אלת מסטיק נוספת

minigan

New member
אלה ו"ענני עלווה"

שבת שלום איתן. גזע האלה יפה ומעניין. אני לא כל כך מבין את ענני העלווה ה"מסודרים" והקומפקטיים. לטעמי, אלת המסטיק צמח נהדר לבונסאי בסגנון טבעי יחסית עם יותר הסתעפויות של ענפונים מענפי השלד המרכזיים ועם הרבה יותר "חופש תנועה" של ענני העלווה. אפשר אולי בכלל לוותר על מקבצי העלווה ו"לארגן" אותם באופן מפוזר וטבעי יותר. יוסי.

איתן em

New member
ענני העלווה "המסודרים"

צהרים טובים יוסי,אני מסכים עם דבריך ,גם לטעמי הצמח נראה כרגע לא כל כך "טבעי",מתוך נסיון לשנות את עיצובו הגזמתי כנראה בגיזום (כסח רציני) כולל נקיון כל הענפים הקטנים מסביב. מצד שני אני לא כל כך מודאג,שכן מהנסיון שיש לי עמ אלות ,הן מתמלאות מהר מאוד בענפים ועלים (פריצות )מכל הכיוונים,עשיתי זאת תוך חיפוש של סיגנון מסויים-וכמובן ללא הצלחה יתרה. בתקווה להצליח בפעם הבאה.תודה שהארת את עיני-איתן

אלת המסטיק

איתן שלום, האלה בעלת גזע מעניין וניבארי יפה, נראה לי שגם יוסי וגם אתה מרגשים את הבעיה בעיצוב. מתוך ההיסתיגות הרגילה של התיחסות לעיצוב על פי תמונות, ואפילו מספר תמונות, נראה לי כי לעץ יש שתי בעיות עיקריות:"זנב" צמרת משונה עם התחדדות הפוכה וצמרת שאינה מעל צוור השורש, ולא מתאימה לסגון העיצוב. כפי שאמרת, מאחר ולעץ יש בסיס (גזע) מתאים קרוב לודאי שיהיה עץ יפה לאחר התפרצויות ענפים חדשות, יחד עם זאת הייתי מציע להסיר את הצמרת לפי עיבוד התמונה המצורף. תרשה לי להתיחס גם לעיבוד התמונה שעשית, נראה כי רכשת שליטה מעולה בתוכנת עיבוד התמונה בה אתה משתמש (פוטושופ?) אבל עיבוד היתר מחטיא את המטרה. נראה לי גם כי ה"סמל המסחר"י שלך פחית הקולה מספיק שתהיה באחת התמונות לקנה מידה לגובה, בשאר התמונות היא מסיטה את נקודת המיקוד וממעיטה מאיכות היצירה. תודה, משה.

איתן em

New member
בוקר טוב משה-בקשר לצילום האלה

כנראה שבאשמתי איבדתי את האמינות באמיתות הצילומים. בצילומים של האלה כמו ביתר הצילומים לא השתמשתי או נעזרתי בשום תכנה דיגיטלית או כל תכנה אחרת כל שהיא לשיפור איכות התמונה.הצבתי מאחורי האוביקט המצולם(בשמש)בשימוש במבזק(פלש) בד לבן בגודל של מטר וחצי על מטר וחצי כשהו מתוח על מסגרת.הרקע הכחול שנראה מלמטה זהו קרטון עבה צבוע בצבע אקריליק כחול.כיוון שזה מצולם בשמש עם פלש ,זאת התוצאה המתקבלת,(אתה מוזמן לראות כיצד אני מצלם זאת, אני נוהג תמיד לציין ולהדגיש באם הצילום נעשה בעזרת תכנה דיגיטלית . כל עוד לא ציינתי זאת ,זה מכיוון שהצילום הוא צילום רגיל ללא אמצעי עזר. אני באמת מצטער על הרושם שנוצר.באשר להצעות העיצוב של האלה,אני אנסה להמתין בתקווה שיצמחו ענפים חדשים,שכן מהנסיון שיש לי הרי שצמחי האלה בטיפול נכון,מצמיחות ויוצרות פריצת ענפים די נמרצת,ובמידה שאכן זה יתגשם אני אחפש אפשרות וגישה לעיצוב לפי עצתך ועצת יוסי ממיניגן. כל -טוב איתן

איתן em

New member
צילום האלה- צילומים ללא עזר בתכנה

למשה ,שכחתי לתת תשובה ,אני אכן משתמש בתכנת פוטו שופ,אבל אף פעם אני לא מעיז להעלות תמונה שנתמכה בתכנת פוטושופ מבלי לציין זאת.תמיד ,תמיד אני מציין זאת במפורש או מציין שישנן מידות לא נכונות וכו" וטורח להראות את ההבדלים,וכל זאת על מנת להוכיח את האפשרויות הבלתי מוגבלות כמעט של התכנה הזאת. לסיכום ,עוד פעם ,כל הצילומים שלי שלא צויין לידם שנעזרתי באמצעים לשיפור איכות התמונה -אלו צילומים שנעשו באמצעות המצלמה בלבד. אני מקווה שאוכל לרכוש שוב את האמינות בקשר לצילומים שלי.בברכה -איתן

צילומי האלה - חשדות מופרחים

איתן, לא נחשדת, לא נאשמת ואין כל פגם בשמוש מזערי בתוכנת עיבוד תמונה לתיקונים מזעריים לשם הבהרת היצירה. אני מיתנצל, מבקש סליחה ומשתטח אפים ארצה אם נפגעת מחשדותי הנלוזים בשימוש בתוכנת עיבוד תמונה. כל הכבוד על הצילומים היצירתיים ללא שימוש בתוכנת עיבוד תמונה כל שהיא, אכן רעיון מעניין להשתמש בבד לבן כרקע. ללא צל של ספק לא איבדת כל אמינות יוקרה וכבוד עקב הערותי השגויות. אני מבטיח כי להבא אבדוק ואשקול כל הערה בכובד ראש הראוי לך ולפורום זה. ובכול זאת לא כדאי להשתמש בפחית הקולה בכל התמונות אלה באחת מכל סידרה, כפי שאמרתי, לעניות דעתי, הפחית מסיטה את מוקד התמונה ופוגמת באיכות היצירה. בולט הדבר במיוחד בצילומי התקריב של גזע האלה, בו הופכת הפחית נושא התמונה ולא הגזע. בתקווה של נפגעת ו/או תיפגע מכל הערה שגויה בלתי בדוקה וטפשית שלי, משה. נ.ב כן אפשר ליצור אפקט של צל עם תוכנת פוטושופ...

איתן em

New member
צילמי האלה -חשדות,

ערב טוב משה ידידי .האמן לי שממש לא נפגעתי,ההערות שלך לא היו נלוזות ,בכנות אני חייב לומר שגם אני הייתי מעלה חשדות לשימוש בתבנה דיגיטלית למראה צילומים מהסוג שהעליתי.אלא מה היות ואני צילמתי אותם במו ידי ,כמו שאומרים,הרי מי כמוני יודע כיצד הם נעשו.הגעתי לכך לאחר הרבה נסיונות,באם זכור לך הרקע הכחול בעבר?כל בדי הרקע בהם השתמשתי לא התאימו מבחינת מידותיהם,אי לכך פשוט קניתי סדין לבן אותו מתחתי על מסגרת שהכנתי.תוך כדי חיפושים החלטתי להניח מתחת לאוביקט המצולם את הקרטון הכחול,וצילמתי זאת בשמש אולם התוצאה לא השביעה רצון,ולאחר השימוש במבזק (פלש)+השמש הבוהקת הגעתי לתוצאות האחרונות שהעליתי.אני לא פוסל שימוש בתכנה דיגיטלית,אבל על מנת לא לפגוע באמינות צילמי אני תמיד מקפיד לציין זאת.אני מסכים אתך שאפשר ליצור צל בעזרת התכנה הנ"ל,למעשה אין כמעט דבר בלתי אפשרי בתכנה זאת.ואני כדבריך באמת הגעתי למיומנות די טובה ,ושוב אני חוזר ומדגיש, לא התייחסתי להערותיך כשגויות ,כל אחד אולי היה מגיב כמוך למראה התוצאות המוזרות שהשגתי .אני אישית עדיין אינני מרוצה מהתוצאות,אבל לפי שעה אסתפק בכך. באשר לפחית הקולה ,יש הרבה צדק בדבריך.אולי אפחית את השימוש פה ושם במיוחד בצילומי תקריב ,אבל כפי שכבר הסברתי בעבר,אני לא עוסק בצילום אמנותי ,אלא בצילום אינפורמטיבי בלבד,ואין לי יומרה להתייפייף יותר מדי בצילומים שלי.יש להתייחס אליהם כאל דבר חולף. משה ,אולי יקשה עליך להאמין ,אבל בכנות אני אוהב את דברי הביקורת שלך, שהם לגיטימיים ורציניים ונאמרים מתוך כבוד כנות וכוונות טובות, אז אנא אל תחסוך אותם ממני ואל תהסס להשמיע אותם,אני על כל פנים לא מצאתי בהם פגם.מותר להעלות חשדות,זה לגיטימי,ומותר גם להתגונן, גמ זה לגיטימי. כל עוד שהדבר נעשה כפי שציינת פעם ברוח טובה ובכבוד הדדי כשהכוונות הו טובות.טוב התכוונתי לכתוב רק מספר מילים אבל יצא נאו ארוך.בידידות איתן

למעלה