אלרגיה לשמש...

april66

New member
אלרגיה לשמש...

בני בן ה-8 התלונן על כאבי עיניים, רופא העיניים איבחן אלרגיה לשמש והמליץ על טיפול תרופתי (טיפות) למשך 3 שבועות,3 פעמים ביום, של 2 סוגי הטיפות הבאים: אופטילסט ופרד פורטה הקפדתי על מתן הטיפות כפי שקבע הרופא במשך שבוע שלם....בוקר , צהריים וערב של סבל רב כל פעם שניתנו הטיפות (במרווח של 5 דקות ) - בני בכה וצרח מכאבים.... ולאחר יום אחד ש"פספסנו" - (בשל אירוע בר מצווה לחוץ לבני בכורי) ועוד יום אחר של מתן חלקי - החלטתי לוותר על המשך הטיפול אך המצפון שלי מציק לי... האם היה זה נכון....ואם כבר כמה ימים לא נתתי ? האם לחזור ולהמשיך? אודה להתייחסותך

אלרגיה לשמש...

שלום, אני לא מכיר את התופעה של אלרגיה לשמש בעיניים. הטיפות שבנך קיבל הם טיפות שמשמשות גם לטיפול בדלקת אלרגית של הלחמית. דלקות אלה מופיעות בילדים בדרך כלל בחילופי עונות והן נגרמות לעיתים קרובות מפריחות של צמחים שונים (אך גם מאלרגנים נוספים). התופעות השכיחות הם אודם של העיניים גרד וצריבה. הילדים לרוב משפשפים את העיניים כתגובה. הדלקת לעיטים קרובות חולפת עם חילופי העונות אך יכולה לחזור כעבור שנה. במקרים רבים התופעה חולפת עם ההתבגרות אך לא תמיד. אם את לא בטוחה לגבי האבחנה או הטיפול אני ממליץ לך לפנות לחוות דעת נוספת אצל רופא עיניים נוסף.

april66

New member
תודה על התגובה...

גם אני הרגשתי חוסר בטחון לגבי האבחנה.....ואני אאמץ את המלצתך לקבלת חוו"ד נוספת מה שמטריד אותי כעת הוא האם מתן טיפול תרופתי שלא לצורך (שוב רק בהנחה שהטיפול היה מיותר והאבחנה לא מדוייקת) יש בו כדי לגרום נזק? (בני כאמור קיבל את הטיפול רק שבוע במקום 21 יום)

למעלה