אלת המסטיק - שאלה

גיא קרן

New member
אלת המסטיק - שאלה

יש ברשותי בונסאי אלת המסטיק. רוב העלעלים שלו מקבלים מעין סלסול כזה ואינם ממש ישרים. חוץ מזה העלעלים משני צידיו של העלה מתקפלים מעט כלפי פנים העלה. התבוננתי לאחרונה במספר אלות המסטיק בטבע ושם נראה שהעלה כולו (כולל העלעלים שלו) ישר לחלוטין (דהיינו מישורי). אולי זה קשור לגיל הצמח או לתנאי הגידול? או שמא יש לעץ שלי איזושהיא בעיה? שאלה נוספת: האם בתקופה זו של השנה צריך לדשן? (יש לי דשן נוזלי 5-5-3 שבהוראות שלו רשום שבחורף צריך לדשן אחת לחודש) גיא

shnir

New member
אלת המסטיק

מהתאור הנ"ל קשה לדעת בדיוק מה הבעיה. בעונה זו של תרדמת העץ תופעה זו מתרחשת לפעמים בגלל שינויים במזג האויר , אם העלווה הצעירה מאורכת וצבעה שונה מהעלים הבוגרים אז זו בעיה של מחסור באור. יתכן שזו תגובה לשינוי מיקמו של העץ (אם הזזת את העץ לאחרונה) או סיבות אחרות שע"מ לאבחנן נדרש לראות את העץ. כל עוד העץ חי ובריא, אני מציע שתחכה עוד שבוע -שבועיים ותראה אם יש שינוי. בתקופה זאת רצוי לא לדשן מפני שאין התפתחות של שורשים ובנוסף עונה זאת היא הזדמנות לשטיפת האדמה ממלחים שהצטברו במשך השנה באמצעות מי הגשמים שאמורים לרדת.

minigan

New member
קמחון או כנימות

התופעה אינה טבעית אלא תוצאה של מחלת הקימחון או כתוצאה ממציצת מוהל התא ע"י כנימות. לרסס בסיסטאן או פירינקס או קונפידור ניתן גם פשוט לגזום את הקצוות הנגועים בכל עונות השנה

shnir

New member
קמחון או כנימות

לפני שמרססים בלי הכרה יש לודא שזה באמת קמחון או כנימות. ריסוס "בריא" יותר לעץ מהריסוסים הכימים ניתן ליצור מתמצית של בדלי סיגריות שהושרו במעט מים למספר ימים.

minigan

New member
קמחון או כנימות

מסכים בהחלט לגבי "בלי הכרה" התערבות בחומרים כימיים הינה המפלט האחרון הטיפול בניקוטין שהצעת טוב נגד כנימות בלבד אישית אני מעדיף לקטום את הענפונים כעקרון עדיף להתערב בגידול צמחים רק כשהמפגע ברמה בלתי נסבלת אך במקרה הפרטי של בונסאי כל שינוי בצמח בולט ופוגע במראה ההרמוני שלו

גיא קרן

New member
אלת המסטיק - קמחון?

ראשית אני רוצה לציין שהתופעה שתיארתי קיימת כמעט בכל העלים של העץ. ובכלל זה גם בעלים הצעירים יחסית (אין צמיחה חדשה כבר מספר שבועות כפי הנראה בגלל תקופת החורף). רוב העלים מקבלים מעין גליות כזו והעלים בעיקר הצעירים יותר "מתקפלים" קצת כלפי פנים כלומר לכוון הפס המחבר את העלעלים. אני מבין שזה לא משהו טבעי באלת המסטיק ? העלים נראים בצבע ירוק (הותיקים יותר בצבע ירוק אפרפר קצת והצעירים ירוק בהיר. אבל לא נראים עליהם כתמים כלשהם או סימן אחר שמעיד על חולי. מה המאפיינים של קמחון? (כנימות לא נראה לי כלל שיש).

סן תאי

New member
לבדוק לפני שיהיה מאוחר.

מהתאור שלך זה נשמע פגיעה קלאסית של כנימות עלה, בכל מקרה כדאי שעין מקצועית תבדוק את העץ לפני שיהיה מאוחר.

shnir

New member
קמחון

נכון, זאת לא תופעה טבעית באלות, כדאי שתנסה לפתוח את העלים המגולגלים ולראות (גם עם זכוכית מגדלת) האם יש חיים כל שהם(קורים, נבגים וכו'). הקמחון שייך לסדרה מתןך ממלכת הפטריות.מיני הקמחות ומופעהם משתנים מעץ לעץ ובדר"כ השלב הטפילי בו הקמחון פוגע בעץ ניתן לזיהוי בעין רגילה. כך, שכמו שסאן-תאי רשם כדאי שעין מקצועית תראה זאת (אפילו במשתלה הקרובה למקום מגורייך) לפני שיהיה מאוחר.

למעלה