אליפות העולם 2015

majmuj

New member
אליפות העולם 2015

לאחר העדרות של שנה אחת, ב 1/8 בטיסת לילה לפילדלפיה יצאנו חיים הוכבוים ואנוכי, ארן ורשבסקי, לאליפות העולם 2015 שנערכת כבר 22 שנה. זאת הפעם השישית שלנו בתחרות.
מידע על התחרות ניתן למצוא באתר התחרות www.boardgamers.org
למי שלא קרא את ההודעות שלי משנים קודמות, מדובר בכינוס של כ1500 שחקנים שבאים מכל רחבי ארצות הברית ואף מכמה מדינות מחוץ לארצות הברית בכדי להשתתף. השנה היו נציגים מ26 מדינות, שיחקתי נגד שחקנים מנורבגיה, קנדה וכמובן ארצות הברית..
למרות השם המפוצץ זוהי לא ממש אליפות רשמית כמו שהייתם מצפים נאמר מתחרות שח או ברידג', אבל כן יש תחרויות והן נערכות באופן רציני מספיק אך לא יותר מדיי.
מלבד תחרויות יש אולם גדול מאד למשחק חופשי וגם ספריית משחקים להשאלה. ישנם שחקנים רבים שבאים רק בשביל המשחקים החופשיים, ולא מעוניינים במשחק תחרותי. זוהי הזדמנות מצויינת להכיר משחקים חדשים ושחקנים חדשים.
בנוסף יש ביום שלישי באופן קבוע כל שנה מכירה פומבית מאד גדולה, שאפשר לקנות שם המון משחקים, במיוחד כאלה שאינם חדשים.
יש שם גם הרבה משחקים למכירה אבל פחות מועידות אחרות כמו אסן.
גולת הכותרת היא כמובן התחרויות,
ישנם כ 110 משחקים שנקראים סנטוריונים. כ 80-90 מתוכם אלו הם המשחקים שהיו הפופולריים ביותר בשנה הקודמת, השאר אלו הם משחקים ששוחקו למעלה מ 10 שנים ונכנסו למעמד קבע. כמו כן ישנם עוד כמה עשרות משחקים בסטטוס טרייל. המשחקים נעים ממשחקים אירופאיים למשחקי מלחמה ועד משחקי רכבות, משחקי ספורט ומירוץ מכוניות.
בכל המשחקים האלה ישנה תחרות. במשחקים מרובי משתתפים בדרך כלל יש כמה סיבובים מוקדמים ומשם ניתן לעלות לחצי גמר, כשהמנצחים עולים לגמר. בדרך כלל לא חייבים להשתתף בכל הסיבובים המוקדמים בכדי לעלות לחצי גמר. לדוגמא ניצחון בסיבוב המוקדם הראשון מספיק לעליה לחצי הגמר הרבה פעמים. במשחקים ל2 בדרך כלל יש פשוט שיטת נוקאאוט עד לגמר.
בתחרויות של הסנטוריונים המקומות הראשונים (מספר שיכול לנוע בין 2 ל 6 תלוי במספר המשתתפים בתחרות) מקבלים מגנים. וששת השחקנים הראשונים מקבלים גם נקודות שמצטברות משנה לשנה.
במשחקי הטרייל רק הראשון מקבל מגן, למרות שנקודות מקבלים גם ששת הראשונים.
המשחקים מנוהלים על ידי מנהלי תחרויות שהם בעצמם שחקנים שמתנדבים לעשות את זה, זאת תרומה אדירה מצדם שבלעדיה התחרות לא היתה יכולה להתקיים.
במקביל ישנה גם תחרות קבוצות של 4 שחקנים. כל אחד מהשחקנים בוחר משחק אחד, ולפי הצלחת השחקנים במשחק שבחרו יש ניקוד. וכך גם יש קבוצה זוכה בטורניר.
השחקן שזוכה במספר הנקודות הגובה ביותר בכל התחרויות שבהם השתתף זוכה בתואר קונסול, ושנה לאחר מכן נאלץ להופיע בטוגה בחלק מהמשחקים. הועדה מארגנת תחרויות קטנות יותר נוספות במהלך השנה, ומי שצובר בכל השנה, בכל התחרויות את מספר הנקודות הגבוה ביותר מוכתר לקיסר וגם הוא חייב להופיע עם טוגה שנה לאחר מכן.
ה WBC מארגן גם במהלך השנה תחרויות של PBEM.

הגענו למלון ב8 וחצי בבוקר, התארגנו וב12 הלכנו לשחק את הסיבוב הראשון של Through The Ages המכונה בעברית דרך העתים. לתחרות שלושה סיבובי מוקדמות של 3 שחקנים למשחק. התחרות מושכת לפחות 70 שחקנים שרובם משחקים בשניים או שלושה סיבובים, מכיוון שבימים המוקדמים יש פחות תחרויות. בתחרויות בהמשך השבוע רבים ישחקו סיבוב אחד בלבד בגלל התנגשויות של תחרויות אחרות.
המשמעות של כל זה היא שצריך לפחות 2 נצחונות או ראשון ושני קרוב בשביל לעלות.

הוגרלתי לשולחן עם ג'ייסון שהוא אלוף עולם כבר פעמיים ובתחרות הקודמת ששיחקתי לפני שנתיים ישבתי איתו בשולחן הגמר. הוא בחור נחמד מאד ושחקן מצויין. כמו כן ישב איתנו שחקן שרק למד את המשחק בהדרכה שהתקיימה בדיוק לפניי המשחק.
היה ברור לכן שהמשחק יהיה באמת ביני לבין ג'ייסון. ג'ייסון היה נחמד מאד לשחקן החדש, והסביר לו כמה דברים בסיסיים ברשותי. המשחק נפתח בצורה מעניינת כשהשחקן החדש מייד תופס את חשיבות הצבא והמדע. כך שלמרבה ההפתעה המשחק שהיה מילטריסטי כמו שבדרך כלל ברמות גבוהות, היה צמוד מאד, כשהשחקן החדש אף מוביל רוב הזמן בצבא.
אני התחלתי עם אריסטו שעזר לי לגלות את Code of law לעוד פעולה אזרחית.
מנסיוני עם שחקנים חדשים גם אם הם פותחים טוב, הם מתקשים באייג' השלישי שדורש הרבה מאד נסיון בשמירה על כח צבאי ומעבר לנקודות.

גם אני וגם גייסון לא שיחקנו את המשחק פנים אל פנים הרבה זמן, וכשהכנו את החפיסות בטעות שמתי את אייג' 2 מעל 3, וכשעברנו לאייג' 2 היה מספר קלפים כפול, זה היה נראה באמת מוזר אבל התמקדתי במשחק. הנקודה היא שפתאום נגמרה החפיסה השניה והתגלתה הטעות, המשמעות היא שנגמר האייג מוקדם מהצפוי. זה דפק אותי מאד ואת ג'ייסון קצת.

ההפתעה נמשכה כשהשחקן החלש המשיך להיות צמוד אל שנינו כשנכנסנו לאייג' השלישי, ואז אחד הקיביצרים שעמד וידע שהוא שחקן חדש, העיר לו על שגיאה שעמד לעשות כשיכל לקחת את הטיסה לחלל ובכך נמנעה ממני הטיסה לחלל. הערתי לקיביצר שאסור לו לדבר בכלל, זה דבר אחד שהשחקנים ברשות אחד מהשני מדברים, אבל לקיביצר בכלל אסור לדבר. הוא כמובן היה בחור חביב שרק רצה לעזור לשחקן חדש. אבל בהמשך כשלא קיבלתי כמעט קלפי אבנט (אירוע) טובים, המשחק היה צמוד אבל השחקן החדש ניצח!! אני הייתי שני בכ 15 נקודות, וג'ייסון שלישי. קלף אבנט אחד סביר היה מנצח לי את המשחק, או משהו אחר שהיה מסתדר, כי עמדתי מאד טוב. אבל ככה זה.
כשסיפרתי לכולם מה קרה אנשים היו בהלם, 2 שחקנים משולחן הגמר הקודם ושחקן שרק למד את המשחק ניצח את שניהם. לדעתי זה אירוע נדיר עד מאד, בטח במשחק כזה.
בכל מקרה החמאתי מאד לשחקן החדש, על ההשיג המרשים. אני הרגשתי שסך הכל שיחקתי הכי טוב שיכולתי, והטעות של החפיסות הפסידה לי את המשחק כנראה. אבל זאת אשמתי.
בינתיים חיים הפסיד בנקודה אחת את החצי שלו.... כרגיל...

הפסקה קצרה ועוברים למשחק השני, שיחקתי עם שחקן נחמד שזכר אותי מהגמר של הנסיך מפירנצה מ 2008!! ששנינו ישבנו שם ביחד. בחור מאד נחמד, מורה למתמטיקה בבית ספר לישראלים, אז ככה התידדינו. השחקן השלישי היה... הקיביצר שעזר למי שניצח אותי מהמשחק הקודם...
המשחק הזה הלך לי ממש טוב, פתחתי פער צבאי באיזה שלב גם עם נפוליאון וגם שלטתי במדע ואוכל. אבל עדיין לא פתחתי פער של נקודות. אז לקראת הסוף הכרזתי מלחמה על הקיביצר שהיה הכי מאיים עליי יחסית. להפתעתי הוא פרש בתורו, הוא היה בקטע של "אני לא אתן לך לנצח מכח צבאי עליי" אני אומר להפתעתי, כי לכל הפחות היה לו סיוכי טוב לשני אם היה נשאר. בכל מקרה זה יצא לי טוב כי זה די הבטיח לי נצחון עם האבנטים ששתלתי ונצחתי בקלות. השחקן השני שמח שניצחתי ולא נדפקתי מהפרישה המוזרה. אני מבין אנשים שפורשים כשהם בטוח אחרונים ממלחמה, אבל לא בפרנציפ כל פעם.
חיים הפסיד הפעם ב2 נקודות ושוב מקום שני

בכל מקרה כבר 11 בלילה ומיהרתי לסיבוב מוקדמות של Auction, זה משחק קצר וחמוד שאני משחק הרבה עם הילדים. חשבתי שאני עכשיו יותר טוב במשחק...
המשחק שלנו נגמר תוך 20 דקות כששחקן אחד קיבל את כל הקלפים לנצחון מהיר מאד. זה קורה לפעמים במשחק הזה. סיימתי שלישי מארבעה, אבל רק מנצחים עולים לחצי הגמר.

הלכתי לישון, כשאני וחיים די חייבים לנצח את הסיבוב השלישי של TTA בכדי לעלות לחצי הגמר....
המשך בחלק 2

למעלה