אל תגידו שלא אמרתי לכם.

אל תגידו שלא אמרתי לכם.

ההתקפה הפרועה והרצחנית על ישראלים בארץ ובכל רחבי העולם נועדה להעיר אותנו מהתרדמה שנפלה עלינו . הדבר תלוי בנו ולא באף אחד אחר . המנהיגים מוכרחים שלא מרצונם לפי שיטת השלטון הדמוקרטית להסתפק בטובתם ולא בטובת כל עמי האזור. המנהיגים מנוטרלים, על ידי בעלי ההון שכל עניינם הוא עושרם ,מלהוביל את העם הישראלי ולנתב את כוחו ותבונתו למען כל עמי האזור . בעלי ההון הפועלים ללא כל כוונה רעה גורמים להזנחת החקלאות של ארץ ישראל ולזיהום בלתי נמנע של אוויר מים ואדמה . הדבר תלוי רק בנו ,זוהי ההחלטה שלנו אם לתת למצב הזה להמשך או לקחת אחריות על גורלנו . זוהי בדיוק כוונת העמים ,הגיעה העת שעם ישראל ייטול סוף סוף את ההנהגה והאחריות הראויה לו כעם העתיק והמנוסה ביותר בעולם . ואם לא אנחנו ,אז מי ? הנחות יסוד 1. העם הישראלי מסוגל לפתח וליצור שפע ושגשוג במזרח התיכון ולהדביר את העוני לטובת כל העמים היושבים במזרח התיכון . 2. השפע והשגשוג של עם ישראל בארץ ישראל תלוי בעבודת האדמה . 3. אדמת ארץ ישראל מגיבה רק בהמצאות עם ישראל עליה ומניבה פרי יותר מכל אדמה אחרת במזרח התיכון . 4. העם הפלסטיני הוא עם עובד אדמה . 5. העם הפלסטיני רוצה להיות שותף בשפע של עם ישראל מהסיבה המוצדקת שבזמן שעם ישראל היה במשך מאות שנים בגלות, המשיך לשמור על אדמות ארץ ישראל . 6. בעלי אינטרסים פרטיים השתלטו על אדמות ארץ ישראל בעיקר על אדמות הקיבוצים ומשתמשים בהם כדי להגדיל את עושרם ולא לטובת הצמיחה והשגשוג של עם ישראל כך נוצר פער מעמדות של עשירים מצד אחד ועבדים מהצד השני . 7. ברשות עם ישראל הידע הבלעדי ( התורה ) , הניסיון (שמיטת קרקעות ) , הכישורים ( הנהגת הבכורים ), הכוח והתבונה כדי לבצע זאת. מה הבעיה ? להבין דבר ראשון שבהחלטות ובפעולות שלנו אנחנו מאפשרים לעשירים לנצל אותנו . דבר שני רק בהתארגנות משותפת נוכל להתניע מחדש את יצור תנובת השפע החקלאי של ארץ ישראל . מה עושים ? 1. הפסקת צריכה של מוצרים לא חקלאיים כמו מוצרים מעובדים או מוצרים עם תוספים לא טבעיים צבעי מאכל וחומרים משמרים . 2. לבסס את התפריט היומי על מוצרי חקלאות של ארץ ישראל בלבד . 3. לא להיות שותף לעבודה במקומות שגורמים במישרין או בעקיפין לזיהום אוויר מים ואדמה . רק כך , בדרך זו ,לא בהפגנות לא במלחמות ,באמצעות חוק כלכלי פשוט של היצע וביקוש, בהחלטות שלנו היכן להשקיע את כספנו וכוחנו , נגרום לפיתוח החקלאות על חשבון מפעלים שגורמים לנו נזק עצום . רק בדרך זו ,נוכל כולנו ביחד ,בהתארגנות משותפת , ליטול את השליטה על גורלנו ,לשנות את מצב העניינים שנראה ללא מוצא ולהיות אדונים לגורלנו.

Levos

New member
אתה צוחק? איזו חקלאות?

מחצית מהארץ מידבר ומחציתה האחרת הרים
. טוב, יש כמובן גם אזורים מתאימים לעיבוד חקלאי אבל זה בפרוש לא הגורם שיביא לשיגשוג במזרח התיכון. לפני שאתה ממהר לעזור לכל עמי האזור, תנסה לעזור לעצמך(מה שכולל הגנה מפני אותם עמים באזור שלא כל כך מסכימים עם הרעיון של הנהגת עם ישראל) הסיכוי האמיתי שלנו הוא בתעשיית טכנולוגיה גבוהה ומחשבים. לצער כולם זה גורם לזיהום אבל אין מכך מנוס.

ענית לעצמך על השאלה שלך,,,

על אותם איזורים המתאימים לעיבוד חקלאי השתלטו סוחרי נדל"ן והקימו שם מפלצות בטון למה ?כי יש להם מזה רווח מיידי שלא מצריך השקעה ארוכת טווח ומאומצת ,מי נותן להם יד ?אנחנו . תזכור אנחנו בעלי הבית לנו הידע והכלים להתניע את הייצור החקלאי של ארץ ישראל , תנובת האדמה של ארץ ישראל איכותית וגדולה מתנובת כל אדמה אחרת בעולם ,כולם יודעים את זה ולא מבינים למה אנחנו לא מיישמים את הידע שלנו למטרה הזו הרי ארץ ישראל היא נכס רישמי של עם ישראל ,טכנולוגיה גבוהה יעודה יצירת תקשורת טובה בין אירגונים שמייצרים תוצרת ולא מעבר לזה ,האם בזה מסתכם היעוד שלנו ? העמים רואים שאין לנו כוונה להשקיע באדמה ובמקום זה אנחנו מתעסקים במה שלא אמורים לעסוק ,ואפילו שזה לא נעשה במודע ובצורה לא נעימה בלשון המעטה זוהי הסיבה העיקרית להתנגדותם .

חשבון פשוט .

איך לדעתך מהתוצרת של האדמות החקלאיות הקיימות ( שהן מעטות לטעמי ) לא נרשם חוסר עד היום ? כמות מוטעה מאפשרת לאלו ששולטים על האדמות האלו באופן מאורגן לשלוט גם על המחיר ולקבוע מחיר שיעשה אותם יותר עשירים על חשבון אחרים.

ixmix

New member
../images/Emo6.gif מזמן לא צחקתי כך.

קודם כל, ליבוי השנאה לעשירים באשר הם, ותיאוריית הקונספירציה שלך הם כל כך ילדותיים ומופרכים שלא ידעתי אם לצחוק או לבכות - אז צחקתי. האם אתה סבור שהעשירים משתלטים על קרקעות של חקלאים? - אני רק אזכיר כי מושבים וקיבוצים קיבלו הטבות כלכליות ששוות מיליונים כדי לפתח את החקלאות - ומה יצא מזה? יוק. גורנישט מיט גורנישט, זה מה שיצא. דבר שני - לא להיות שותף לעבודה במקומות שגורמים במישרין או בעקיפין לזיהום אוויר מים ואדמה? אני רק אומר שהדלקת המחשב וצריכת החשמל שלך - כן שלך - גורמת לעלייה באפקט החממה, לצריכת פחם טבעי/כבול, לזיהום. בעקיפין לשימוש במשאיות וזיהום האוויר, לפליטת חומרים מזיקים והרס המזון הטבעי והמים במקומות רבים. אני מניח שיש לך נעליים - כל ייצור נעליים פוגע בסביבה. החיים קשים. עוד משהו - אתה מניח שיהודים יודעים לעבד קרקע.
גש למקום העוסק בחקלאות - ערבים ותאילנדים. אלק יהודים רוצים לעבוד... תאמין לי, אם לא ה"עשירים" שאתה כל כך נהנה לשנוא, לא היה לחצי מהעניים מה לאכול. בקיצור
אחד גדול לכל ההודעה.

זאת לא סיבה מספיק טובה .

למה לא חשבת למשל, שבגלל העשירים ,רק לחצי מהעניים יש מה לאכול ,כי כך יש תחרות על כל מקום עבודה . אנחנו נמצאים במצב נתון שלאף אחד אין שליטה עליו ,ואני לא מוצא שום פסול בהעדפה של צריכה חקלאית על פני מעובדת ובטח שלא שינאה לעשירים ,אני לא מבין איך הגעת למסקנה הזו ,במיוחד אחרי שהדגשתי שבעלי ההון פועלים ללא כוונה רעה .לא באתי לשכנע כאן מישהו ללכת לעבוד בחקלאות המשוואה כאן פשוטה ככל שיצרכו מוצרי חקלאות יקומו יותר יזמים ויבססו עסקים על החקלאות זה תהליך של צמיחה כלכלית שמבוסס על היצע וביקוש בריא,תרתי משמע.ואם אתה עדיין צוחק הכוונה שלי בהתקפה הפרועה והרצחנית על ישראלים לא התייחסה לשום ענף ספורטיבי שאתה מכיר .

המשפט האחרון שלך מאוד בעייתי

"אם לא העשירים... לא היה לחצי מהעניים מה לאכול" אני רוצה להציע משפט אלטרנטיבי לזה שלך: "לולא הדרך בה פועלים בעלי ההון, אולי היתה הזדמנות ליותר אנשים להשתלב בכלכלה". המציאות העולמית היא שההון העולמי מתרכז בידיים של פחות ופחות אנשים ("העשירים"), הפער בין עשירים ועניים הולך וגדל, איכות החיים של רוב האנשים נמצאת בירידה, תופעת העוני והאבטלה מתרחבת בארצות המערב, עסקים קטנים הולכים ונעלמים, הרס הסביבה הולך וגדל... (אם תרצה אני יכול להמשיך את הרשימה של הרעות החולות של הכלכלה המודרנית...) כל זה נכון גם בארצינו הדוויה, רק שאצלנו זה חמור יותר.
(רק תיראה כמה קשה היום לבחור/ה בן עשרים פלוס לשרוד ולמצוא עבודה ההולמת את כישוריו.) אגב, הדיון הזה יותר מתאים לפורום גלובליזציה או פורום חברתי כלשהו. ועוד משהו... אם תנסה לתדלק תחנת כוח בכבול זה לא יעשה לה טוב
אתה יודע מה? תנסה קודם בקטנוע שלך. אם נראה שזה הולך טוב נשקול להרחיב את הניסוי

Levos

New member
מדוע כתבת כי איכות החיים של

רוב האנשים נמצאת בירידה? אני דווקא חשבתי שאיכות החיים ממשיכה לעלות היום. יש לך סטטיסטיקה כלשהי לגבי העניין?

כל אחד כותב מהירהורי ליבו .

גם אתה כשתרצה לקיים את עצמך בלי עזרת ההורים תרגיש שאיכות החיים שלך יורדת קצת ,כבר אין מי שיבשל לך יכבס לך וכו' וכו'
כשתסתכל סביבך תגיד וואלה איכות החיים אצל כולם ממש יורדת ,,,זה נובע ממה שהאדם עובר ובכלל לא קשור למצב האמיתי.

לפני שהשירשור הזה ייעלם מפה סופית

אני אנסה לתת לך כמה אינדיקטורים לירידת באיכות החיים. שים לב שרוב הדברים מתקשרים לדרך בה מתנהלת הכלכלה המודרנית. האוויר הולך ונהיה יותר מזוהם. כנ"ל מי השתייה. הים התיכון מזדהם. הנחלים מזוהמים. יש לנו פחות ופחות טבע לצאת לטייל ולהינפש בו. האבטלה הולכת וגדלה. אנחנו עומדים יותר זמן בפקקי תנועה. לאנשים צעירים יותר קשה למצוא עבודה הולמת ועבודה בכלל. תנאי העבודה מידרדרים (יותר ויותר אנשים מועסקים דרך חברות כח אדם) עסקים קטנים נסגרים. פתיחת עסק עצמאי הופכת למשימה יותר ויותר קשה. כמות הפשיעה בעלייה - הביטחון האישי בירידה. שירותי הבריאות בצרות כלכליות - הופכים לפחות נגישים עבור רוב האוכלוסיה. רכישת דירה לזוג צעיר ללא עזרה מההורים - הפך למשימה קשה ביותר. רוב הדברים שכתבתי נכונים גם לישראל וגם לעולם. הנה עוד כמה דברים הנוגעים לאיכות החיים בעולם. מוצרי המזון פחות איכותיים. שיטות הגידול מכוונות את תוצרי החקלאות ליעילות כלכלית, אבל לא לערך תזונתי (דוגמא קיצונית - הפרה המשוגעת). בארה"ב - אחת המדינות העשירות בעולם יש מיליוני חסרי בית. יש 4 מיליון משפחות שבהן לפחות מישהו מחברי המשפחה לא אוכל פעם בשבוע בגלל רעב. איכות הסביבה - העולמית - בירידה (מדינות המערב העבירו את הזיהום שלהם למדינות העולם השלישי אבל רוב צורות הזיהום עלו ולא ירדו). תזונה - מספר הרעבים בעולם הוא כמיליארד בני אדם או שישית מהאנושות. לכשני מיליארד בני אדם (אני חושב) אין גישה למים נקיים . ב 50 השנים האחרונות אפשר להבחין במגמת אי שיוויון גדלה והולכת בתוך המדינות וביניהן. התחלואה בסרטן בכל קבוצות הגיל הולכת וגדלה. האיידס במגמת עלייה. פוריות הגברים במגמת ירידה. הטכנולוגיה מתפתחת, אבל אנחנו חוטפים את זה בבומרנג עם הפרסומות שמשתלטות על חיינו. נשק קונבנמיונלי ולא קונבנציונאלי מופץ בעולם וקבוצות טרור מתחזקות. מספר אסונות הטבע בעלייה. וזה לא הכול...

ixmix

New member
ב-א-מ-ת ?

1. תדלוק בכבול... עדיין לא (אם כי ישנם נסיונות והבעיה היא אידוי המים לפני השריפה שמאיר מעט חומר בעירה והרבה אדים). הרעיון הבסיסי, לידיעת כבודו, שימוש בכבול כמצע להשבחה של פסולת חקלאית נוספת תוך פליטת ביוגז שמשמש בהמשך לתעשיית החשמל (לא נדרשת הפרדת גאזים). אבל זה סתם, לשם ההערה הצינית והמיותרת שלך. 2. קשה לבחור בן עשרים פלוס לשרוד? מאיפה הבאת את זה? אני בן 20 פלוס. מעולם לא הייתי מובטל. ברשימת העבודות שביצעתי - מכירת ביצים, ניקוי חדרי מדרגות, ניקוי כיתות בבית ספר תיכון, עבודה פיזית במעון לאוטיסטים ועוד. ולמדתי, ואני לומד, ואסיים תואר שני. לא עזרו לי מעולם, לא ביקשתי עזרה, משפחתי אינה אמידה ולא עוזרת לי כלכלית. בקיצור - ענין של מנטליות - אחד מתבכיין שקשה לשרוד והשני קורע את עצמו כדי לשרוד. ועוד משהו - לסבר את אוזנך - 160 אחוזי משרה היום + תוכנית לימודים חלקית ומשפחה, ואני מרוויח פחות מ5אלפים לאחר 4 שנות נסיון בתחום שלי. בקיצ - חלאס בכיינות, חלאס לתת כסף לצועקים "מגיע לי" וקדימה לעבוד. היתה תקופה שהישראלים צעקו "לחם, עבודה" - היום הם הולכים לחתום על נייר, מקבלים כסף, וצועקים "הלאה העשירים". 3. הדיון מתאים לפורום אחר, אך לא אני התחלתי אותו וההודעה המקורית דרשה תשובה. 4. תגיד, שמעת על תקופת הצנע? היה יותר טוב אז? (כי היו פחות פערים). 5. שוב, לסבר את אוזנך - חבר שלי נחשב "עשיר". הוא מרוויח כ 26 אלף ש"ח ברוטו לחודש, הוא דוקטור באוניברסיטה, מהמובילים בתחום המחקר שלו בעולם. ידידיו ושותפיו בחו"ל נוסעים בפורש. במגזר הפרטי יש לו הצעות של למעלה ממאהK לשנה, ובינתיים הוא באקדמיה ובחינוך (לא בטוח שלאורך זמן). כמה נשאר לו בסוף החודש נטו (לאחר מס הכנסה, מס בריאות, ביטוח לאומי, הפרשה לפנסיה, הפרשה לקרן השתלמות, הפרשה לקרן עובדים, מיסי ועד, מיסי ההסתדרות, הורדה לעידוד צמיחה, דמי הוראה, ניכויי משרד) - 10 אלפי ש"ח. הנה העשירים שלך - שעובד 12-13-14 שעות ביום, כולל שבת (הניסוי לא מחכה), למד 14 שנה, תורם לחברה מעל ומעבר ומשלם 60-65% משכרו לטובת ההוא שלא רוצה לעבוד.

תשובה לאיקס מיקס

1. מצטער על הציניות. חשבתי שזה משעשע, אבל אם הגזמתי אז אני מתנצל. אני אשמח לדעת על אפשרות להשתמש בביוגז בצורה כלכלית. 2. "השני קורע את עצמו כדי לשרוד... 160 אחוזי משרה ואני מרוויח פחות מ5אלפים לאחר 4 שנות נסיון בתחום שלי." נו, בדיוק על זה אני מדבר. ואני מכיר הרבה אנשים שמתקשים למצוא עבודה במקצוע שלהם. זה לא תמיד היה כך. אגב, כשאני למדתי באוניברסיטה לא קיבלתי שקל מההורים, מימנתי לבד שכר דירה ושכר לימוד, ובתקופה מסויימת אפילו החזקתי רכב. ועוד נשאר לי עודף... עבדתי כמובן, אבל לא קרעתי את התחת... אבל עברו מאז כמה שנים. לדעתי היום יותר קשה. 3. אוקיי. 4. "תגיד, שמעת על תקופת הצנע?". מה שכתבתי מתייחס למגמה העכשוית, לא למה שהיה לפני חמישים שנה. 5. "חבר שלי... מרוויח כ 26 אלף ש"ח ברוטו לחודש... בסוף החודש נטו ... 10 אלפי ש"ח." החבר שלך שכיר כך שזה לא שייך למה שהתכוונתי לומר. כוונתי היתה לעובדה שחברות הענק פועלות באופן שגורם לקריסת העסקים הקטנים שלא מסוגלים לעמוד בתחרות מולם. כמו כן העובדה שהתעשייה עוברת למקומות שבהם כח האדם זול (סין, ירדן), מה שמצמצם את האפשרויות של הרבה אנשים להתפרנס. ראה מה קרה לתעשיית הטקסטיל שהיתה מקור פרנסה להרבה משפחות בדרום הארץ. "...תורם לחברה מעל ומעבר ומשלם 60-65% משכרו לטובת ההוא שלא רוצה לעבוד." אין ספק שבעלי ההכנסה הגבוהה משלמים את רוב המס הכנסה. זה ישמח אותך לדעת שבמשך תקופה לא קצרה שילמתי 13000 שח מס הכנסה כל חודש?

איך אתה יודע את כוונת המחבלים?

אתה אומר: "ההתקפה הפרועה והרצחנית על ישראלים בארץ ובכל רחבי העולם נועדה להעיר אותנו מהתרדמה שנפלה עלינו" אני לתומי חשבתי שההתקפה הפרועה נועד להרדים אותנו לנצח בקבר. מאין הניתונים החדשים שלך, אם דבריך יתאמתו יתכן שכלל לא מדובר במחבלים, אלא בידידים שרוצים להעיר אותנו.

אני יבואן של

שעונים מעוררים, ואם החולירות האילו מתכוננים לחסל לי את הפרנסה אז אני אומר לך שאני אחסל אותם אחד אחד באופן ממוקד

הם מצהירים עליה בגלוי .

ואומרים שאנחנו לא ראויים להתקיים ,וכי למה ? כי אנחנו לא ממלאים את הייעוד שלנו בהנהגת העולם ,ואותם ריגשי הנחיתות שעכשיו יצופו אצלך ( מי? אנחנו???) הם אלו שמגבירים אצלם את הביטחון בדרך הרצחנית והפרימיטיבית שלהם .

../images/Emo4.gif אני לא הנושא כאן.

מה שחשוב בכל הדיון שלנו זה שאתה הוא הבוגר והתגובות שלך מראות עד עכשיו שאתה מדבר לעניין .

למעלה