אלרגיה לשמש

תותית114

New member
אלרגיה לשמש

כל פעם שאני בשמש באזורים שנחשפים מופיעה פריחה שדומה לאורטיקריה
מה לעשות איך ניתן לטפל זה נורא מטריד במיוחד בקיץ
ולאיזה רופא לפנות .?

מה עלי לא לצאת מהבית עכשיו הראה שמש במדינה שלנו תמידית.

תודהה

חרלת שמש

חרלת שמש או solar urticaria הינה מחלה שמופיעה בעיקר בנשים בגילאים 20-40
תוך שניות או דקות ספורות מרגע החשיפה לקרני שמש בתדירות מסוימת יש הופעה של פריחה
שהיא באמת מתנהגת כמו חרלת
בד"כ התפרחת נמשכת כ שעה שעתיים וכמעט לעולם לא תהיה יותר מ24 שעות ברצף (אלא אם יש חשיפות חוזרות)
בד"כ אבל לא תמיד הקרניים המשפיעות הן בטווח ה על סגול עם אורכי גל ארוכים יחסית.
לעיתים גם קרניי השמש בטווח של האור הנראה גורמים לפריחה.
קרוב לודאי שבדמם של הסובלות מ חרלת שמש מסתובב חומר כלשהו שחשיפה לאותם קרניים גורמת לו לשינוי שהופך אותו למחולל תגובה אלרגית אז הוא נקשר לתאי הפיתום אשר בתגובה משחררים חומרים אשר בין השאר גורמים לאותה פריחה מגרדת.
לרב אין סיבה להופעת התופעה . במקרים נדירים מאד זה מופיע לאחר שהחולה החלה ליטול תרופה חדשה (בהקשר זה ניתן לכלול אנטיביוטיקות שונות ואפילו טיפולים הורמונלים , גלולות ועוד)
כאמור יש במצב הזה מאפיינים של מחלה אוטואימונית ותוארו בחלק מהחולים - בשום אופן לא בכולם- מצבים של הופעה של מחלות אוטואימוניות נוספות ובעיקר זאבת
את האבחנה עושים בעיקר על ידי הסיפור של החולה והבדיקה של הרופא.
העזרת מבחני עור שמתבצעים במרפאות עור בבתי החולים השונים ניתן להקרין באורכי גל שונים אזור ספציפי למשל בישבן וכך לגלות באיזה אורך גל מופיעה הרגישות. ניתן להשתמש באינפורמציה הזו לעיתים על מנת לעזור לחולה בטיפול.

מבחינת הטיפול :
עקרונות הטיפול הראשוני :
א. מסנן קרינה רחב טווח - בחרי מסנן אשר מגן מפני UVA, וגם UVB - ומרחי אותו לאורך כל שעות היום (כל שעתיים)
ב. תרופות נוגדות אלרגיה - כגון אריוס, טלפסט, לורסטין, אהיסטון, פנרגן ועוד. אלו יכולים להנתן גם במינונים מוגברים מעל המינונים המקובלים בד"כ ומאד עוזרים במניעת הופעת הפריחה.

ישנם אפשרויות נוספות לגביהם רמזתי מקודם - טיפולים שונים בפוטוטרפיה כגון PUVA,
במקרים קשים ניתן לקבל טיפולים נוספים אשר יעילותם טובה אך מחייבים מעקב הדוק או אשפוז לפרקים (נותנים תחת השגחה רפואית)
(ציקלוספורין, IVIG, פלזמפרזיס)

תותית114

New member
המשך

אני עשיתי בדיקות דם לאיבחון מחלות אוטיאמוניות ולא נמצאו
אני צריכה ללכת לרופא עור שיתן לי בדיקה לאיבחון רגישות לעור בבית חולים??

למעלה