אלף בית בהתנהגות

tairon

New member
אלף בית בהתנהגות

אל תעשה מה ששנוא עליך לחברך בזה שאיב או כל אדם אחר גורם עוגמת נפש לבן אדם אחר שמעולם לא עשה לך רע היא לא תקבת פרס חברות מצטיינת גם הוידוי פה לא אמר לי שהיא התנצלה בפני אותו אחד די והותר שהיא התגלתה פה במלוא הנבזות היא הזמינה אותו לבילוי לכאורה תמים וניצלה את זה לצורך פריצה של חבריה לרכב שלו האם על כך היא צריכה לקבל פרס וליטוף על הראש? ומורן אני לא שופט אותה אני לא שופט או שוטר לצורך הענין אבל לראות את זה כתוב ועוד לקבל תירוץ עלוב שלא נורא היה לו ביטוח אז רק בגלל שיש לו ביטוח זה הופך את זה לבסדר? זהו זה אני לא ימשיך הלאה באלף בית יום כיפורים היא בוודאי תצום וזה יכפר על הכל איזה יופי שיש בדת היהודית את הדבר הזה מזל שכך מצטער אני לא יכול ללטף לה את הראש ולעודד את ההתנהגות הזו סורי זו דעתי ואני לא רוצה להוסיף לדבר על זה יותר

moran-b

New member
דרך אגב

זה שאתה צם בכיפור לא אומר שנסלח ונמחל לך. נסלח לך רק אם אתה לא עושה זאת שוב ואתה צם. ועוד דבר... חטאים בין אדם לחברו לא נסלחים בכלל רק אם אותו בין אדם שכלפיו בוצע בחטא סולח לך. הדת היהודית לא מקלה ראש בעברות בין אדם לחברו. בכלל לא. ויותר מיזה היא גם מערימה קשיים.. כי אם נגיד עכשיו איב לא מוצאת את הבחור ההוא היא צריכה למצוא 10 אנשים ולבקש מהם סליחה עבור אותו מעשה והם צריכים למחול לה על מעשייה באמת ובתמים. כמו שניראה כאן - היא לא תימצא אותם ןלכן מבחינת הדת היא עדיין צריכה להתנצל בפני אותו בחור ישירות והכי חשוב ה ו א -- צריך לסלוח לה. ואז, לפי הדת, יימחל לה.

רותי ב.

New member
טיירון

שום צום ביום כיפור או בכלל לא מכפר על עבירות שבין אדם לחברו.

למעלה