אלכוהול ונהיגה

Gal-Mo0D

New member
אלכוהול ונהיגה

מכיוון שהגעתי לגיל שאפשר להתחיל (לשתות - רשיון יש לי כבר כמעט שנה) רציתי לדעת מהן התקנות בנוגע לשתיה ונהיגה. האם מותר לשתות בכלל כשאתה יודע שתנהג מאוחר יותר ? או שעל הגוף להיות נקי לגמרי מאלכוהול במקרה ואתה נוהג ? במידה ומותר לשתות - כמה בדיוק מותר לשתות כדי שיהיה מותר לנהוג ? (ובבקשה בלי אם שותים - לא נוהגים, אני רוצה לדעת מהי עמדת החוק בנוגע לשתיה ונהיגה)

ranzz

New member
מה אתה אלכוהוליסט?

כל כך חשוב לך לדעת כמה מותר לך לשתות אם אתה רוצה לנהוג? כל מה שתקבל פה זה "אם שותים לא נוהגים", אין שום סיבה שתעשה משהו שעלול לטשטש את חושייך כשאתה יוצא לכבישים, אתה לא מסכים? איך תרגיש אם תשתה את כמות האלכוהול המותרת, יעצור אותך שוטר - ומבחינת אחוזי אלכוהול בדם אתה בסדר גמור, אז הוא יתן לך ללכת. אבל אחרי חמש דקות של נהיגה תעשה תאונה מפני שאתה מטושטש? החוק פה ממש לא רלוונטי, על הכביש צריכים להיות עירניים ומרוכזים, אם טיפת אלכוהול עלולה להוריד את העירנות שלך אפילו באחוז אחד, אסור לגעת בזה.

פהpumiky

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין...אבל..

אני גם מבינה את דברי הבן אדם שלמעלה...בחוק מותר לשתות בירה אחת ולחכות שעה כדי שההשפעה תסתיים...וקורים מקרים שהולכים לפאב עם חברים וקורה לפעמים שהפאב הזה מכריח אותך להזמין אלכוהול...או סתם מתחשק לך לטעום קצת..וזה בסדר אחרי שעה ההשפעה עובר עפי החוק...הבעיה מתחילה כששוכחים שכל אדם הוא בעל מידות גוף שונות, סיבולת שתייה וכו שגורמות לתוקף ההשפעה. אתה ממש ממש רוצה לשתות כך שלוק מחבר שלך...תטעם, מכריחים אותך לקנות אלכוהול...או שתלך במחאתיות או שפשוט אחד החברים שלך ישתה את מה שקנית והוא ישלם אחר כך.... , אל תסתכן בכך ש"בירה לא משפיעה עלי." זה אמנם נדוש ושטויות..אבל מה לעשות אלכוהול מעייף, מרדים גם אם לא מרגישים...לא צריך לקחת את ההסתכנות הזו...חבל... אז למרות שלא רצית לקבל את המשפט הזה..אני אביא לך אותו: ... אם שותים לא נוהגים, בשביל זה יש חברים ומוניות!!!!

ranzz

New member
אולי תמצאי לי את החוק שאומר

"מותר לשתות בירה אחת ולחכות שעה"?

פהpumiky

New member
...

סתם נתתי דוגמא של בירה...אבל ברמת העקרון יש כמות אלכוהול מסוימת שעד אלייה מותר להגיע...ולבירה אחת יש את כמות האלכוהול הזאת..

Superdror

New member
רפרפתי קצת בהודעות שלכם.....

ואני אגיד כמה דברים. הראשון, אם שותים לא נוהגים, פשוט כך. זה לא משנה אם מדובר בכוס בירה, ערק, וודקה או לא יודע מה. השני ? אני אצטט לכם תקנה מסויימת, אני לא מסכים איתה ב100% , אבל זה החוק היבש. "לפי סעיף 169 לתקנות התעבורה, תשמ"ב, אסורה נהיגה ברכב כאשר רמת ריכוז האלכוהול בדם עולה על 50 מיליגרם של אלכוהול במאה מיליליטר של דם. כמות זו מצוייה פחות או יותר ב- 2 מנות של משקה אלכוהולי. מה נחשב ל"מנה": כוס בירה, כוס יין, כוסית משקה אלכוהולי חריף ( וודקה שרי וכו'). " המידע נלקח מהאתר של משטרת ישראל. דרור.

Superdror

New member
ואני אצרף לינק מאתר המשטרה המכיל

קצת מידע על אלכוהול ונהיגה, אולי חלק מהמידע אתם מכירים ויודעים, אבל כדאי לכולם לקרוא.

פהpumiky

New member
חומר למחשבה....

רק רציתי לתת דוגמא מתאונה שקרתה לאחד מפורום אופנועים וזה קשור מאוד לנסיעה תחת מצב של סם כלשהו (סמים, אלכוהול)...אז אני מצרפת את הקישור...לדעתי זה טיפה קשה לקריאה....

למעלה