אלתרמן vs תרצה אתר

• פותח הנושא adipo
  • פורסם בתאריך

adipo

New member
אלתרמן vs תרצה אתר

במהלך טיולי בתורכיה, בשבועיים האחרונים, יצא לי לדבר עם אחד מחברי לקבוצה על הדיאלוג השירי שנערך בין אלתרמן לבין בתו- תרצה אתר. במיוחד בתקופה האחרונה של חייה. הנושא מאוד מעניין אותי ורציתי לדעת יותר על השירים שהיו חלק מהדיאלוג, על המסרים מעל ומתחת לפני השטח וכל מידע בדבר. אם הנושא כבר נידון, אשמח לקבל קישור. הפרו את צמאוני... תודה!

shellyland

New member
שיו, שאלה גדולה

אני מבטיחה לחפש עבורך חלק מן השירים האלה, אבל ממש לא בימים הקרובים. התצליחי להתאפק? בינתיים אומר רק שהשיח הזה הוא יותר מצידה של אתר ופחות מצידו של אלתרמן. האב הקדיש לביתו במוצהר רק שיר אחד - שיר משמר - אבל ברבים משיריו האחרים יש התייחסויות למערכות יחסים אב-בת. אצלה, לעומת זאת, יש אי-אילו שירים שמדברים עליו במפורש.

adipo

New member
קחי את הזמן:)

החל מה 17 לחודש זה אני אהיה בעירך (שתהפוך לעירי לשנה הקרובה)!

isaacl

New member
שהתרומה החשובה ביותר שלו

לאמנות הישראלית איננו השיר אלא הלחן והביצוע המדהים של חוה אלברשטיין.

../images/Emo4.gif

השיר (המלא!) הוא שיר נפלא, ללא שום קשר ללחן של השיר (החלקי) או לביצוע של חוו'לה.

zimes

New member
לדעתי

היו דיבורים על זה פה. אם יש לך כח - עשי חיפוש אחורה בשנתיים האחרונות, ככה לאט-לאט (במנות). אני מאמינה שאם תחפשי "תרצה אתר" בתוכן ההודעה, תצליחי למצוא משהו.

או,

יש לי מַכָּרָה שמאד מבינה בזה. אפילו יותר מדַי. כל שיר של אלתרמן שמופיעה בו המלּה "בתי" הופך להיות עבורה מרגש מאין כמוהו. מי כבר מדבר על ההשתפכֻיּות של אתר. היא אפילו הכינה (ונראֶה לי שגם מסרה) הרצאה על זה בסניף של ה.ל.ל. בירושלים. עכ"פ, אנסה להתענין אצלה.

למעלה