אל המורה שולה

אל המורה שולה

דבר ראשון, הפורום חשוב ביותר, במיוחד בארץ כמו שלנו. רציתי להעיר את תשומת ליבך, שאנשים הכותבים בפורום על מעלליהם מפגינים חוסר התחשבות וחוסר נימוס משווע. אתייחס לדוגמה לאדם שכתב שהוא מעשן במקומות ציבוריים בהם העישון אסור, ואם מעירים לו שיש חוק נגד זה, הוא מצפצף, כי לטעמו פנו אליו שלא בנימוס. לדעתי בתור מנהלת פורום שמטרתו לרענן את הנימוסים שנשכחו ואבדו היכנשהו, רצוי שאת תעירי את תשומת ליבו להתנהגותו הגסה. וכן, גם אם את סבורה שהודעותי תוקפניות, רצוי שתעירי לי על כך בנימוס. כלומר, להכנס לפורום שכותרתו היא נימוס, ובו לקרוא הודעות המפגינות חוסר התחשבות ואפילו ברבריות מסויימת ולא למחות על כך, מראה שמטרת הפורום לא הושגה ואולי גם לא תושג. אם באריות נפלה שלהבת, מה יגידו איזובי הקיר.

קראתי את דברייך

כאן ובהודעה הקודמת . לגבי ההודעה הקודמת שלך התייחסתי כאן. אני מבקשת להבהיר דבר חשוב - התנהגות ומנהגי נימוס נועדו להיבחן בפורום מכל האספקטים שלהם. לטוב ולרע. וגם מדוגמאות של "מה לא כדאי לעשות" ניתן ללמוד. כל אחד יקח מההודעות והדיונים את מה שמתאים לו. המטרה של הפורום איננה בית ספר לנימוסין (למרות שאני הַמוֹרָה שוּלָה ) אלא דיונים שביכולתם להפרות את המשתתפים , אם ניתן , על בסיס חוויות ובהחלט כן ואפילו רצוי מאוד - גם סיפורים אישיים (נחמדים יותר או פחות). אני חוזרת ומדגישה - השיפוטיות לגבי אנשים או התנהגות של אנשים ובמיוחד של משתתפי הפורום תהייה מכאן והלאה ולא יינתן לה מקום בפורום. אני לא רואה בסיפורי מעללים פגיעה בפורום כפי שאת כותבת . אני מניחה שזו הרגשה סובייקטיבית שלך ואנשים אחרים ירגישו אחרת. וזה לגיטימי. לנוכח האמור לעיל , אין בכוונתי "להעיר" לאף אחד על התנהגותו כפי שהוא סיפר עליה באיזו הודעה או כתיבתו (על עצמו). לכל היותר אני יכולה לכתוב שאני הייתי נוהגת אחרת. לא כולם מושלמים בהתנהגותם (כולל אני) ואם היו כך לא היה צורך בפורום הזה. מן הסתם לכל אחד מאיתנו יש איזה עקב אכילס בפן זה או אחר של התנהגות למרות שבתחומים אחרים הוא יכול להיות מושלם. ופה מקבלים גם "ילדים רעים" ורצוי אפילו עם חיוך , אם יש צורך.(כל עוד אין פגיעה אישית מכוונת) את מוזמנת לקרוא את המאמר בדבר "כללי הנימוס בפורום" ואת הודעת המנהלת באף מקום לא כתוב שנדבר רק על נימוסים טובים. מקווה שהבהרתי את עצמי למרות האורך.

למעלה