רק בריאות ידידי, רק בריאות...
כשאני מצרף את כל מה שכתבת כאן, להודעה שלך בשרשור הקודם (שאתה בכלל לא מאמין בתושב"ע ובמדרשים) אני בכלל לא יודע למה אני בכלל מנסה להסביר...
בזבוז של זמן, אבל...פעם אחרונה ונאמר שלום.
"אני לא צריך לחקור. אני לא כותב מאמר על הגישות השונות לגאולה." - אין קשר לכתיבת מאמר אלא בשביל לדעת על מה אתה מדבר (שלא נראה שאכפט לך מכך כלל), מן הסתם כשאדם מדבר על משהו עליו לדעת מהו הדבר, אחרת כל דבריו הם בליל שטויות ובזבוז של זמן, גם שלו וגם של האחר.
"הטענה שלי היא שהוצגה הגישה החרדית ואני לא חייב לקבל אותה." - זו לא הגישה החרדית כי אם היהודית, תצא לרגע ממעגל העוינות שיש לך כלפי החרדים (בין אם מוצדק או שלא...) ותוכל לראות זאת.
"הסתר פנים מתייחס לכך שיש ליהודים צרה פיזית...אף אחד לא מייחס הסתר פנים לסיטואציה בה טוב ליהודים מבחינה פיזית אבל אולי הם לא שומרים מצוות כמו שצריך." אהה, אולי תאיר לצומת ליבי את הדוגמאות לכך (אתה יכול להוסיף את זה לרשימת הדוגמאות שהית אמור להביא מהתגובה הקודמת ו..לא הבאת) בפעם האחרונה שבדקתי בכל התנ"ך (ולא רק בתורה) יש מצב של ירידה רוחנית - תוכחה - תשובה/עונש בהתאם ורובם מתבצעים בהסתר פנים ולא בגלוי (כמו למשל חורבן בית ראשון ושני שבוצעו ע"י גויים ולא ישירות ע"י בורא עולם) - רק זה לבדו מראה עד כמה אתה טועה
"לדוגמא: קריעת ים סוף הוא אירוע
פיזי מאוד שהציל את בני ישראל מסכנה
פיזית." - הוא אכן אירוע פיסי, ומאחר ואתה מבטל את חלקו הרוחני אנא ממך הדגם לי בבקשה כיצד לעשות זאת
בצורה פיסית ממשית בלבד, אני אשמח לראות זאת...
"אנו לא עוסקים בהלכה אלא בתפישה לגבי הגאולה, ולכן כל האנלוגיות שלך נופלות." - למרות שהגאולה מצוייה גם בהלכה היא אינה המקור שלה, גש ולמד לפני שאתה כותב דברים סתם, בעצם חכה...אתה אינך קורא מדרשים ולא פרשניות ואינך מאמין בתושב"ע...ולמקרים (כמו בפוסט הזה) אתה אפילו מטה את התורה עצמה...אבל למי שכן קורא וכן מתעניין שיבדוק מדרשים ופרשנויות מהפרשות בתורה שקשורות לאברהם אבינו למשל ולמשה, שלא לדבר על מדרשים על בית ראשון ושני (ועוד רבות) ומדרשים על הפרד"ס על אלו שראו את עתיד עם ישראל...ואת עתיד הגאולה - גדולי הדורות שלנו מדברים על גאולה כאל מצב, כאל זמן, כאל תהליך או סוף של תהליך ועוד לפני שבכלל היו "חרדים" ו"לא חרדים", שלא לדבר על נביאים, ואתה מבטל ומשליך הכל על הלכה...מעניין, ויותר מכך אתה יודע מה קורה למעלה אני מניח שאתה נביא...(" מחשבתם אינה ההלכה ולא התקבלה לא בישיבה של מעלה ולא בישיבה של מטה" - דבריך לא?)
"לכן דעתם מחייבת רק אותם ולא אף אחד אחר." דעתם של אבותינו,של נביאים, תנאים, חכמים, גדולי הדורות ופוסקים מחייבת רק אותם...יש דברים שאדם יכול להחליט לעצמו למשל בהחמרות, יש דברים שאדם מחויב להם (גם אם אינו מקימם) למשל שמירת שבת, ויש דברים שהציבור פשוט לא עומד בו - גאולה היא אינה הלכה/מצווה שלך יש בחירה בה, היא מאורע שיקרה, והשאלה היא רק איך, מתי ובאיזה מחיר.
"בורא עולם לא חיזק את לב פרעה כדי שכל העמים יאמינו בו, אלא כדי ליצור אמתלה לעשרת המכות" אולי לי יש בעיה בהבנת הנקרא,
תקרא אתה אולי אני טועה:
ג וַאֲנִי אַקְשֶׁה, אֶת-לֵב פַּרְעֹה; וְהִרְבֵּיתִי אֶת-אֹתֹתַי וְאֶת-מוֹפְתַי, בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם. ד וְלֹא-יִשְׁמַע אֲלֵכֶם פַּרְעֹה, וְנָתַתִּי אֶת-יָדִי בְּמִצְרָיִם; וְהוֹצֵאתִי אֶת-צִבְאֹתַי אֶת-עַמִּי בְנֵי-יִשְׂרָאֵל, מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם, בִּשְׁפָטִים, גְּדֹלִים. ה וְיָדְעוּ מִצְרַיִם כִּי-אֲנִי יְהוָה, בִּנְטֹתִי אֶת-יָדִי עַל-מִצְרָיִם; וְהוֹצֵאתִי אֶת-בְּנֵי-יִשְׂרָאֵל, מִתּוֹכָם (שמות ז')
יג וַיֹּאמֶר יְהוָה, אֶל-מֹשֶׁה, הַשְׁכֵּם בַּבֹּקֶר, וְהִתְיַצֵּב לִפְנֵי פַרְעֹה; וְאָמַרְתָּ אֵלָיו, כֹּה-אָמַר יְהוָה אֱלֹהֵי הָעִבְרִים, שַׁלַּח אֶת-עַמִּי, וְיַעַבְדֻנִי. יד כִּי בַּפַּעַם הַזֹּאת, אֲנִי שֹׁלֵחַ אֶת-כָּל-מַגֵּפֹתַי אֶל-לִבְּךָ, וּבַעֲבָדֶיךָ, וּבְעַמֶּךָ--בַּעֲבוּר תֵּדַע, כִּי אֵין כָּמֹנִי בְּכָל-הָאָרֶץ. טו כִּי עַתָּה שָׁלַחְתִּי אֶת-יָדִי, וָאַךְ אוֹתְךָ וְאֶת-עַמְּךָ בַּדָּבֶר; וַתִּכָּחֵד, מִן-הָאָרֶץ. טז וְאוּלָם, בַּעֲבוּר זֹאת הֶעֱמַדְתִּיךָ, בַּעֲבוּר, הַרְאֹתְךָ אֶת-כֹּחִי; וּלְמַעַן סַפֵּר שְׁמִי, בְּכָל-הָאָרֶץ. (שמות ט')
המתח שנבנה במכות מצריים מגיע לשיא
בקריעת ים סוף (שמות טו'):
יב נָטִיתָ, יְמִינְךָ--תִּבְלָעֵמוֹ, אָרֶץ. {ס} יג נָחִיתָ {ר}
בְחַסְדְּךָ, עַם-זוּ גָּאָלְתָּ; {ס} נֵהַלְתָּ בְעָזְּךָ, אֶל-נְוֵה {ר}
קָדְשֶׁךָ. {ס} יד
שָׁמְעוּ עַמִּים, יִרְגָּזוּן; {ס} חִיל {ר}
אָחַז, יֹשְׁבֵי פְּלָשֶׁת. {ס} טו אָז נִבְהֲלוּ, אַלּוּפֵי {ר}
אֱדוֹם-- {ס} אֵילֵי מוֹאָב, יֹאחֲזֵמוֹ רָעַד; {ס} נָמֹגוּ, {ר}
כֹּל יֹשְׁבֵי כְנָעַן. {ס} טז תִּפֹּל עֲלֵיהֶם אֵימָתָה {ר}
וָפַחַד, {ס} בִּגְדֹל זְרוֹעֲךָ יִדְּמוּ כָּאָבֶן: {ס} עַד- {ר}
יַעֲבֹר עַמְּךָ יְהוָה, {ס} עַד-יַעֲבֹר עַם-זוּ {ר}
קָנִיתָ. {ס} יז תְּבִאֵמוֹ, וְתִטָּעֵמוֹ בְּהַר נַחֲלָתְךָ-- {ס} מָכוֹן {ר}
לְשִׁבְתְּךָ פָּעַלְתָּ, יְהוָה; {ס} מִקְּדָשׁ, אֲדֹנָי כּוֹנְנוּ {ר}
יָדֶיךָ. {ס} יח יְהוָה יִמְלֹךְ, לְעֹלָם וָעֶד.
כנראה שמידת הבנתי חסרה לעומת שלך, אבל זה כתוב שחור על גבי לבן - בורא עולם השתמש ביציאת מצרים לפרסם את שמו ואת העם שהוא בחר בו
"...מיוחס למצב באחרית הימים." - קרי בזמן הגאולה (משהוא אחד לפחות יצא לך נכון, ישר כוח אתה בדרך הנכונה)
"בתורה (בחמשת החומשים) אין שום שאיפה לגייר את כל העולם, והקב"ה כלל לא שואף לכך." - מי אמר שכל העולם יגויר? הרי ציינתי "
כולם יכירו בבורא עולם, כולם יעבדו את בורא עולם, רק במדרגות שונות של רוחניות.") היכן מצאת גיור המוני? האם אתה קורא את מה שמגיבים לך?
"זה שיתרו הושפע מניסי יציאת מצרים הינו מקרה פרטי ולא תופעה עולמית" - זה יפה אך כיצד זה קשור לנושא?
"זה דיקלום של התפישה החרדית לחיים, כאילו החיים עצמם הם הטפל והתפילה היא העיקר." - ממש לא...ואין לי מושג מהיכן הבאת את זה, למעשה בכל מקום שבדקתי ונתקלתי תיקון המידות ועשיית המצוות הן העיקר, תפילה משולה לעבודה שבלב והיא מחליפה את הקרבת הקורבנות (2 חובה - שכנגדן תפילות שחרית ומנחה, ו1 רשות -שכנגדה תפילת ערבית)
"עבודת השם היא דרך החיים של היהודי ולא מהותו." אוקי בוא נשחק במשחק שלך, אם זה לא עבודת השם,
אז מהי מהות היהודי אם כך? אנא הרגש חופשי להתפרע בדמיונך (זה יהיה מעניין...אולי מזה לא תתעלם
)
"את הגנב והאנס אני שופט ומנסה לשקם כי פעולתם מזיקה לזולת." - יפה שיעור במדעי החברה עברת עכשיו קח את המסקנות, תעשה זום החוצה ותסתכל על התמונה הרחבה יותר, שבה יש אנשים שמתנהגים בצורה חסרה מבחינה רוחנית, אם תחיל את המסקנות הקודמות שלך כאן תגיע למסקנה שגם זה מצריך תיקון, השאלה היא האם אתה מסוגל לראות תמונה רחבה יותר (או יותר נכון אם אתה מסוגל לשים בצד את הכעס שלך כלפי הדת והחרדים בפרט בשביל לראות את הבסיס).
בכל אופן ידידי, אני לא מתכוון להמשיך עם זה, פשוט חבל על האנרגיות שלי, תגובה זו רק נועדה להראות לך שאני מפסיק מתוך אי רצון לעסוק בטפל שאתה מתעקש לדבוק בו, ולא מתוך אי יכולת להראות לך את טעותך.
שיהיה בהצלחה ויום טוב, בע"ה שתמצא את דרכך.