אלי.. תושיע...

אלי.. תושיע...

התחלתי לעבוד היום לפי תוכנית אימונים שבנו לי במכון, אמהמה... אני לאמרגישה שאני עובדת..... אז נכון שאני צריכה להתחיל מההתחלה, ונכון שאסור שהעומסים יהיו דומים, אבל ראבאק.. לא להרגיש את האימון??? אני עובדת על שני סטים של 15 חזרות, כשרק אחרי השבוע השלישי של האימונים מותר לי להוסיף סט נוסף לפי משקלים שקבע המדריך (חתירה, גב, דחיקת רגליים, בייספס, תלת ראשי, בטן, פנים ירך, לחיצת חזה - עם מכשיר). בעיני זה מאוד לא אפקטיבי, מה נראה לך? (אירובי אני עושה לבד בהתאם לטווח הדופק, ככה שעם זה אין בעיה).

DannyBoy19

New member
אני לא אלי אבל...

תראי, אם את לא מרגישה כלום אני מניח שזה בגלל שהעבודה שלך לא מספיק אינטנסיבית. כלומר, יכול להיות שאת נחה בין סט לסט יותר מ 2 דקות? כמו כן, יכול להיות שאת צריכה לעלות משקל. יש הבדל בין להגיע לחזרה ה 15 ולהרגיש טוב לבין להגיע לחזרה ה 15 ולא להיות מסוגלים לעשות 16 חזרות, מבינה?

נשמתי, אתה מדבר עם מישהי שמבינה

אולי אפילו מבינה יותר מדיי... החזרה שלי למכון הגיעה אחרי הפסקה בגלל פציעה (קרע בארבע ראשי) ואימון יתר שהוביל למחלת היאפים.. אני נחה לא יותר מ-40/45 שניות בין סט לסט והייתי רגילה לעבוד על סיבולת שריר של 18 חזרות ב-4 סטים עם עליית משקל בכל סט.. בשבילי 2 סטים של 15 חזרות עם משקל מינימום שנקבע עבורי, זה אפעס לא ממש מורגש.. מבין?

DannyBoy19

New member
לא להתרגש :)

אז מה בעצם את שואלת? אם את מבינה כל כך הרבה? הרי כל הידע שלך הוביל אותך לפציעה.. אולי הגיע הזמן להיפתח ולתת לחומר חדש לשקוע?

לא. מה שהוביל אותי לפציעה היה חוסר

ידע והרבה התלהבות. היום אני יותר חכמה ויותר בקיאה וזו בדיוק הסיבה שאני שואלת כדי לקבל עוד חוות דעת.

teen17

New member
תגובתי בנושא:

אני יודע על מה את מדברת. גם אני חזרתי לפני 3 שבועות למכון כושר לאחר חודשיים וקצת שלא התאמנתי בגלל ניתוח. אז נכון, בשבוע הראשון (תלוי כמה אימונים את עושה בשבוע) או אפילו בשבועיים הראשונים את מתאמנת עם משקל נמוך כדי להרגיל את השריר לעבוד שוב ושוב ושוב תחת עומס ואחרי תקופת הזמן הזה שבה נראה לך שאת עובדת על כלום אז תתחליל להעלות משקל (עוד משקולת או שתיים) ותראי לאט לאט שתרגישי כל מה שאת עושה.

אלי ו.

New member
לפי מה המדריך קבע את המשקלים?

האם "לפי העין" או בדק איך את מרגישה לאחר סט, או אפילו בדק RM1? אם נראה לך שההחלטה היתה שרירותית, הייתי מוסיף קצת משקל, בכל סט הייתי מוסיף קצת משקל. לפני כן, הייתי גם מוריד קצב, נסי לעשות את החלק האקסנטרי ב 4 שניות, להמתין שניה ולעשות את החלק הקונסנטרי בשניה. זה לבד אמור לגרום להעלאת הקושי של התרגילים. ההרגשה שלך צריכה להיות שאת יכולה בסוף הסט לעשות עוד 2 חזרות. בינתיים לא לעשות סטים "עד הסוף"! את עדיין לא אמורה לעבוד "קשה" אבל את צריכה להרגיש את האימון. 15 חזרות כפול 2 ואימון כל הגוף בפעם אחת זו שיטה קלאסית למתחילים. באנגלית קוראים לשלב הזה Anatomic Adaptation ומומלץ מדי פעם לעשות תכנית כזו. האינטנסיביות נמוכה, ולגידים ולרצועות יש צאנס להתחזק בכדי למנוע פציעות בהמשך.

זו היתה בדיקה פשוטה..

על איזה משקל עבדת לפני חצי שנה? אוקי.. מורידים 50%. אני אנסה את שינוי הקצב.. רעיון טוב. תודה.

teen17

New member
משהו שלא הבנתי במה שרשמת

כשרשמת שאת לא מרגישה את האימון זאת אומרת שאת לא מרגישה שהתאמצת מספיק והיית יכולה להתאמץ יותר או שאת מרגישה שזה קל לך מידי?

למעלה