אלרגיה לחלב
שלום, בתי בת שנה ו-7 חודשים ואלרגית לחלב (
/עזים/כבשים). הקטנה יונקת והאלרגיה היא גם דרך החלב שלי (כשאני אוכלת מוצרי חלב) ולכן גם אני מתנזרת מהם כבר שנה וחצי. האלרגולוג שהיינו אצלו אמר שאין לדעת מתי האלרגיה תחלוף והדרך היחידה היא לנסות מדי פעם מוצרי חלב. כאשר ניסיתי לפני חצי שנה לצרוך מוצרי חלב, היא הגיבה בדלקת חריפה במעי (שלשול רירי רב, מזון שיצא בלתי-מעוכל, בכי וכאבים). השבוע החלטנו לנסות שוב, ובמקום שאני אצרוך, נתתי לה את החלב ישירות, כך שלפחות החלב שלי יהיה נקי למקרה ששוב יהיו לה תופעות. התחלנו ביום שלישי האחרון וכל יום קיבלה מעט מוצרי חלב (עד 1/4 כוס ליום) - חלב ניגר, גבינה לבנה, קוטג', מעדן. בינתיים לא היו שום תופעות לוואי - היציאות שלה תקינות לחלוטין ובתדירות רגילה (בממוצע פעם ביום). גם הגירוי האופייני שהיה מופיע לה מאחורי האוזניים כאשר נחשפה למשהו שהיא אלרגית אליו לא הופיע הפעם. האם אנחנו יכולים להניח שהאלרגיה עברה ולחזור לצרוך מוצרי חלב חופשי? האם ייתכן שהיא עדיין אלרגית ואין לזה ביטוי חיצוני? האם יכולים להיות דימומים מיקרוסקופיים במעי כמו בצליאק לא מאובחן בילדים שיגרמו לבעיות בספיגת מזון ובגדילה? למה צריך לשים לב עכשיו? אני מנסה להיות אופטימית אבל חוששת...
שלום, בתי בת שנה ו-7 חודשים ואלרגית לחלב (