אלכוהול מרזה?!

qTyPhOoNp

New member
אלכוהול מרזה?!

שמעתי ממישהו שאמור להבין ששתיה של אלכוהול גורמת להרזיה הוא טען שזה "שורף" תאי שומן

Chewbacca

New member
מאוד משמשין

ואם הוא "שורף" תאים, אלא תאים אפורים במוח, ולא תאי שומן (לצערנו הרב)

Angel of Chaos

New member
למרות שהאלכוהול עשיר בקלוריות

הוא הורב ערך תזונתי של סוגי אוכל רבים אחרים שנאכלים בסמוך אליו ולכן יש איזו דיעה שאלכוהול מרזה. (אני לא רופא, ואם הייתי זוכר מהיכן המידע אולי הייתי יכול לאמת אותו אבל אין לי מושג איפוא שמעתי את זה)

Javelin

New member
אלכוהול משמין. נקודה.

לכל יחידה של חומר (פחמימות, חלבונים שומן וכדומה), יש X קלוריות, כאשר במקום הראשון תופס מן הסתם שומן, ובמקום השני מדורג אלכוהול. ולכן אלכוהול משמין. וכדי להוסיף להוכחה, אפשר להוסיף את הכינוי הברור, כרס בירה. כן שים לב לתכולת קלוריות על בקבוק בירה רגיל ותראה שזה לא מעט יחסית למשקה.

qTyPhOoNp

New member
תודה על התגובות

ולג'בלין אני לא דיברתי על בירה כי ברור שבירה משמינה!!! דיברתי על אלכוהול רגיל כמו ווקדה ומהסוגים שלא מכילים דברים משמינים שמשום מה יהיו משמינים

Javelin

New member
מה לפי דעתך ההבדל,

תן ל2 אנשים לשתות אותה כמות, אחד ישתה רק וודקה, השני ישתה בירה, אני מבטיח לך שהבחור ששתה וודקה ישמין יותר (בגלל אחוזי אלכוהול הגבוהים), אם הבחור השני יעמוד על הרגלים, זה כבר סיפור אחר :)

אם תשתה המון

אז אולי תקיא המון, וזה עלול להיות בעל תופעות של הרזיה
אלכוהול משמין, כמו שאמרו.

capsicum

New member
לא למהר לפסוק... ../images/Emo48.gif

האמת שסוגייה זאת לא נחקרה עדיין מספיק. זה נכון שכל גרם אלכוהול מספק כ-7 קלוריות, אבל כמו שאומרים, יש קלוריה ויש קלוריה. החוקרים מזמן שמו לב לעובדה שצריכת אלכוהול מתונה (עד לרמה של 10% מסך הקלוריות הנצרכות) אינה מקטינה את צריכת הקלוריות היומית. מחקר נוסף הראה (עוד בשנות החמישים) שבעוד שתוספת יומית של 500 קלוריות שמקורם בשוקולד השפיעה באופן מובהק על משקל הנבדקים (ברור לאיזה כיוון), בעוד שאותה תוספת קלורית שמקורה מאלכוהול לא השפיעה באופן מובהק על משקלם. לא הייתי אומר אומנם ש"אלכוהול שורף תאי השומן" אבל הוא בהחלט משפיע על תהליכים מטבוליים בגוף.

למעלה