אל תגידו לא ידענו

אל תגידו לא ידענו

שוב תאונת צלילה באתר הסטי"ל בסוף שבוע זה. קותי, שיטת " הברירה הטבעית" עובדת, כמעט... הדיווח הופיע בפורום בלי"צ, לנוחותכם הקישור להודעה.

אורי-

New member
אפשר פרטים ?

היתי שם אתמול, לא ראיתי לא שמעתי ובשום מועדון לא דברו על זה. אשמח לקבל מידע.

הקרפיון

New member
כדאי לראות גם את המסמך המצורף.

לפי המסמך, הרשות בודקת אפשרות להכריז על הסטיל והיטוש כאתרים מסוכנים לצלילה, ולאסור את הצלילה בהם (נראה שזה בסמכות שלהם.... מדהים!). המסמך המצורף, שיצא פחות משבועיים אחרי התאונה השל דורי, נראה בעיקר ככסת"ח, אחרי שמשהוא ("עמי בן צבי" - משהוא יודע מי זה?) טען שהמקום מסוכן. בכל אופן, תודה לפ"ש על המידע.

../images/Emo45.gif

למיטב ידיעתי עמי בן צבי הוא הבעלים או המנהל של אנלאקי דייברס. תקנו אותי אם אני טועה.

הקרפיון

New member
והקרקעית שם עקומה!!

נשמע סביר. זה קסתח, המסמך הזה. מה שמפחיד אותי שהם יכולים ככה, יום אחד, להחליט היטוש מקום מסוכן, ולהכריז עליו אסור לצלילה. או יותר סביר, את פאראדייס, וכן את כל האתרים העמוקים מ 30מטר באילת, למעט 4 שהם קרובים למועדון צלילה. הגיע הזמן להפטר מהחוק המטופש הזה.

חי בר

New member
בסוף יחליטו שצלילה זה דבר מסוכן

ויחליטו לאסור צלילה (אלא אם יהיה מדריך אישי צמוד+מפקח שבודק את המדריך+צוות החייאה וחילוץ בהיכון מחוץ למים). זה רק בשלב הראשון. בשלב הבא יהיה חוק שאסור לעצור את הנשימה יותר מ-10 שניות (מחוץ למים) כי זה עלול להיות מסוכן. וגם חוק שואסר לאכול ביסים גדולים מדי, חוק שאסור ללבוש את המעיל לפני שיוצאים מהבית וגם שיאסור לפתוח מטריה בתוך הבית. צבועים. מתי יוציאו חוק שאסור לנסוע בכבישים? זה נראה לי כיום הדבר הכי מסוכן שיש בארץ. בשלב הראשון שיכריזו על כבישים שנהרגו בהם יותר מ-4 אנשים כמסוכנים לציבור ויאסרו על תנועה בהם. בשלב הבא (כשאנשים ימשיכו לההרג, מן הסתם) יורחב החוק על כלל הכבישים.

Astro The Dude

New member
לצערי

היה כשל תכנוני במפרץ אילת והקרקעית עקומה כמעט בכולו ועדת חקירה ממלכתית בלתי תלויה ובמימון גורמים אינטרסנטיים חוקרת את המקרה.. התוצאות יפןרסמו מיד לאחר שואה אטומית שבה יוכחד המפרץ ויוצגו לראווה בשרותים בקומת המרתף של העיריה תחת השלט זהירות נמר...

Sushi

New member
הגזמת

ככה קל מאד להגיע לתוצאות. במציאות הן יוצגו בתחתית של ארון תיוק נעול ותקוע בשירותים שאינם בשימוש, במרתף העירייה. מערכת התאורה תהיה מקולקלת והמדרגות לא בשימוש. אה, ויהיה שלט "זהירות נמר" על דלת השירותים ...

אבי ע

New member
אני מתפלא עליכם ../images/Emo112.gif

התוצאות מוצגות מזה שנה באחד מכוכבי הלכת של אלפא קנטאורי, כולה כמה שנות אור מאיתנו. כיוון שאיש לא הגיש ערעור ספינות הווגונים כבר בדרך. למעשה חיל החלוץ שלהם נחת לפני כחצי שנה, כידוע לנו... שמעתי גם שאיזה ועדה היתה מעורבת בעניין, אבל בדיוק שכחתי את שמה... משהו עם ד´ או ש´, נדמה לי... אה, וכמובן, שם באלפא קנטאורי הן נמצאות בתחתית ארון תיוק בשרותים וכולי... המשך יבוא...

gidib

New member
לא להיסחף בבקשה. מה רע בארגז ליד זה

של "התיבה האבודה"?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
פרטים משלימים אודות הארוע

1. מדובר אכן בצלילת קורס ולא בצלילת מוסמך. 2. מדובר בעליית חירום מבוקרת ולא בתאונה. 3. הבחור קיבל חמצן על פי הנוהל והועבר לבדיקה בביה"ח יוספטל באילת, לא הוכנס לתא לחץ מאחר ולא היה בזה כל צורך. ולהלן פרטי הארוע: החניך הגיע עם עוד 3 חניכים ומדריך ממועדון בצפון לביצוע צלילות באילת במסגרת קורס כוכב ראשון. במסגרת צלילת העומק של הקורס צללו המדריך והחניכים לכוון הסיפון של הסטי"ל, בהיותם בעומק של כ 17 מטרים נכנס החניך לפניקה, ניפח מאזן והחל לעלות כלפי מעלה כשהוא מסיר מסיכה ופולט ווסת, המדריך שהבחין בו נצמד אליו והעלה אותו באופן מבוקר אל פני המים. גם כשהגיעו למעלה המשיך החניך להשתולל ואף הסיר את המסיכה והווסת של המדריך, מדריכה של המועדון הסמוך שהיתה בצלילת אינטרו בסמוך הבחינה במעשה, הסירה את משקולות החניך וסייעה בפינויו לחוף. בחוף קיבל החניך חמצן מהמועדון הסמוך והועבר לבדיקה בביה"ח באילת משם שוחרר ללא טיפול כלשהו. אין ספק כי תפקודם המהיר והנכון של המדריך והמדריכה הנוספת מנעו הפיכת הארוע לתאונת צלילה. ארועים כאלה קרו, קורים ויקרו גם בעתיד. גם צולל מוסמך עלול להכנס לפניקה שעלולה להביא לתאונה וכולנו מעוניינים בד"כ לשמוע פרטים, לנתח וגם להסיק מסקנות אולם מסירת דיווח הכולל פרטים מהותיים שקריים אינו תורם מאומה לבטיחות בענף הצלילה ויכול רק להגביר את העליהום של כל בעלי הכוונות הטובות (וגם הפחות טובות) על הענף. המידע דלעייל נמסר לי בנפרד הן על ידי מנהל המועדון שבמסגרתו למד החניך והן על ידי מנהל המועדון הסמוך. ו ב ב ח י " נ

אין שמחה כמו שמחה לאיד

מסתבר שבעודני חוגגת את השנה החדשה, חגגה לה פה הציניות באין מפריע. אז יש לי כמה הערות, הארות ותהיות עניניות: האם העובדה שמדובר בחניך בקורס הופכת את המקרה ל"לא תאונה"? האם כמעט ונפגע הוא אירוע שעוברים עליו לסדר היום כאילו לא קרה? נאמר ע"י ניב והשייח´ שהנער היה בקורס, בצלילה ל- 20 מ´, למיטב זכרוני יצאה הוראה של הרשות כי צלילות עומק בקורס יעשו רק באתרים בהם עומק הקרקעית הוא כעומק הצלילה. בזמנו התנהלו פה ויכוחים מרים על כך. האם הצלילה הנ"ל עמדה בקריטריונים? למיטב הבנתי סיפון הסטי"ל לא נחשב לקרקעית. תקנו אותי אם אני טועה. חסרים אתרים באילת לצלילת 20 מ´ בקורס? ניב תאר מצב של חניך שלא רצה לצלול לאתר ונכנס לצלילה באי רצון ובחשש. סביר להניח שהיו סימנים מעידים על המצב בו הוא נמצא, למשל נשימות מהירות ופליטה מרובה ותכופה של אוויר. האם המדריך לא הבחין בכך עד לנקודה שבה החניך סימן לו בעומק 17 מ´ על בעיית אוזן? אמנם נכון, המדריך תיפקד כמו שצריך מרגע ש"פרץ המשבר" ובכך הביא את האירוע לסיום בטוב, אבל מניעה היא הטיפול הטוב ביותר. מתפקידו של המדריך גם לשים לבו למצבם הנפשי של חניכיו ולהלכי הרוח שלהם, במיוחד לפני צלילות עומק, כדי למנוע מצבים כגון זה. גורגוניה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
1. את צודקת, גם אני מסכים איתֶך

שאין שמחה כמו שמחה לאיד. 2. בשאר הדברים שהעלית אנחנו מעט חלוקים בדעותינו. עליית חירום מבוקרת אינה תאונת צלילה !. הבחור לא היה בטיפול בתא לחץ פרט לא נכון עובדתית (בניסוח הכי עדין שאני מסוגל) שהובא כנראה על מנת לתת לאירוע נופך תאונתי בכח. סיפון הסטי"ל לדעתי (במקרה זה זו דעתי בלבד וניתן לחלוק עליה) בהחלט יכולה להחשב כקרקעית, מה גם שהארוע לא היה שם אלא בדרך לסטי"ל בעומק של 17 מטר. יש לצערי לא מעט תאונות אמיתיות שניתן לנתחן ולנסות להפיק מסקנות ואין צורך להמציא כאלה. לכותב ההודעה הראשונה עבר עשיר בהתאמה של סיפורים לקונספציות שלו מבלי להקפיד על פרטים שוליים (כגון עובדות למשל) שעלולים לקלקל לו את הסקופ. ו ב ב ח י " נ

אין כמו הסכמה על נקודה עקרונית../images/Emo8.gif

והסכמה על שמחה היא דבר גדול. לעניין עצמו, האם עצם העובדה שהחניך לא הוכנס בסופו של דבר לתא לחץ משמעה שלא היה אירוע? לידיעתך, בארה"ב חברות הביטוח שמבטחות צוללים בדרגות הובלה מבקשות מהם דיווחים לגבי כל אירוע חריג כולל מה שהוגדר פה כ"כמעט ונפגע", אין לי מושג מה קורה בארץ. לגבי הסטי"ל אנחנו חלוקים בגדול, מדובר באתר המרוחק מהחוף כ- 100 מ´ ומצריך טילוף לא מועט כך שגם 17 מטר נמצאים בריחוק לא קטן מהחוף. מעבר לזה הסטי"ל רוחבו בסה"כ 6 מטרים אז איך בדיוק הוא נחשב לקרקעית? באמת מצטערת שאני מבלבלת אותך עם העובדות. לעניין ניתוח תאונות "אמיתיות" היה נחמד להתחיל בקבלת דיווח מהימן על קיומן מאלו המופקדים על כך, לשם שינוי.

חי בר

New member
אף אחד לא שמח לשמוע על תאונות

צלילה. לצערנו, הציניות נובעת ממקורות שמסיבות לא ממש ברורות רוצים להכריז על הסטי"ל והיתוש כמסוכנים לציבור. פעם הכלים האלו שישמו להרג והיו מסוכנים באמת. כיום ממשיכים לרדוף אותם גם כשהם מונחים בכבוד בקרקעית הים ולא יכולים להזיק לזבוב (כי זה ידוע שזבובים לא צוללים). אני לא מבין מה רוצים משני המסכנים האלו? אז יש מישהו שיוצא בקריאות חצוצרה רמות ומכריז "תאונה! תאונה!" כל פעם שצולל עובר ליד הסטי"ל ומשתין בטעות לתוך החליפה שלו. ואנחנו הציניים? בחייאת...

ניב ד

New member
ואין משיחין בשעת הסעודה

קודם כל, אף אחד לא אמר שכלום לא קרה. אבל כמו שאמר השיח´ - יש הבדל בין קריאות זאב זאב, תאונה תאונה, סטי"ל רע סטי"ל רע, לבין תיאור מדוייק של מקרה שאכן יש מה ללמוד ממנו. במקרה הזה (לפי מה שנמסר) הבעיה היתה על המדרון בעומק האמור ולא במים פתוחים - אז לא הבנתי מה בדיוק הבעיה. לגבי החשש של החניך - יש פה עוד אלמנט שלא סופר ולא זה המקום לספר אותו לגבי אותו חניך וחששו מן הצלילה. השורה התחתונה היא שהיתה לחניך סיבה (טפשית אך מובנת) להסתיר את החשש מן המדריך על פני המים, כך שגם פה לא היתה (כנראה) אפשרות למניעה.

אילוניק

New member
מנסה לתקן אותך

נכון שסיפון הסטיל אינו קרעית למרות שהוא מספיק רחב להכיל מדריך וחמישה חניכים שם גם דרך אגב היו לפני שנים רבות צלילות העומק של שני כוכבים שלי ובמידה ואת לא מקבלת אצת דעתי ואני אפילו במקרים מסויימים אסכים עם דעתך עדיין באזור הקרקעית של הסטיל יש עומק שאינו עולה על 24 מטר לכל היותר ובצלילות כאילו לא עושים תרגולים של הורדת מסיכה וכאילו אילה צלילות לבדיקת ושיפור איזון מה גם שאם נוסיף שחניך בקורס 2 כוכבים אמור לצלול בסופו של דבר ל 30 מטר אני לא רואה היכן הבעיה בדיוק והדבר שיקומם אותך אז כמעט תאונה זה לא תאונה וכן אפשר לחזור לסדר היום ולתת אפילו תיסלם למדריך שטיפל במקרה בצורה נאותה וכפי הנדרש מאדם ברמה של מדריך ונכון בכבישים יש כל יום מקרה של כמכט תאונה וכמעט נידרס וכמעט וכמעט וכמעט על כל כמעט שלא יעבור לסדר היום יהיו יותר שוטרים מנהגים וגם כך חסר הרבה והרמה שלהם לא הכי גבוהה אני צולל ותיק ומנוסה בצלילות כייף ודייג והצלתי לפחות שלוש פעמים אנשים ממצבים מאוד לא נעימים ואם על כמעט היינו פותחים ועדת חקירה וכאלה או לא עוברים לסדר היום לא היה נגמר לנו היום גם אחרי 30 שעות ובגילי המופלג אני צריך קיצור של היום ולא להפך אילוניק היפה I.H.B

Sushi

New member
כחוטא בציניות מדי פעם

הרשי לי לחוות את דעתי שאין כל רע בכך. אם כי, כאמור, אני בעל עניין בחטא הציניות הנוכחי. לגבי המקרה דנן, אין לי מה להוסיף על דעותיהם של חכמים שהתבטאו בנושא. כל מקרה של נפגע או של "כמעט ונפגע" הינם חשובים ויש לדון בהם ברצינות הראויה, כאשר כל העובדות ברורות ומוסכמות (!). אך, כאשר השרשור הוסט לנושא צדדי וקשור, המדבר על חוק הצלילה ועל היסטריה לא הגיונית בפוטנציה, היה מקום גם להתבטאויות ציניות ואף מזלזלות. שימי לב, הציניות והזלזול לא הובאו כנגד ה"כמעט נפגע", המדריך, המועדון, האתר או פוסידון בכבודו ובעצמו. קחי דברים ברצינות הראויה, אך אל תינעלי ואל תנסי להחיל את המוסר והקונספציות שלך על אחרים. ודרך אגב נוסף, אני ראיתי ציניות אבל לא שמחה לאיד. מאידך, זה רק אני.

יש ויש

אין ולא היתה לי בעיה עם התגובות הציניות להגדרת אתרי הסטי"ל והיתוש כמסוכנים. גם אני בעבר הגבתי כך למקרא הידיעה, שהיא אכן מגוחכת, במיוחד בהתחשב בכך שמי שטוען אותה קשור ישירות למוות שאירע שם ובכך מנסה להתנער מהאחריות. הציניות שהתרעמתי עליה נגעה לשאלת "היתה או לא היתה תאונה" ולמקור הדיווח. הגבתי על הדברים ברצינות הראויה וכתמיד אני עדיין דוגלת בכבוד הדדי ובזכות הזולת לדעתו, אפילו אם היא מנוגדת לדעתי. מאידך זה רק אני.

למעלה