צילמי האלה -חשדות,
ערב טוב משה ידידי .האמן לי שממש לא נפגעתי,ההערות שלך לא היו נלוזות ,בכנות אני חייב לומר שגם אני הייתי מעלה חשדות לשימוש בתבנה דיגיטלית למראה צילומים מהסוג שהעליתי.אלא מה היות ואני צילמתי אותם במו ידי ,כמו שאומרים,הרי מי כמוני יודע כיצד הם נעשו.הגעתי לכך לאחר הרבה נסיונות,באם זכור לך הרקע הכחול בעבר?כל בדי הרקע בהם השתמשתי לא התאימו מבחינת מידותיהם,אי לכך פשוט קניתי סדין לבן אותו מתחתי על מסגרת שהכנתי.תוך כדי חיפושים החלטתי להניח מתחת לאוביקט המצולם את הקרטון הכחול,וצילמתי זאת בשמש אולם התוצאה לא השביעה רצון,ולאחר השימוש במבזק (פלש)+השמש הבוהקת הגעתי לתוצאות האחרונות שהעליתי.אני לא פוסל שימוש בתכנה דיגיטלית,אבל על מנת לא לפגוע באמינות צילמי אני תמיד מקפיד לציין זאת.אני מסכים אתך שאפשר ליצור צל בעזרת התכנה הנ"ל,למעשה אין כמעט דבר בלתי אפשרי בתכנה זאת.ואני כדבריך באמת הגעתי למיומנות די טובה ,ושוב אני חוזר ומדגיש, לא התייחסתי להערותיך כשגויות ,כל אחד אולי היה מגיב כמוך למראה התוצאות המוזרות שהשגתי .אני אישית עדיין אינני מרוצה מהתוצאות,אבל לפי שעה אסתפק בכך. באשר לפחית הקולה ,יש הרבה צדק בדבריך.אולי אפחית את השימוש פה ושם במיוחד בצילומי תקריב ,אבל כפי שכבר הסברתי בעבר,אני לא עוסק בצילום אמנותי ,אלא בצילום אינפורמטיבי בלבד,ואין לי יומרה להתייפייף יותר מדי בצילומים שלי.יש להתייחס אליהם כאל דבר חולף. משה ,אולי יקשה עליך להאמין ,אבל בכנות אני אוהב את דברי הביקורת שלך, שהם לגיטימיים ורציניים ונאמרים מתוך כבוד כנות וכוונות טובות, אז אנא אל תחסוך אותם ממני ואל תהסס להשמיע אותם,אני על כל פנים לא מצאתי בהם פגם.מותר להעלות חשדות,זה לגיטימי,ומותר גם להתגונן, גמ זה לגיטימי. כל עוד שהדבר נעשה כפי שציינת פעם ברוח טובה ובכבוד הדדי כשהכוונות הו טובות.טוב התכוונתי לכתוב רק מספר מילים אבל יצא נאו ארוך.בידידות איתן