אלכס קנית את ה= olje ?

Alex33

New member
TEAK OLJE כן ,קניתי באותו מקום,

אבל אין להם מס' 2 ,וכבר שמתי על חלקי הטיק אצלי. מחר אדע איך זה יצא סופית ואכתוב.. אבל כבר עכשיו 2 הערות : 1.ללא הכנה טובה לפני ( שיוף בנייר זכוכית לא גס של אותם אזורים כהים או עפורים( מתים)ואולי בעצם של כל משטח העץ ,עד להגעה לגוון המקורי ( המעט יותר חי ואדמדם),התוצאה הסופית תהיה אף פחות טובה ויזואלית מלהשאיר את העץ כמו שהוא ,בעיקר בעץ..לא הכי איכותי.. 2.מצאתי את החומר יותר דליל ויותר כהה ממה שזכרתי אותו לפני 4-5 שנים. בפועל ,3-4 שכבות של כ 4 מ"ר "שתו" לי כמעט חצי קופסא..!! וגם הצבע יצא יותר כהה ממה שציפיתי. כניראה המירקם השתנה עם השנים.. הוא היה מיוצר בעבר בסקנדינביה והיום הוא בא מארה"ב.. אכתוב בקרוב אך יצא..

בת ים

New member
ספרו קצת יותר../images/Emo92.gif

מנסיוני המר, כל נסיון לצבוע או לעשות וורניש לעץ, יצא רע.

Alex33

New member
מדובר כאן על שמן טיק..

לא הייתי נוגע בוארניש בעץ חיצוני...זוהי פירמה של שמן טיק ,היחידה איתה הייתי מרוצה עד כה( רוב האחרות שניסיתי ,מהמבחר בחנויות שייט בארץ ,נוטות להכהות את הצבע משמעותית).

dov98

New member
פתרון הרבה יותר זול ----------->

ולא פחות טוב: לקנות שמן פשתן מבושל או לבשל אותו עד רתיחה על אש קטנה, לתת לו להתקרר, לדלל אותו בטרפנטין ולמרוח על העץ. כל זה כמובן לאחר ניקוי העץ בדטרגנט משומנים ולכלוך. עזבו אתכם מהקופסאות המצועצעות של TEAK OIL.

dov98

New member
והערה חשובה -------------->

לתת לעץ להתייבש ממים כמה ימים לפני מריחת השמן.

Alex33

New member
ועוד הערה ל TEAK OLJE ..

על פי הוראות היצרן(של שמן טיק מסויים זה) , לא להרטיב את העץ אחרי הנחת השמן 2-3 ימים. מנסיוני עתה, הם צודקים...אחרי יומיים זה עדיין טיפה דביק.. דב98 , האם הטרפנטין שבתוך השמן פישתן אינו משאיר ריח לאורך זמן?

dov98

New member
ריח? בשמש שלנו? ../images/Emo13.gif

כן, וודאי שביום יומיים ראשונים יהיה ריח. אך זה רק עד שהטרפנטין מתנדף. אגב ככל שתשים יותר טרפנטין (עד גבול מסויים
) , החדירה לעץ תהיה טובה יותר. בנוסף צריך לנהוג כפי שעשית עם שמן טיק: שכבה > יבוש > שכבה נוספת וכך עד רוויה. אם אתה לא מאמין: קח פינה ועשה ניסוי על הסיפון.

dov98

New member
ונורא מצחיק אותי ------------>

השם המפוצץ TEAK OLJE
: הרי השמן איננו מופק מעץ הTEAK , אלא הוא גם איזשהו שמן אורגני, בדיוק כמו שמן הפשתן שמאז ימים ימימה משמש למריחה וטיפול בעץ למען מניעת ייבושו ושמירתו לגמישות.

Alex33

New member
זה השם שלו בסקנדינת..זה לא אישי...

אני מעריך שכל שימני הטיק ניקראים כך מכיוון שהם מיועדים לעץ טיק -ולא מופקים ממנו.. אבל זה ההיגיון שלי , אולי אני טועה..

dov98

New member
הלוגיקה שלך חופפת את שלי ../images/Emo13.gif

אלא שאני מוסיף ואומר: טיפול בעץ, זה טיפול בעץ וכל תלמיד במבואות-ים שלמד ובנה לוויתניות יחד עם בנצי יודע ששמן פשתן עושה את תפקידו נאמנה.

Alex33

New member
מצטער שלא יצא לי לבנות עם בנצי..

אבל אכן ראיתי שייטים רבים-בעיקר בחו"ל- משתמשים בשמן פישתן, בעיקר כאלה שיש להם סיפוני עץ והרבה "מטרז'" עץ חשוף. לשמחתי יש לי רק כ -2 מטר מרובע עץ טיק חיצוני ( והוא גם לא משהו..), וניראה לי שאצמד לקופסא שכבר קניתי.. (אבוא אליך עם בקבוק ריק כשהיא תיגמר..)

posner01

New member
בניית לוויתניות

לא ידעתי שנבנו לוויתניות בבית הספר. עד מתי המשיכו לבנות אותן במבואות ים? האם ידוע לך מה קרה ללויתניות של בית הספר - קיימת שמועה על לוויתניות עץ המאוכסנות עדיין במכמורת.

dov98

New member
אני חושב שהאחרונה --------->

נבנתה בשנת 70 . ככל הידוע לי אין להם יותר לוויתניות עץ. יש להם אולי מתקדמות יותר מפיברגלס. בכל מקרה יש לצופי ים הרצליה וגם למרכז ימי תל-אביב לוויתניות גדולות מעץ במצב עבודה.

honey bee1

New member
גם בחותרים יש...

יש להם שם אחת לפני כמה שנים היא התהפכה בגלי חוף ולקח כמה זמן לשפץ אותה חזרה....הכל נשבר....(הייתי שם
)

posner01

New member
ידוע לי על הלוויתניות של צופי ים...

לוויתניות הפיברגלס של מכמורת וה"מובי דיק" של קיבוץ החותרים. השאלה היא לגבי קיבוצים, בתי ספר ימים וכיו"ב. האם כל הלוויתניות של הקיבוצים, בתי הספר הימיים, האגודות הימיות נשרפו/ רוסקו/ הפכו לעציצים? מדובר על עשרות סירות. מעניין לדעת האם עדיין קיימות לוויתניות ברחבי הארץ (קיימת גם סיבה ממשית להתענינות - יכול להיות עניין של אחד משבטי צופי ים בלוויתנית). מי מכיר מי יודע.

nirv

New member
ליוויתניות בארץ

אני מדריך מצופי ים ורציתי לידע אתכם שיש לצופי ים חיפה שתי ליוויתניות במצב מצוין (אחת מהם נמצאת כרגע בהשאלה לצופי ים הרצליה עד סוף השנה) יש שלושה לצופי ים תל אביב שנמצאות במרינה תל אביב למי שמעוניין לראות- אחת גדולה ושתיים קטנות ועוד ליוויתנית במצב טוב נמצאת בצופי ים יפו בנמל יפו. הם יהיו רובם בקורס מפקדי סירות שיערך בקציני ים עכו במהלך חודש יולי

honey bee1

New member
יש שם...

אחת שיפצו בחופש הגדול ויש כאלו שהבית ספר מפעיל ונותן לשימוש קורס מפקדים של צופי ים

dov98

New member
אגב, גם שמן תירס לא רע בכלל --->

רק לבשל אותו ולדלל קצת .

למעלה