אלמוגנים

אולמוס

New member
אלמוגנים

ברשותי מספר אלמוגנים בני למעלה מ- 10 שנים. מרביתם זריעים מקצתם מייחורים האלמוגן ששמו הבוטני Erythrina corallodendrum או בשפת הקודש -"אלמוגן רחב עלים" מרשים בפריחתו האדומנ המקדימה את הלבלוב בחודש מרץ.הענפים קוצניים בד"כ במרבית המינים. עץ ממוצא טרופי אך עמיד יחסית ליובש. בארץ ניתן למצוא 7 מיני אלמוגן. המשמשים בד"כ עצי נוי שדרה ועצים בודדים להצללה. בד"כ רגיש לקור. בתנאי בונסאי מפתח לעיתים גזע עבה ומפותל שמנוצל לשמירת החיוניות בעת מחסור במים.. קל להשרשה מכנפים בני שנה או שנתיים בין האלמוגנים ניתן למצוא טיפוסים בעלי עלווה קטנה. רגיש לעיתים למחסור בברזל,.גדל במגוון קרקעות מבינונית כבדה ועד לקרקע מנוקזת חולית. בתנאי בונסאי מתפתח היטב במצע שמרביתו טוף דק גרוס עם תוספת כבול וקומפוסט כדי 20 אחוז . טיפול - גיזום ועיצוב אך ורק מאפריל עד תחילת אוקטובר.. הענפים שנגזמו רגישים למכות קור ולכן אין גוזמים בעונת השלכת או בסתיו המאוחר. בדרך כלל בשל הגיזומים והעיצובים-אינו פורח כבונסאי אולם בונסאי שנוצר מייחור של אמיר שפרח - סיכוייו טובים לפרוח -בשונה מאלמוגן בונסאי הזריע.

אולמוס

New member
שתלתי אותו קצת הצידה מהמרכז

אך מה שקרה הגזע התעבה תוך כשנתיים והוא |"נדד" למרז כלי השתילה. כך קרה גם לאלמוגן השני. לאלמוגן השני 2 גזעי משנה שאחד מהם רציתי להוריד אך אלד מחברי החוג הציע שבשלב זה כדאי להשאיר. בכוונתי להוריד את הנוף כדי שליש לפחות ולאפשר לעץ לפתח נוף וענפים נמוכים יותר

אולמוס

New member
מבט מקרוב על הגזע

חלק מעיצוב גזעי האלמוגנים - באדיבות חתולי החצר שלנו המשחיזים את צפרניהם בקביעות על גזעי האלמוגן והבוגונויליה...

איתןem

New member
האלמוגן הראשון

שלום שמוליק, כפי שידוע אין כמעט אפשרות לעצב אלמוגן ע'י ליפוף ענפים,ולכן רוב פעולות העיצוב נעשות ע'י גיזומי הסחה. קצת מפריע לי (אישית) מראה ארבעה ענפים המתפצלים בצורה סימטרית מאותה הנקודה בגזע שהוא עצמו יפה ומרשים. מאחר וענפי האלמוגן צומחים בקצב מהיר מאוד, הייתי מציע לגזום ולקצר כל אחד מהם בגובה שונה,כדי לגרום לפיצול,דבר שישפר את מראה הנוף של העץ. אמנם הצמיחה עדיין בעיצומה, אבל כדאי לשקול באם לבצע זאת עכשיו ,או לדחות לשנה הבאה. איתן

אולמוס

New member
גיזום אלמוגן

איתן שלום, בתחילת העונה גזמתי גיזום נמרץ למדי את הענפים בגבהים שונים אך הגידול השנה נמרץ במיוחד לאור מזג האויר הלח והחם השורר באזורנו זה תקופה ממושכת, תנאים שבהם האלמוגן מרגי "כמו בבית". בקרוב אבצע גיזום נמרץ נוסף- האחרון לעונה. האמת היא שצימצמתי את מספר הענפים שיצאו מהגזע בעבר ל- 5 עם רעיון להשאיר אחדבלבד, אבל זה היה מוזר להשאיר ענף דק יחסית עם גזע כ"כ עבה (גם ו. פאל פסל עקרונית רעיון כזה בעץ אחר שלי)..

BIacKnight

New member
לטעמי העץ מאוד מיוחד, אבל

-עשיתי הדמיה (לא המלצה !)כמובן לעוד רעיון של עיצוב אחר לגמרי ... השאלה היא אליך- אולמוס האם ניתן לבצע זאת בפועל ? בתמונה הקטנה מסומן החתך בצבע אדום .

אולמוס

New member
אני דווקא בכיוןן של להנמיך

בכוונתי להנמיך משמעותית את כל 5 הענפים ולקבל בסופו של דבר אלמוגן במופע הטבעי שלו כשהעלווה מכסה את מרבית הענפים.

למעלה