אל-מתים, שאלות:

Tarkun

New member
אל-מתים, שאלות:

1. האם יש חוקים שמגדירים את הנוסחאות לחישוב הפחד מפני אל-מתים (משהו כמו פחד-הדרקון)? אם כן איפה (חיפשתי די הרבה)? 2.א. האם דרך היווצרות הלייקדונים (Lacedon) זהה לזאת של הגועלים (Ghoul)? ב. איך נוצרים הביעותים (Ghast)? ג. ע"י מי נשלטים הגועלים, הלייקדונים והביעותים? 3. אם כדאי לתת לשחקנים להשתלט על אל-מתים? 4. טיפים? לינקים? משהו?
 

ארו

New member
וואלה, שאלות טובות.

אני מודה , אין לימושג. רק לעניין השליטה - בד"כ כוח רשע חזק (לא חייב להיות משהו ספציפי.) : ערפד עתיק, leech, מורה למתמטיקה וכו´.
 

Tarkun

New member
בעניין השליטה:

ידוע לי שבד"כ (שלד, זומבי, רוח רפאים...) הכוהן שברא את הייצור* הוא זה ששולט בו. הבעיה היא שגועלים, ביעותים ולייקדונים (?), נוצרים מייצורים (דמויי-אדם; חוץ מאלפים) שנהרגו ע"י גועלים (ואם היה להם מזל, לא נאכלו על-ידיהם). אם-כך האם הם נשלטים ע"י הגועל שהרג אותם? או אולי הם עצמאיים (אם-כך, אז איך זה שהם תמיד מופיעים בקבוצות?)? או ע"י כוהן רשע שברא את הגועל הראשון (תגובת שרשרת)? (המורה למתמטיקה תמציא משוואה כדי לקבוע מה יצא לה ב-1ק20)
 

pumiforever

New member
תשובות :

>האם יש חוקים שמגדירים את הנוסחאות לחישוב הפחד מפני אל-מתים (משהו כמו פחד-הדרקון)? אם כן איפה? אין ממש. מה שאני מציע זה לעשות גילגול של will כנגד 10 + ה-Challenge Rating של היצור (מעגלים למטה). אני חייב להגיד שוב
אם אתם משחקים לפי הספר, החוק הזה לא נמצא בו. הוא פרי דמיוני
. >האם דרך היווצרות הלייקדונים (Lacedon) זהה לזאת של הגועלים (Ghoul) אני לא כל כך יודע מה זה "לייקדונים". חיפוש קמת באסופת המפלצות (של מהדורה שלישית) הוכיחה כי "אין כזה חיה". >איך נוצרים הביעותים (Ghast)? שוב ע"י הצצה קצרה באסופת המפלצות, גיליתי שהביעותים הם בעצן גירסה יותר חזקה של הגועלים, ככה שדרך היווצרות דומה לזאת של הגועלים. >ע"י מי נשלטים הגועלים, הלייקדונים והביעותים? אם זומנו ע"י כהן רשע, אז על ידיו כמובן. אם לא אז אז האל-מתים "נוצרים" כדי להרוג. הדרך של ה"הווצרות" היא כבר נושא בפני עצמו. אך בתכל´ס אם הם נוצרים מגופה של אדם, אז היא לא נשלטת ע"י אף אחד, ומשוטטת ומחפשת בשר חי טרי טרי, ישר מהמקרר. >אם כדאי לתת לשחקנים להשתלט על אל-מתים תלוי בשה"מ. אל מתים הם דבר חזק. אני היתי נותן רק לכהן רשע, או לאדם עם חפץ קסום להשתלט על אל-מתים. וגם, אדם רגיל לא יכול סתם ככה לשהתלט על אל-מת.
 

Gilgam69

New member
התשובות שלי

1. לפי חוקי מו"ד 3 כמעט אף אחד מסוגי האל-מתים יוצרים הילת של פחד, למרות שאתה עדיין יכול להחליט שהשחקנים מפחדים. אך אם אתה רוצה ליצור הילת פחד לאל-מתים הייתי מציע משהו בסגנון שפומי המליץ אבל טיפה שונה: DC = 10 + 1/2 HD + Charisma Modifier. זוהי לרוב הנוסחה של יכולות מיוחדות, ביחוד של אל-מתים. 2. א. Lacedon מופיע באסופת המפלצות תחת הכותרת של ה-Ghoul. והם למעשה פשוט גירסה ימית של ה-Ghoul. הם אלה שתוקפים ספינות מסכנות ומושכים את המלחים שלהם לים. ה-Lacedon נוצר בת´כלס באותה הדרך כמו ה-Ghoul, וזה ע"י מוות מידי Lacedon אחד (או במקרה של ה-Ghoul, ע"י מוות מ- Ghoul אחר). בנוסף לזה, Ghouls נוצרים גם מאנשים מאוד נבזים שמתו או מאנשים שאכלו בחייהם בשר אדם (לא כולם כמובן). ב. דרך היצירה של ה-Ghast לא ידוע בכלל. תמציא חופשי. ג. כל 3 הוריאציות של ה-Ghoul לא נשלטות ע"י איש אלא אם כוהן יצר אותם ובמקרה הזה הוא ישלוט עליהם. במידה וזה לא המקרה, כמו ברוב הפעמים, הם פשוט פועלים ע"פ רצונם החופשי וזה בדרך כלל לאכול גופות ולכן הם ימצאו לרוב בקבוצות (לא מאורגנות) בבתי קברות. Ghoul שהרג אדם ולא אכל אותו, אכן יהפוך את אותו האדם תוך יום עד ארבעה ל-Ghoul, אבל זה לא יהיה תחת "פיקודו" של ה-Ghoul שיצר אותו (זה לא כמו אצל ערפדים וכו´). 3. אומנם שליטה של שחקנים על אל-מתים יכולה להוציא את שיווי המשקל במשחק, זה תלוי בשה"ם האם הוא יכול להתמודד אם זה או לא. אבל רק תחשוב לך לדוגמה, קבוצה של 2 לוחמים, גנב, 2 קוסמים ו-1 כוהן, והכוהן יכול ליצור או להשתלט על אל-מתים. הוא מפקד על לגיון של אל-מתים, שיעשו את כל העבודה (יש אל-מתים שהם לא מפגרים לגמרי) וכל שאר החבורה תישאר מאחור ותשתעמם. 4. FUWAHAHAHAHAHAHAHA!!!
 
למעלה