אל תברחי לי!!!!

אל תברחי לי!!!!

בפעוטון שלנו יש שתי אחיות תאומות לא זהות, מתוקות ונחמדות,האחת יותר מוחצנת השניה להיפך,בסך הכל שמחות וטובות לב.הענין הוא שלאחרונה נכנסה האחות המופנמת למשברון בעקבות ביקור של הגנן(היא רגישה לרעש).כרגע אני בשלב של לשכנע אותה לצאת החוצה ןכבר סיפרתי פה שאני לא ותרנית(במובן החיובי כמובן)והתעקשתי שתצא למרות שאמרו לי תעזבי אותה אבל בדיעבד בתהליך איטי ובקצב שלה היא משתחררת מהידים שלי,הולכת לשחק ואפילו מגלה שהיא נהנית.אבל הבעיה שמכיון שאני המטפלת המוכרת לה ביותר אם אני מתרחקת ממנה קצת, היא תרוץ על פני כל החצר לחפש אותי ביללה.אני אומרת לה אני פה אני פה,רק הלכתי ל.... אבל אולי אסור לי להגיד לה את זה ,שלא תפתח תלות? שלכם חנה גונן

את יכולה למצוא מצב בקביל אצלך?

אם את יכולה להקביל את זה למצב אצלך תוכלי להבין מה היא מרגישה ולפי זה להחליט מה לעשות. לי זה מזכיר את הקבלה ללידה בבית החולים כשבזמן המוניטור הצירים היו בלתי נסבלים והאחות הצליחה להרגיע אותי במילים ומעשים ולעזור לי להתמודד. איך שהיא התכוננה ללכת הגיע עוד ציר ודרשתי שחתזור ותעזור לי. לאט לאט היא הדריכה אותי ואת עמית איך להתמודד ושחררה אותי מהתלות בה. לסיכום - אם תביני איזה רגש ואיזה צורך מניע אותה תוכלי לעזור לה למצוא דרכים אחרות לענות עליו. כדוגמה בלבד - אולי בובה אהובה שתשמש חיזוק תוך כדי הבטחה שאם החיזוק הזה לא מספק היא תמיד יכולה לקרוא לך...

כרמית מ.

New member
למה שלא תפתח תלות?

סיפרתי פעם, שבתחילת עבודתי בבית התינוקות (שנגמרה! חזרתי למקצועי המקורי!) הפריע לי שהילדים יותר מדי "מסתדרים" ופחות מדי בוכים וזקוקים למבוגרים - זה נראה לי כמו חסר רגשי, שאין מבוגר שסומכים עליו. לשמחתי, זה די השתנה. המחיר של זה, הוא תלות, אבל זו תלות שנותנת בטחון, וכשהבטחון מושג, התלות יורדת (אולי לא נגמרת, אבל קטנה). זה אמנם דורש הרבה השקעה מבחינתך, אבל לדעתי זה חלק חשוב מהיותך דמות משמעותית עבורה. אני אפילו חושבת, שאת לא צריכה לחכות שהיא תחפש אותך, אלא להודיע לה מראש על כל תזוזה שלך, וגם שאת חוזרת - כפי שנוהגים בעת חרדת נטישה - אם אפשר במשפט קבוע (שנחרט בזכרון, עם הזמן).

בודאי שלא איכפת לי להשקיע בה

אחרת לא הייתי מעלה את השאלה,הכל בשביל הילדה כמובן אבל הבעיה היא שאני לא תמיד פנויה ואני ממש נלחמת בהפצרות של המטפלות האחרות להוריד אותה מהידים(ככה היא אוהבת לפחות בעשר הדקות הראשונות) מזל שאני עקשנית אחרת היא לא היתה יוצאת החוצה בכלל(כי לא נוח להן שהיא תבכה). שלך חנה גונן

krn

New member
חנה, שאלה אליך

אני מבינה שחנה גונן הוא השם האמיתי שלך. אם כך, אז ברור לכל מי ממכיר אותך על איזה ילדים את מדברת. האם נראה לך מתאים? ההורים יודעים על זה שאת כותבת בגלוי?

לאה_מ

New member
חנה גונן הוא לא שמה האמיתי

ודובר על כך כבר בפורום. אני אנסה למצוא את הקישור, כי הדיון היה מעניין. תודה על ההארה.

תודה לאה

ובימים האחרונים חל שיפור הילדה כבר יוצאת החוצה בחשק ובלי שום חשש,המשבר עבר. שלך חנה גונן

ניתמר

New member
יציאה לחצר

אשמח לשמוע איך פתרת את הקושי ביציאה לחצר. זו בעיה שאני כרגע מתמודדת איתה.תודה

למעלה