אלכוהול ורואקוטן (אנטיביוטיקה) ?

avitano

New member
אלכוהול ורואקוטן (אנטיביוטיקה) ?

שלום אני נוטל כדורי רואקוטן מזה 3 חודשים 40 מ"ג ביום (2 כדורים, כל אחד 20 מ"ג) ידוע לי כי אסור לשתות אלכוהול בזמן הטיפול אך שאלה לי נוספת בעניין אם למשל שתיתי את הכדורים - שניהם יחד, ב 10 בבוקר כמה זמן ייקח עד שאני כן אוכל לשתות אלכוהול? הרי אני מניח שמתישהו ההשפעה שלהם כבר נעלמת אני מניח שאסור לשתות אלכוהול בזמן הטיפול כי אלכוהול מזיק לכבד, וגם הכדורים האלה השאלה באיזה רמה, עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות לחלוטין, אני מניח ש30 מ"ל של וודקה לא יהרגו אותי אשמח לקבל מעט יותר ידע בנושא, תודה רבה ושנה אזרחית חדשה מגניבה לכולם

דודי 2002

New member
רואקוטן ואלכוהול

למעשה כמו שאתה מניח השימוש בתרופה יחד עם שתיית אלכוהול איננו מומלץ כפי שכתבת אך בהחלט שתיה חד פעמית של אלכוהול בכמות קטנה לא יגרום לסיכון. אם תיטול את שני הכדורים על הבוקר זה לא יעזור לך כיון שעד הערב הם לא יפוגו וגם לא עד מחר בערב, לראוקוטן לוקח זמן של בערך חודש עד שהוא מתפנה לגמרי מהגוף, כך שתיאורטית יתכן ויגרם נזק משתיה מרובה של אלכוהול בעת נטילת התרופה אי כי לא בהכרח. חשוב לי לציין אחת ולתמיד אלכוהול איננו "אסור" בזמן נטילת רוקוטן, אך לא לשתות "הרבה" מפני ששתיה מרובה יכולה רק להזיק, אבל אלכוהול בכמויות קטנות בהחלט אפשרי.

avitano

New member
אוקיי אז שתיתי אתמול

לא הרבה, מעט מאוד, וגם עם הרבה נוזלים אחרים ללא אלכוהול כדי לדלל הבטן כאבה לי קצת אז שתיתי מים וזה עבר מה שכן אלכוהול גורם להתייבשות, למרות ששתיתי מעט ולדעתי גם הכדורים האלה מייבשים ואחרי שעתיים ככה הראש שלי ממש כאב... :| בכל מקרה אני כאן ואני חי מעניין אותי רק האלכוהול הורס את ההשפעה של הכדורים?

דודי 2002

New member
תשובות

הכדורים אכן מאד מייבשים ואין בזה חידוש, ומסתבר מאד שאתה מרגיש את זה גם על העור שלך.... בכל אופן שתיית אלכוהול לא פוגעת ביעילות של התרופה היא פשוט מגבירה את תופעות הלוואי של התרופה, וכמו כן יכולה לפגוע בכבד יותר מאשר בתקופה שבה לא נוטלים את התרופה. בברכה, דודי. (רק לא לשכוח אם שותים
חא נוהגים)

למעלה