומדברים על משוואות, תגיד אנשים כמוני וכמוך שעוד זוכרים על מה הם כתבו בבגרות בחיבור, אלו שמחכים להעיר למרצה :"חסר לך פסיק במשתנה אינטגרציה " , תגיד יוצאים אחרונים מהרצאה ותמיד מגיעים ראשונים לזאת שבאה אחריה,כאלו שיושבים בשורה הראשונה ועדיין לא רואים כלום,תגיד עושי עותקים לא חוקיים של הרצאות מוקלטות אתה מבין? - מבין, מבין… תגיד דיירי מעונות שיש להם בחדר פוסטר של חני נחמיאס , מנצחי ששטוס, מפעילי הוגו, אתה יודע מה... תגיד פשוט לחוצים על כסף לפני הפסטיגל. תגיד סטודנטים שהטיול שלהם לפני הלימודים היה הטיול השנתי, כאלה שסמים בשבילם זה או דונורים או אקספטורים... אתה מבין ? תגיד סטודנטים שמתגלחים פעם בסמסטר, בקרוב יתחיל לגדול להם שער ערווה, אלה שכשהם יוצאים מהמקלחת הם כותבים על המראה את חוק גאוס... תגיד מכרו את החיים שלהם לשטן בחקי בגיל 18, בוכים כל פעם שהם רואים את המספר 6, תגיד לוחמים שנשברו כשגילו שאין סבון נוזלי (עם קרם לחות) בחדר אוכל בטירונות, פז"מניקים, פראירים, כאלו שהתחילו להתאפס על החומר של הסמסטר הבא בשעת ת"ש אבל אל תגיד עתודאים! ,זה לא יפה… תגיד מספרי בדיחות שתמיד מתחילות ב : "שרדינגר ודירק נפגשים בבר..." , כאלו שכשאתה שואל אותם מה השעה הם שואלים באיזה מהירות אתה נע, אלה שאחרי שאתה מתחנן חצי שעה לרפרנס אומרים:"בסדר, אבל בטח יש לי מלא טעויות חישוב" או "בסדר אבל תדע לך שזה לא מומלץ להעתיק מטלות בית... אני לא אחראי על הציון שלך בסוף ". תגיד ממספרים את העמודים במחברת כדי שיוכלו לדעת אם מישהו לא החזיר להם דף, יושבים בשעת חלון ומזילים ריר על חוברות מעבדה של עוד שני סימסטרים, תגיד כאלו שקופצים על ערמת דפים משוכפלים, גם אם הם מהרצאה אחרת שהייתה בחדר. תגיד לוקחי סמסטר קיץ, כי זה יותר cool מהקייטנה לנוער שוחר מדע שאימא הייתה שולחת אותם. תגיד מצטייני נשיא, דופקי פקטורים, כאלו שהמרצה קורץ להם כל פעם שתוקע שאלה קשה, מערערים על נקודה אחת בש.ב, מכיני דוחות מכינים, מגישים את כל העבודות שלהם מודפסות... תגיד פשוט אלה שכל הזמן קוראים למרצה בטעות "אימא" . תגיד בקיצור אצני המסדרונות, קטקטים, "טלה-טאביז" בסדר? רק אל, אל תגיד עתודאים !

greenguy2002

New member
אחי בכמה דברים אתה טועה לדעתי...:)

קודם כל אנחנו לא לחוצים על כסף לפני הפסטיגל, כי אנחנו בכלל לא לחוצים על כסף!!! הצבא מממן אותנו, וגם ההורים עדיין זוכרים אותנו להבדיל ממך... אבל יפה שהעתקת כתבה שלמה מקולי לכאן לפורום, אין לך מה לעשות בחיים, לא יכולת לפרסם חומר מקורי???

ולדי

New member
ולא רק שהעתיק מקולי...

אלא שהעתיק מקולי של לפני שנה בערך. בפרק הזמן הזה זה כבר הספיק להגיע לירושלים, ואפילו היה כבר בפורום הזה, עוד כשהוא היה בIOL.

רגע רגע רגע... מישהו פה משקר!!

כידוע מהודעות קודמות, RUNAWAY הוא עתודאי שנשרף ולכן שונא את הצבא.... כלומר, אחד מהשניים הבאים נכונים בעקבות פרסום ההודעה: א. הוא מעולם לא היה עתודאי בכלל.... כי לא יכול להיות שהוא היה עתודאי והיום הוא שוב בטכניון וקורא את קולי... ב. הוא היה עתודאי שפרש באמצע הלימודים ושוב אין לו מושג על מה הוא מדבר ג. הוא סיים לפני שנה את הלימודים או עכשיו ולכן אין לו עוד מושג על מה הוא מדבר כל ה "הוא לא יודע על מה הוא מדבר" מכוון לכל הודעה שבא הוא סיפר איך שנים הוא סבל בצבא בעתודה..... ודרך אגב.... בקרוב כשנעבור את מספר הסטודנטים הרגילים בטכניון (עניין של כמה חודשים) כבר לא נהיה היוצאי דופן.. אלא ההפך... כמה כיף!

עומר ד

New member
יו יו כושי יו יו..

כושי, קצת הומור.. כל ה"הוא לא יודע על מה הוא מדבר" לא במקום בכלל,אותי זה הצחיק ולקחתי את זה (בתור עתודאי לעתיד) ברוח טובה.. אז מה העניין? דרך אגב, האופי בו אתה מגיב על הודעות של עתודאים שרע להם או לבדיחות על עתודאים או ההכחשות הגורפות ביחס לשנאת עתודאים בטכניון יוצרות אצלי רושם של איזו הרגשת נחיתות.. אתה מוזמן להגיב (ברוח טובה).

צר לי אם זה מה שהבנת...

ואני עונה ברוח טובה... אין לי רגשות נחיתות... להפך... פשוט אני נהנה בטכניון... והבעיה היחידה שלי זה אנשים שלא מבינים ששונאים אותם שם בגלל שהם אנשים מגעילים... ובלי קשר לעתודאים... פשוט זה אחד שבאופן קבוע נכנס פעם בשבוע וכותב למה אנחנו הולכים למות כי הלכנו לעתודה... שייקח את החיים בפרופורציה ויפסיק להפחיד אנשים שרוצים ללכת לתוכנית. אם באמת הייתה לו דעה אמיתית מסיבות אמיתיות הוא היה מסביר את עצמו כמו שצריך ולא כל פעם כותב "אתם תתאבדו כי הלכתם לעתודה"... זה הכל... אני לא מעוצבן או משהו... סתם ככה נמאס ממנו...

run away

New member
יו יו כושי

מספר מילים להבהרה קודם כל כן סיימתי 10 שנות שירות אני לא בטכניון המכתב הזה הגיע אליי ב mail וחשבתי שיהיה נחמד לפרסם אותו פה, לא היה לי מושג של מי הוא ולא התימרתי להגיד שהוא שלי (ומצטער אם ככה הבינו אנשים) ואם טרחת להסתכל על כל ההודעות שלי היית רואה שדווקא נתתי הסברים מאד מנומקים ומאד שקולים למה לא צריך ללכת לעתודה אם תרצה אין לי בעייה לפרט אותם כאן שוב ושוב. הנסיון שלי הוא אמיתי כמו של רבים שבאים לכאן ו"מפחידים" אתכם. ותאמין לי שיש לי סיבה טובה מאד ומבוססת מאד "להפחיד" אתכם. הטענה העיקרית שלי היא שאתם עסוקים פה בבעיות הנוכחיות שלכם באוניברסיטה (או לפני), אתם דואגים מה תלמדו, ואיך תעברו את הלימודים. הרוב פה לא מבינים שעיקר העתודה זה אחר כך. והשורה התחתונה היא שרוב העתודאים מצטערים בסוף על הצעד שעשו. והדבר שאני חוזר עליו שוב ושוב זה רק שתלכו תבדקו ותשאלו אנשים שכבר סיימו. אם זה "מפחיד" אותך אז אני לא יודע... אולי מגיע לך שתהיה בעתודה

ההגיון אומר

שדווקא מי שממורמר מעתודה יבוא לפה... אז תן לי לבשר לך שאני דיברתי עם כמה וכמה עתודאים שסיימו את המסלול והיו מאוד מרוצים... פשוט שאין להם מה לעשות פה כי הם לא צריכים להפחיד אף אחד.... ולכן הנקודת מבט של מי שבא לפורום היא רק הדברים הרעים... ואין שום בעיה עם זה שאנשים מתעסקים בבעיות שיש להם היום ולא בבעיות שאולי יהיו להם עוד 4 וחצי שנים..... להפך, זה פתאטי להתעסק בזה עכשיו כי אתה לא יכול לדעת עוד כלום. אז אני לא אומר שהכל וורוד בעולם, אבל תמיד יש מרוצים ויש לא מרוצים.... בין אם זה קורס טיס (ויש המונים שחותמים וויתור כי זה נראה להם הדבר הכי גרוע בעולם) ובין אם זה עתודה...

run away

New member
פאתטי להתעסק בזה עכשיו../images/Emo35.gif

זה בדיוק העניין! זאת החשיבה שכל כך אופיינית לעתודאים, טוב לי עכשיו ואחר כך נסתדר ברור לי שאתה לא יודע אם יהיה טוב או לא, אם תהיה מרוצה או לא אבל זה לא הפריע לך להתחייב לעשות את זה שש שנים! הרי חייל רגיל מגיע לשלוש שנים - טוב לא - ימשיך. רע לא - יברח. לך אין את האופציה. מה אתה חושב שהבנתי את הטעות כשנהנתי באוניברסיטה, ברור שלא. הרי אמרתי אותו דבר כמוך וקיבלתי את זה בבום רק בצבא. בוא אני אגלה לך משהו: אותה תקופה שנראה לך פאתטי להתעסק בה היא התקופה הכי יפה של החיים שלך זה הגיל שבו כל החברים שלך ילמדו, יטיילו ויתחילו לעבוד כשאתה תהייה בצבא. ושוב, יכול להיות שתהנה בצבא אבל אתה חייב להסכים שגם יכול להיות שלא, רק שאז כבר יהיה מאוחר מדי לשנות ולשאלתכם כמו שאתם מכירים עתודאים בני גילכם (מהאוניברסיטה, מהטירונות), גם אני מכיר, רק מן הסתם הכרתי יותר במהלך השירות ואחריו. ואני יכול להגיד לכם מהיכרות עם האנשים שהכרתי - הרוב סבלו. יש כאלה שנהנו יש אפילו כמה שחתמו חתימה נוספת, אבל יש גם כמה שהשתמשו בהרבה אמצעים (כשרים ולא כשרים) כדי לצאת. ואני יכול גם להגיד לכם שהרוב הכמעט מוחלט העבירו את הצבא סתם וחיכו לרגע שהוא ייגמר ויוכלו להתחיל לעבוד כבר במשהו שמעניין אותם ודרך אגב אותם אנשים שסבלו בעתודה לא מוכנים להיכנס לפורום כי הם טוענים שהם עברו את זה והם לא רוצים להתעסק בזה שוב. אני חושב שכן חשוב שתדעו לאן אתם נכנסים, אני בטוח שיש הרבה אנשים שאין להם מושג מה קורה בצבא והם לא יודעים שיש סיכוי טוב שלא ישרתו במקצוע. והם לא יודעים שהם יכולים לסבול שש שנים. מעניין אותי מה אתה היית עושה. אם היית הולך במדבר ונופל לבור ורואה אנשים ממשיכים ללכת לאותו כיוון. לא היית אומר להם? ככה אני מרגיש וככה יותר מדי אנשים מרגישים

עומר ד

New member
אתה...

מוכן להגיד מה למדת בעתודה? זה משתנה לפי המקצוע, בחלק מהמקצועות מאוד משתלם לעשות עתודה מאשר את הדרך הרגילה.

run away

New member
לא, לא היה תקן

אבל לעומת זאת היה תקן לאלף דברים אחרים אוטומטית כל מהנדסי החשמל, אלטרוניקה , מחשבים הוגדרו אצלנו כמהנדסי מתח גבוה (אבל שובצו למשהו אחר לגמרי) בגדול בכל מקום שיש התעסקות עם פריטי אלקטרוניקה הוחלט כתקן מהנדס חשמל ולצורך העניין לא משנה אם אתה מתכנן את הפריט, רוכש אותו, מלווה את הרכש, מלווה את הבדיקות, אחראי על מי שמשתמש בו או בודק ציוד נלווה תמיד צריך מהנדסי אלקטרוניקה. לצורך העניין ברוב המקומות יכולים לשים חייל בוגר אלקטרוניקה מהתיכון שיעשה בדיוק את אותה עבודה. יש אגב כמה מקומות מדהימים שאפשר להגיע אליהם בצבא שם מפתחים ומתעסקים באמת בתחומים שדורשים מהנדסים אבל אלה יחסית מעט מקומות. ואם אתה מוצב כמהנדס שמתעסק 1 אחוז במקצוע או אתה בטלמרקטינג ומתעסק 0.01 אחוז במקצוע זה כבר לא ממש משנה

liorz1984

New member
טוב לדעת

שאם אני אבוא לשם לא אהיה לבד..
למה לדעתכם מגבילים את מס´ העתודאים בכל סמסטר?! זה ממש לא פייר

yonatannn

New member
רן אוויי חי וקים.

עדיין לא ראיתי סימני כוויות. חוץ מזה, ההודעה מצחיקה. נהניתי לקרוא אותה שוב עכשיו. אז תנו צ´אנס למי שלא הכיר את זה. נכנסים לפה גם ילדים בני שש עשרה שלא יודעים מה זה פקולטה.

arifell

New member
לא לכולנו זה מספיק

הצבא מממן רק שכר לימוד, לא מחייה

למעלה