אל: עובדה פולני

יולה123

New member
אל: עובדה פולני

שלום לך, המידע ששלחת לי בקשר לתכנון הטיול שלי לפולין הוא ממש מה שחיפשתי.האם תוכל לענות לי על שאלות ספציפיות: לפני הכל: אני נוסעת בספטמבר לחודש. זו מסגרת הזמן המתוכננת. לא אשכור רכב, אבל אם זה יהיה אפשרי וחיוני לשכור לכמה ימים אולי אעשה זאת. 1.אני אכן רוצה לשהות כמה ימים באזור של הטטרה, אבל לא בזקופנה. כתבת לי על כמה מקומות קטנים בסביבה (פורונין, צירלה, ישצ'ורובקה). אני לא מצליחה למצוא מפה מדויקת שתבהיר לי את המיקום או שאוכל דרכה להזמין פנסיון. אני נוסעת לבד ובתחבורה ציבורית. אני רוצה ללכת ברגל , להגיע למורסקי אוקו ולעוד מקומות לאו דווקא בהרים. אני צריכה מקום שיהיה מקושר איכשהו (אפילו מקושר ישירות לקרקוב, שמשם אגיע, אבל לפחות לזקופנה).או שיהיה קרוב מספיק למסלולי הליכה ברגל. כתבת לי גם שתוכל לפרט לי מסלולים. זה יהיה מצוין! בקיצור, אשמח להמלצה ספציפית על אחד המקומות האלה ואפילו על פנסיון מסוים. האם אגב כדאי להזמין מקום מהארץ? 2.כתבת לי גם על מושינה. שמעתי כבר על המקום הזה, אבל אני לא מצליחה להגיע למידע על אופיו. זה מקום נופש בהרים? מה עושים שם? אם אהיה בטטרה, כדאי לי להתאמץ להגיע גם למושינה (כלומר, האם מושינה מציעה דברים אחרים?) 3. קז'ימייז' דולני. גם שם אני רוצה לשהות כמה ימים כי אני מבינה שכל הסביבה מלאה מקומות של טבע. אני מעוניינת בעיקר בטבע, בהליכה ברגל. האם אפשר לצאת ברגל מקזימייז או שצריך תחבורה בשביל להגיע ליערות וכו? וגם שם: האם אתה מכיר פנסיון נוח מבחינת מיקום להגיע למקומות מחוץ לעיר? (אני מבינה שהעיר עצמה קטנה, ולא בעיה ללכת אותה ברגל). אגב, אני נוהגת ללכת הליכות ארוכות. 4. טורון. אני מתכוונת לבקר שם. כמה זמן בערך להקצות. ושוב, האם אתה מכיר פנסיון? 5. האם במקרה ביקרת בglogowek? זה מומלץ כעיר קטנה ועתיקה, אבל לא כל כך נמצא במסלול שלי. 6.זמושץ', סנדומייז': גם כן מומלץ. האם ביקרת? יש לך עצות ספציפיות? 7. אני מתכוונת לנסוע במסלול של מהדרום לצפון ולהגיע בסוף לגדנסק. לכן לא אוכל להגיע לאגמים המזוריים, כנראה. האם יש מקום שממש לא כדאי לפסוח עליו באזור הזה? האם בצפון, אזור גדנסק, יש מקומות של טבע שכדאי ונוח להגיע אליהם בתחבורה ציבורית? לאחר כל הפצצת השאלות, אני מקווה שאינני מטריחה עליך יותר מדי. ממש קשה לי לבנות לבד את הטיול.. תודה על כל עצותיך עד כה. אגב, אני מבינה שאתה ממש מפולין, כלומר מדבר פולנית וכו? בתודה- יולה

תשובה ליולה123

שלום יולה, לגבי איתור המקומות - תשתמשי במפות האלקטרוניות שציינתי במכתב הקודם. אכן אני ממש מפולין ודובר פולנית ברמת שפת אם - אין ספק שבמקומות קטנים זה עזר מאוד. כעת אנסה להתייחס לשאלותיך לפי הסדר. 1) טטרה - ספטמבר הוא החודש הטוב ביותר לטייל שם. יחד עם זאת מזג האוויר שם בוגדני, יתכן גשם ש"שמיים כחולים" ויש לקחת בחשבון שלא תוכלי לטייל, למרות שהייה של כמה ימים. זה מה שקרה לנו בפעם האחרונה - שהינו ליד זקופנה, טיילנו בקרקוב, אבל אני מבין שאת מכירה את המקום היטב. (דרך אגב - ביקרת במכרות המלח?). לגבי המגורים - פרברי זקופנה זולים יותר, שקטים יותר ובעלי אוויר נקי. לגבי לינה - היינו מרוצים מאוד מחדרים POD PIOREM בJASZCZUROWKA, אבל זה היה לפני כמה שנים. יש להניח שאם בעלי הבית לא התחלפו, גם את תהי מרוצה. אם את רוצה לעלות ברכבל לKASPROWY, כדאי להשקים קום ולעלות על הקרון הראשון, אחרת יש תור מכאן עד הודעה חדשה. אני מכיר את האזור מצוין, אוכל להמליץ לך על מסלולוי טיולים, בהתאם לזמן וכושר גופני שלך. 2) KRYNICA/MUSZYNA - שתיהן עיירות נופש ידועות. לא יודע אם יש משהו שמייחד אותן מעיירות נופש אחרות, אבל מקום יפה, נחמד, יער הרים ואוכל טוב. מה עושים שם? מטיילים בשבילים. אחד המקומות שכדאי לבקר בהם, לא רחוק משם, זה רכס הרים PIENINY ולא לדלג על ראפטינג על נהר DUNAJEC. מקום ייחודי. 3) KAZIMIERZ DOLNY - עיירה יפיפיה, שנשתמרה. אני לא בטוח שיש שם מה לעשות יותר מכמה שעות, כמה שכתבתי, אם יצא לך, כדאי לשלב את זה עם חורבות טירת JANOWIEC בגדה השניה של ויסלה הטירה מרשימה, הנוף יפה. לגבי הטבע, האזור יפה מאוד, אבל לדעתי יש בפולין עוד כאלה. אני לא יודע אם יש סיבה מיוחדת לבלות כמה ימים דווקא שם. יערות מתחילות כ1-2 ק"מ מן העיירה. אני לא יכול להמליץ על פנסין ספציפי. 4) TORUN - עיר יפה שהשתמרה לחלוטין. שוב, לדעתי ביקור של כמה שעות ממצה אותה לחלוטין. לא יכול להמליץ על פניסיון בקרוב. 5) לא ביקרתי בGLOGOWEK ואיני מכיר אזור זה של פולין. ידע לי שיש שם מקומות יפים. 6) לגבי ZAMOSC/SANDOMIERZ, תשאלי את DEEBIE היא הייתה שם עכשיו. אני יודע, שהמקומות מומלצים, אבל לא ביקרתי שם. 7) אם מותר לי לייעץ - לכל ארץ יש מקומות מיוחדים רק לה ומייחדים אותה. לדעתי, דווקא אזור של האגמים ושל צפון מזרח פולין הוא המיוחד מבחינת ערכי טבע, צפיפות אכלוסיה נמוכה, ואולי בגלל זה נקיון אקולוגי ויערות יפים ולעיתים יחודיים לטייל בהם. לכן, במיוחד אם את חובבת טבע, הייתי ממליץ לך לשים את עיקר דגש הטיול דווקא באזורים אלה. לגבי יערות - כמובן ביקרתי רק בחלק קטן מהם, אבל בכל מקום שמצויין על המפה PARK KRAJOBRAZOWY (פארק נוף) את יכולה להיו תבטוחה שיש שם יער יפה לטייל בו. כמה הערות על מציאת לינה. כשטיילנו בפולין במחצית השניה של ספטמבר, לא היה צורך להזמין מקומות מראש. עיינתי במורה דרך של METEOR (נתתי לך כתובת האתר.) ובסופו של דבר מצאתי מקום סביר ולא ביוקר. לא היו לי נפילות. כל זה נכון לגבי כפרים ועיירות. לגבי ערים גדולות, לא הייתי ממליץ ללון שם במלון שמתחת ל3 כוכבים, אחרת את עלולה למצוא את עצמך במקום שלא תרצי ללון בו מפאת נקיון והפעילות המתקיימת שם. חווינו את הסיפור הזה באופן אישי בGDANSK. הזמנתי מלון 2 כוכבים, ובסופו של דבר, מחוסר ברירה, נחתנו באמצע הלילה במלון יקר ביותר בעיר. לא הצטערתי, אבל שילמתי בהתאם. לדעתי יותר נעים ובוודאי יותר זול לשכור חדר בפריפריה קרובה של העיר. אם צריך, אני יכול להמליץ על מקום כזה בסביבות ורשה, שם אני שוהה כבל הביקורים שלי. מקווה שעזרתי.

אם את רוצה לעלות ברכבל לKASPROWY

ולא רוצה להמתין בכל משרד נסיעות יזמינו לך כרטיס ובכרטיס יצוינו התאריך והשעה. יש שם תור נפרד לבעלי כרטיסים, (בסך הכל זה יקר רק ב 5% אני הזמנתי כך) עובדה פולני צודק לעיתים התור ארוך מאוד ונראה לא סביר באזור הזה חובה להגיע ל-מורסקו אוקו, לטפס את כל הדרך ברגל ולא לעלות עם הסוסים, לאחר מנוחה קצרה ושתיה בבית הקפה ממומלץ להמשיך לאגם הפחות מפורסם אך הגבוהה יותר - רואים את הדרך ואת המפל היפה מבית הקפה ממומלץ לעצור ב"בצופקה" - בקתת רועים ולטעום את הגבינה שהם עושים

deebeebee

New member
zamoscזאמושץ והסביבה

נשארתי שלושה ימים באזור זמושץ-לובלין. אני לא יודעת אם לתיירים יש צורך ביותר מכמה שעות. אני נשארתי יותר משום שאני מתעסקת בגניאולוגיה ומקורה של משפחת אבי הוא באזור אז רציתי להקדיש יותר זמן לעיירות בהן נולדו סבי (טומשוב לובלסקי) וסבתי (בילגוראי) ועוד כמה עיירות וכפרים באזור שקשורים למשפחה ושעניינו אותי, כולל לובלין וזאמושץ. אני לא יודעת מה התקציב שלך לגבי לינה. לא חיפשתי אכסניות, ואני לא חושבת שיש שם, אבל מצאתי מקומות טובים. בלובלין ישנתי לילה אחד המלון שנקרא PZM. לא מפואר אבל הכל נראה חדש ונקי. חדר עם שירותים ומקלחת עלה לי 140 זלוטי ללילה כולל ארוחת בוקר גדולה. כתובתם היא www.pzm.lublin.pl בזמושץ ישנתי 2 לילות במלון שאת שמו שכחתי אבל הוא נמצא באזור העתיק, דקה מהכיכר, ברחוב GRECKA, בין רחובות PERECA (ע"ש י.ל פרץ שנולד שם) לרחוב ORMIANSKA.המחיר כאן היה קצת יותר 149 זלוטי כי רק חדרים זוגיים היו להם פנויים וכך הם גבו ממני (!!!) מלון ברמה בהחלט דומה ללובלין- הכל חדש ונקי, וגם כאן קיבלתי ארוחת בוקר טובה. ארוחות הבוקר לא ענקיות כמו במלונות בארץ אבל בהחלט מספיקות ומשביעות. תחבורה ציבורית מעולה באזור. לא יקרה ולעיתים קרובות מאד, גם בין הכפרים והעיירות הקטנות. האוטובוסים קצת מיושנים אמנם אבל לא נורא.

למעלה