אל תבכה איתמר

kedeman

New member
אל תבכה איתמר

אל תבכה,איתמר, התחל לחייך כי משרד החינוך לקראתך הולך יותר משהולך הוא נע במהירות וכשתגיע לתיכון כבר לא ילמדו ספרות. לא יהודה הלוי ולא "על השחיטה" טשרניחובסקי יהיה - מדרחוב,י.ל. פרץ - סימטה מנדלי מוכר ספרים – כיכר,עגנון – שטר וכך כל השאר. כמה טוב איתמר. גם ההסטוריה,ילדי, תתבטל גם תולדות העמים וגם תולדות ישראל . ואם כבר התחלנו,ילדי הרך, סביר גם שלא ילמדו עוד תנ"ך, השפה קשה,הסיגנון מסובך. ואגב. אם הזכרנו שפה,איתמר, גם דקדוק עברי יהיה מיותר. מי צריך עברית,איתמר החמוד, אם אנגלית תהיה פה שפת הלימוד. אז אתה רואה,איתמר, אין מקום לייאוש החינוך חינם – היידע בגרוש. שש שנים עברו בריקוד ומחול? גם בשאר לא תצטרך לעמול. כפי שהבטיח אלוהים בקול "הנה אני הופך אותך – לגוי גדול"!

fate spinner

New member
מסכים ולא מסכים

מצד אחד אני מסכים שיש דברים שחשוב שילמדו במערכת החינוך. מצד שני אני חושב שהעניין קצת יצא מפרופורציה ומאבד מערכו. לא יכול להיות שמערכת החינוך תוריד שעות לימוד במקצוע מסויים ותשאיר את אותו היקף חומר. זה הופך את הלימודים למשהו חוץ שלומדים המון עוברים את המבחן ושוכחים. (אני בכנות יכול להגיד שיש דברים מהיסטוריה בכיתה י' שהיום אני לא זוכר וחבל)

kedeman

New member
תשמע, בית ספר זה לא רק ללמוד

קודם כל זה בא כדי להקנות לך ידע בסיסי אז אולי אתה לא זוכר מה בדיוק אלכסנדר מוקדון עשה אבל אם תשמע שמישהו מדבר עליו זה לא יהיה לך זר לגמרי אבל זה בא גם לפתוח לך את הראש - אם בכיתה ב תחזיק מכחול ופתאום יסתבר לך שאתה נורא נהנה לצייר אולי תתחיל ואם היסטוריה מאוד יעניין אותך (או נושא מסויים) אולי תלמד עליו יותר מרצונך.. תשמע, אפשר להגיד שמקטינים את שעות הלימוד אז צריך להקטין את כמות החומר או שאפשר להגיד שכבר צריך להפסיק להקטין את שעות הלימוד

עוף מפה

New member
-

אתה אומר דברים שמהות שלהם הם נורא נכונים. אבל במצב שאתה מסיים חינוך חובה ולומד בשביל להוציא ציון הכי טוב בבגרויות. אין שום דבר שפותח לך את הראש ולא מקה לך ידע בסיסי. כי יש ללמוד היסטוריה ויש ללמוד לבגרות.

kedeman

New member
נכון, מסכים

מערכת החינוך שלנו מאוד בעייתית.. יש בה הרבה הבדל בין להיות מורה לבין להיות מחנך ויש המון בעיה שכבית ספר יודע שמגיעים אליו מבחני מיצב הוא מגדיל את כמות שעות הלימודים שלו בתחומים שהמבחן בה למדוד כדי שלא יצא בטעות שלבית הספר יש ציון נמוך

kedeman

New member
../images/Emo207.gifאתר נחמד

נוסטלגיה ישראלית http://www.nostalgia.org.il/

הקטע המלא של זה

איתמר איתמר בן שש, איתמר מתרגש. איתמר הולך לכיתה א'- וקצת חושש. אמא קנתה לו ילקוט כמו שביקש. עם תא לספרים ותא למחברות. תא לסנדביץ' ותא לעפרונות. ותא קטן מוסתר, לסכין או אולר. שיהיה... איתמר קצת קטן, והילקוט גדול מאוד. כי איתמר אמור י"ב שנים ללמוד. לרכוש דעת ולרכוש בינה. להרחיב עולמו מידי שנה בשנה. את אוצרות העבר ומקצועות העתיד. יצטרך לשנן איתמר התלמיד. וזה די מפחיד, כשבוחנים ת'עניין כי הידע הרי עצום- ואיתמר הרי קטן. אל תבכה איתמר, התחל לחייך. כי משרד החינוך לקראתך הולך. יותר מהולך, הוא נע במהירות. וכשתגיע לתיכון- כבר לא ילמדו ספרות. לא יהודה הלוי ולא "על השחיטה" טשרניחובסקי יהיה רק מדרחוב- וי. ל. פרץ סמטה. מנדלי- כיכר. עגנון- שטר. וכך כל השאר, כמה טוב איתמר. וגם ההיסטוריה ילדי, תתבטל. גם תולדות העמים, גם תולדות ישראל ימות העבר! ולא עוד יחיה. הייתה היסטוריה? לך לא תהיה! ואם כבר התחלנו ילדי הרך, סביר להניח שלא ילמדו עוד תנ"ך. השפה קשה, הסגנון מסובך. ומגוחך שתלמיד עברי סתם יטרח. ואגב, אם הזכרנו שפה איתמר, גם דיקדוק עברי יהיה מיותר. מי צריך עברית, איתמר החמוד, אם אנגלית ממילא, תהיה שפת הלימוד? אז אתה רואה איתמר, אין מקום לייאוש. החינוך חינם- הידע בגרוש. שש שנים עברו בריקוד ומחול? – גם בשאר לא תצטרך לעמול. כמו שהבטיח אלוהים בקול, הנה אני הופך אותך- לגוי גדול!

למעלה