אלל תתעעצצבנווו אוותתייי אינעל $%@#$^$

shanyz1

New member
אלל תתעעצצבנווו אוותתייי אינעל $%@#$^$

עצבים
למה תמיד יש את האנשים שמתעצבנים מכל דבר , וכאלה שתמיד נשארים רגועים והקור רוח שלהם פשוט לא נותן לכעס להתפרץ החוצה? בעצם .. בכל אחד יש כעס פנימי - שפשוט מתפרץ מדי פעם , וההבדלים בינינו הם הדחיפות של ההתפרצויות ? מהיותי ילדה שמתעצבנת מאוד בקלות ,ויכולה להתעצבן אפילו מכתבה בעמוד האחורי של העיתון ולגרום לכל הבית לרעוד ולשמוע את הביקורות האיומות שלי , החלטתי לפני כמה זמן להפסיק להיות כל כך עצבנית - ותמיד להשאר רגועה. לא משנה מה יקרה! כמובן שכולם קפצו על ההזדמנות פז שניתנה להם , וניסו לעצבן אותי בכל רגע נתון. ואני - הבלגתי ווהתעלמתי. עד שידיד טוב בא ואמר לי- "את לא תוכלי להשאר ככה עוד הרבה זמן , הרי ברור שעוד יומיים, שלושה , מקסימום - שבוע , כל הכעס שנאגר בתוכך מכל הזמן הזה , יתפרץ החוצה בבעיטה ואת תהפכי להיות הרבה יותר עצבנית ממה שהייית פעם " . מה אתם חושבים ? ממה זה נקבע ? כל דבר קטן בחיים שמעצבן אותנו נשמר ככה בנפש,ולאט לאט הדברים פשוט ברצף של התפרצויות ? יש אנשים שיכולים פשוט להשאר רגועים כל הזמן ? דעתכם מעניינת אותי :] לילה נעים

מכיר את זה

וזה תלוי . אם השינוי הוא חיצוני בלבד, בפנים תמשיכי לאגור את אותם כעסים, שנוצרים מאותה נקודת מבט ותפיסת עולם. וכפי שציינת , אכן יום יבוא והר הגעש יתפרץ , ומספיקה סיכה אחת קטנה לפוצץ את התדמית החיצונית שמראה שהיא סופגת הכל ובום - הכל יוצא החוצה בבת אחת . מסכן המיועד. לעומת זאת , אם השינוי הוא מעבר לשינוי חיצוני , כלומר הוא התחיל מבפנים - מלדעת שזה לא באמת חשוב מה אנשים אחרים אומרים אלא מה את חושבת וכו' - הרי שאכן אין השפעה לגירויים מבחוץ , ואין הצטברות כעס . בכל מקרה , חשוב לי לציין, שאני לא בעד גישת ה"שאנטי" שבה כעס הוא דבר שלילי . צריך איזון , אנחנו אנושיים, מותר לנו להתעצבן , לצעוק ולטעות . השאלה היא היכן מוצאים את אותו שיווי משקל, ומרגישים עם זה הכי סבבה.

Clueless Angel

New member
כאן נמחקו הודעות.

אבקש לשמור על תקנון הפורום. מסר נשלח לגולש הרלוונטי. המשך גלישה נעימה,

yaakii

New member
תלוי איך נגדיר כעס-

האם עצם הרגשת הכעס היא כעס, או שרק כאשר מחצינים את זה שכועסים, נחשבים כועסים? אני חושב שאת לא כועסת חיצונית, אבל פנימית את עדיין עצבנית. אני חושב שזה לא טוב לצבור את הכעסים, אבל אני לא חושב שבסוף זה מתפרץ בבת-אחת. הלל הזקן היה רגוע תמיד. אני חושב שרוגע זו תכונה שאפשר לרכוש. כמובן, גם בצד השני יש גבול. לא טוב להיות קריר, שכשמישהו שורף לך את הבית את מעיר לו על כך בעדינות.

למעלה