אל סיד

אלי 33

New member
אל סיד

לאחרונה הוקרן על המסכים סרט אנימציה על הגיבור הספרדי המפורסם מכולם , אל סיד , גיבור שעליו הוקרנה בעבר סידרת אנימציה יפנית , ועל מאבקו באיום האיסלאמי , ולמרות שהסרט מתרחש בימי הביניים הרחוקים הרי יש לו השלכות אקטואליות להיום . ראו : http://www.notes.co.il/eshed/8069.asp
 
בערבון מוגבל

בלי להפחית מהקסם של המיתוס והיופי של האנימציה, קיים סיכוי זסיר שהאיש הזה לא היה קיים. קיימים מחקרים שמטילים ספק במציאות שמאחורי המיתוס הספרדי העובר מדור לדור ונקרא אל סיד יתרה מכך, אל סיד נחשב במורשת הספרדית למסמל של הרקונקיסטה, שחרור ספרד מהכיבוש המוסלמי, יש חוקרים שמטילים בכלל ספק אם היתה רקונקיסטה, כלומר ברור ובטוח שהנוצרים הוציאו את המוסלמים מספרד בשורה של מלחמות וקרבות לאורך המאות 12 עד 15 אבל יש מי שטוען שאלה היו מלחמות מבודדות בין שליטים שחלקם מוסלמים וחלקם נוצרים שבסופן הממלכות המוסלמיות הוכחדו אבל זאת בלי כוונה מתמשכת להוציא את המוסלמים אלא רק אינטרסים פרטיים.
 

אטיוד5

Active member
לתומי חשבתי שהמפורסם הוא דון קישוט

מענין, תודה.
 
הפרדוקס הספרדי הגדול

הדמויות המפורסמות ביותר של האומה הזאת הן אנשים שלא היו קיימים (דון קישוט, אל סיד), אנשים שלא היו ספרדים (כריסטופר קולומבוס) ואנשים שלא שמחו על כך שהם ספרדים (פיקסו, גרסיה לורקה)
 
למעלה