אל מנהל הפורום

מצב
הנושא נעול.

roonen5

New member
אל מנהל הפורום

אל מנהל הפורום
רציתי לדעת....מאחר ואני מתלבט בין לימודים לתואר ראשון ובין הנדסאי באדריכלות, מה ההבדלים בגדול ומהם ההבדלים בקטנות.(ההתלבטות היא בגלל משך זמן הלימודים). שאלות: 1. האם בתור הנדסאי יהיו לי את הכלים כדי לתכנן מבנים רבי קומות?, אני יודע שאני לא מורשה חתימה אבל רציני לדעת יותר מבחינת היכולת. 2.האם הלימודים להנדסאי הם יותר בדגש על עיצוב הפנים מאשר התיכנון החיצוני? 3. איזה הגבלות נוספות יש להנדסאי בתחום הזה? 4. כבר עניתה לי בעבר ואמרת שלימודים לתואר הם הרבה יותר ארוכים ולכן הם גם יוצרים בדר"כ אדריכלים יותר טובים.....השאלה שלי היא כזאת:האם בתיכנון של וילה מסויימת ללקוח מסויים יש לאדריכל כלים שהוא יכול להשתמש בהם שאני בתור הנדסאי לא למדתי עליהם כלל? תודה על הזמן שאתה מגדיש לשאלותיי .. מצטער אם אני נודניק מידי .... פשוט זה מאוד חשוב לי ואין לי כול כך למי לפנות תודה..

רונן

אל מנהל הפורום
רציתי לדעת....מאחר ואני מתלבט בין לימודים לתואר ראשון ובין הנדסאי באדריכלות, מה ההבדלים בגדול ומהם ההבדלים בקטנות.(ההתלבטות היא בגלל משך זמן הלימודים). שאלות: 1. האם בתור הנדסאי יהיו לי את הכלים כדי לתכנן מבנים רבי קומות?, אני יודע שאני לא מורשה חתימה אבל רציני לדעת יותר מבחינת היכולת. 2.האם הלימודים להנדסאי הם יותר בדגש על עיצוב הפנים מאשר התיכנון החיצוני? 3. איזה הגבלות נוספות יש להנדסאי בתחום הזה? 4. כבר עניתה לי בעבר ואמרת שלימודים לתואר הם הרבה יותר ארוכים ולכן הם גם יוצרים בדר"כ אדריכלים יותר טובים.....השאלה שלי היא כזאת:האם בתיכנון של וילה מסויימת ללקוח מסויים יש לאדריכל כלים שהוא יכול להשתמש בהם שאני בתור הנדסאי לא למדתי עליהם כלל? תודה על הזמן שאתה מגדיש לשאלותיי .. מצטער אם אני נודניק מידי .... פשוט זה מאוד חשוב לי ואין לי כול כך למי לפנות תודה..
רונן
כל העניין עם ההנדסאי התחיל מזה שהיה צורך להכשיר כח עבודה במשרדים שתפקידם היה לקחת את התכנון הרעיוני של האדריכל [שלצורך העניין יכול להיות אפילו שרבוט ולהופכו לתכניות מסודרות.] הנדסאי, אמור בהגדרה למלא את החלק הטכני ביצועי ופחות רעיוני תכנוני. וכך גם נבנתה מערכת הלימודים...לתת ידע טכני ומיומנות. בבתי ספר להנדסאים משקיעים חלק ניכר מהזמן בתרגול המיומנות הזו. וגם לא מעט מאמצים להכנה לבחינות להענקת התואר. הקטע שמפתח את היצירתיות מטופל, אבל לא בהעדפה ראשונה. אלה העובדות. וככה זה גם נראה בד"כ. יחד עם זאת, יש בבתי ספר להנדסאים מספיק ידע בשביל להתחיל ובעצם לבנות את החוסרים לאורך השנים מתוך סקרנות, אמביציה ונתונים אישיים. אני מכיר אישית לא מעט הנדסאים שמתפקדים כאדריכלים לכל דבר וגם...כמה אדריכלים שלא. אין שום סוד בבתי ספר לאדריכלות...פשוט יותר תרגול, יותר השקעה בפיתוח יצירתיות וגם...בחלק מהמקרים, אנשים עם יותר אמביציה ויכולת שמגיעים לשם. בקיצור, זו נקודת התחלה יותר נמוכה אבל לאלה שיש להם פוטנציאל ונחישות-יש גם סיכוי אמיתי.

jony41

New member
דרך אגב בנושא הזה, גם אני רוצה

אל מנהל הפורום
דרך אגב בנושא הזה, גם אני רוצה
ללמוד לתואר באדריכלות, אבל מבדיקה שערכתי הבנתי שבכל הקשור לפרנסה במקצוע הזה, השוק נמצא ברוויה ותנאי השכר הם ממש ברצפה.. צריך לקחת גם את זה בחשבון.. משיחות שקיימתי עם בוגרי אדריכלות מצטיירת תמונה די עגומה בכל הקשור ליציאה לעבודה אחרי הלימודים.. (ולא רק בשנה שנתיים הראשונות..)

מצב
הנושא נעול.
למעלה