אלקטרוניקה DEBUG למעגל

satman

New member
אלקטרוניקה DEBUG למעגל

אני צריך להפעיל אלקטרומגנט. מתח נתון (חברת חשמל) 220V מתח אלקט' 22V. הנה החישוב: 220 22 100 0.22 900 43.56 4.84 V כניסה Vאלקט' אוהם אלקט' אמפר אלקט' אוהם נגד, ואט נגד ואט אלקט' בנוסף אני צריך ליישר את זרם הכניסה לאלקט' כדי שישאר לחוץ ולא ירצד 50HZ מה עדיף בעצם? והם זה סביר בכלל לבנות מעגל כזה? על מה הכי עדיף ללכת? אגב משך הפעולה של כל העסק לא עולה על 2 שניות בכל הפעלה. שרטוט זרימה: איפה עדיף למקם את הקבל על ה 220V? או על ה 22V? אופציה1. (שהכי ניראית לי) פאזה > דיודה > קבל > נגד > סליל אלקט > אפס. אופציה2. פאזה > נגד > דיודה > קבל + סליל אלקט' > אפס. כמובן שמיותר לציין שבשני המקרים הקבל יקבל אפס ישירות וחצי גל אחרי היישור של הדיודה. אופציה3. (הקלאסית) פאזה+אפס לשנאי 22V - יישור ולסליל. אשמח להמלצות בנוגע לגודל הקבל, או כל הערה אחרת אם יש צורך אני יוסיך שרטוט אבל זה מעגל נורא פשוט אז אני חושב שאין צורך... תודה מראש לעונים...

רשר

Well-known member
מנהל
למה לישר את המתח?

יש מספיק אלקטרומגנטים למתח חילופין ללא רעידות, אם צריך להוריד מתח כדאי לעשות זאת במתח חילופין עם שנאי ולישר במתח נמוך, ישור במתך הרשת יאלץ אותך להוריד מתח בצורה פחות בטוחה (מתח רשת כלפי האדמה) אם הכבל רק לצורך ישו חלק יספיק 1000 מיקרופרד במתח המתוכנן או קצת יותר.

satman

New member
תודה והסבר:

האלקט' שלי נתון (חלק מקאונטר COUNTER) ז"א בכל פעם שהוא מקבל מתח המונה מתקדם אחד. מבחינת בטיחות אני לא יודע כמה זה משנה כי ממילא הפעילות היא רגעית (מכונה לשיקוף רנטגן) ובזמן העולה לא באה במגע עם אדם. הקאונטר מתוכנן ל 24V DC, התנגדות 100אוהם.

רשר

Well-known member
מנהל
אתה צריך שנאי מבדל 2240/24

לדיודות תשתמש בגשר מוכן או 4 דיודות 1N4004 ומעלה אין הצדקה לזלזל בשטויות שאנשים יכולים לעשות בשניה שהקאונטר שלך סופר, מנסיון בדרך כלל יש שנאי מתאים במערכת עצמה ותוכל להשתמש במתח שלו.

למעלה