אל דימאולה

yotamn9

New member
אל דימאולה

אהלן אז הפעם אני כן מחפש המלצה ספציפית. איזה אלבום של אל דימאולה אתם הכי ממליצים?

epitaph

New member
סולו, בשותף או כחלק מלהקה?

בסולו, למרות שאני מספר כאן על המלצה מיד שנייה (מאחר ועדיין לא הצלחתי למצוא את הדיסק בעצמי), Splendido Hotel של דיאמולה. לפי הבחור שהמליץ לי (נטע, אני מדבר על אהרון אהובך
) מדובר על אלבום שמצליח לשלב הכל מהכל, ג'אז, קלאסי, סולואים ארוכים עם נגיעה אתנית (מה שתכלס הפך להיות החתימה של דיאמולה) וגם נגיעות של רוק ואפילו מטאל. לפי עוד כמה מקומות באינטרנט שבדקתי זה נראה בהחלט מולץ אבל אם יש לך כוח לחכות אז אני אודיע לך מה דעתי אחרי שמיעה. יש גם את האלבום ההופעה החיה (טוב, לא כולו הופעה חיה, חוץ מהקטע האחרון), Friday Night in San Francisco, שבו מתקבצים להם שלושה מהוירטואוזים עלהגיטרה בעולם הג'אז, אל דיאמולה, פאקו דה לוסיה וג'ון מקלפ'ין (כן, ההוא ממאווישנו), שלושתם נותנים כאן בגיטרות קלאסיות ואקוסטיות בניחוח ספרד (יש כאלה שבשבילם זה מספיק כדי לרוץ ולקנות את זה), מה שכן אפשר לראות שהשיתוף פעולה הזה בין השלושה רק עושה להם טוב ובאמת מוציא מהם את הטוב שבהם, ההופעה עצמה היא מ1980 אבל הם הוציאו עוד אלבום ביחד (אולפן הפעם) עם אותה עטיפה ב1996 גם הוא מומלץ מאותן סיבות שהזכרתי קודם. האלבום הזה גם די נפוץ ככה שלא אמורה להיות בעיה לקנות אותו. אל דיאמולה היה גם חבר בלהקת Return To Forever שלב מסויים (הוא התחיל כשהוא היה בן 18, כבוד), וכאן גם הקשר הכי טוב לרוק שתמצא כי אחרי הכל, זו להקת ג'אז-רוק לשמה (ואחת האהובות עליי למעשה), מתוכה אני ממליץ לך לנסות את No Mistery, שמשלב יופי של פ'אנק וגיטרה רוקיסטית של אל דיאמולה. האלבום Romantic Warrior מצליח לשלב עם מה שהזכרתי קודם גם טיפה את אווירת הרנסאנס (התקופה, לא הלהקה) גם בעטיפה ובמיוחד בנגינה של צ'יק קוריאה שלפעמים נכנס עמוק מדי למוזיקה קלאסית מהתקופה הבארוקית עם דווקא המון השפעות מקרימזון ויס. ההרכב הזה של Return To Forever מעולה בגלל שבאמת כל אחד מהנגנים שם מעולה בפני עצמו וזו היתה תקופה שאף אחד מהם לא התפרסם יותר מדי (חוץ מצ'יק קוריאה אבל הוא נתן לחבר'ה להתבטא) ככה שיצא שכל אחד מביא את ההשפעות שלו אבל עדיין יש כאן שיתוף פעולה יוצא מהכלל וגם את אחת מחטיבות הקצב הטובות ביותר לדעתי (סנטלי קלארק את לני וויאט).

Welsh

New member
יכול להעיד על Friday Night in San Francisco

שהוא אחלה אלבום ויופי של המלצה בכל מצב

אכן אלבום מעולה ../images/Emo45.gif

ויש להם גם את Passion, Grace nd Fire, שגם הוא אלבום מעולה Friday Night in San Francisco העביר לי אינספור נסיעות ארוכות, כשהבקבוק מים מינרליים מתפקד כגיטרה

epitaph

New member
ברוב החנויות...

יצא לי לראות את Friday Nights At San Francisco או אלבום האולפן של השלושה שהזכרתי ואת The Romantic Warrior. אני אישית עדיין מחפש את No Mystery ו- Splendido Hotel בפורמט הפלסטיק הקשיח אבל בלי הרבה הצלחה עד עכשיו...

yotamn9

New member
טוב...

אני מקווה לבוא עם חדשות טובות מהתו השמיני בשבוע הבא

epitaph

New member
בהצלחה ../images/Emo13.gif

לפי מה שאני מכיר מהתוהשמיני אמור להיות להם שם את זה.

epitaph

New member
תראה מה אני עושה באמצע הלילה...

נזכרתי שיש ביוטיוב קטעים של Return To Forever יחד עם דיאמולה...שני הקטעים שהבאתי כאן הם מתוך The Romantic Warrior Duel of the Jester and The Tyrant Pt. 1 אני חייב לציין שבגלל הסאונד מפסידים את הפרטים הקטנים ובחלק הזה זה באמת משפיע Duel of the Jester and The Tyrant Part 2 כאן החבר'ה יותר מתפרעים, קלארק נעשה יותר פאנק'י ובכלל, סיום טוב. אגב, גם באלבום קוראים לשיר הזה בשני חלקים למרות ששניהם מופיעים באותה רצועה. The Magician תכלס זה הקטע הפחות אהוב עליי באלבום, בעיקר בגלל שהם נכנסים לאווירת ימי הביניים טיפה יותר מדי לטעמי אבל דווקא דיאמולה הוא זה שמציל שם את המצב עם יופי של קטעי גיטרה. שים לב שבסוף הוידאו הזה הם מתכוננים לבצע את The Romantic Warrior אבל דווקא אותו לא מצאתי.

epitaph

New member
ואם אני כבר בשוונג...

קטע סולו מתוך Friday Night in San Francisco 1980 לא זכור לי שזה מופיע באלבום הופעה אבל זו דרך להכיר את אל דיאמולה בסולו כשהוא נחשב בשיא הקריירה שלו. Tales of the Black Forest קטע שמופיע בהופעה שהוזכרה למעלה והיא למעשה קאבר לצ'יק קוריאה (כפי שמסופר בוידיאו עצמו), קטע ארוך ולא פשוט. מבוצע כאן על ידי דיאמולה ומקלפין. שים לב למעבר באמצע לפנתר הורוד, קטעים קלאסים שונים, "לו הייתי רוטשילד" ועוד ועוד, ממש שעשועון נושא פרסים מה שהולך שם באמצע. meditarena sundance עוד קטע מההופעה החיה, הפעם מבוצע על ידי שלושת המאסטרוס אם כי לא בהופעה המקורית. קיבלת כאן את שני הקטעים הראשונים מתוך ההופעה החיה של שישי בלילה בסאן פרנסיסקו. תכלס זה מסוג הדברים שפחות עושים לי את זה אבל אולי אותך זה מעניין ואם זה מעניין אותך אני מציע לך גם לראות מדי פעם מזו בשעות הלילה.

yotamn9

New member
אחחח.... מה הייתי עושה בלעדיך תגיד לי?

כרגע נראה שאני מעדיף את Return To Forever....

למעלה