אליפות העולם 2013 - חלק 5

majmuj

New member
אליפות העולם 2013 - חלק 5

לפני שנעבור ליום חמישי. קודם כל השלמה מיום רביעי, הנצחון בנסיך מפירנצה הבטיח לי מקום בחצי גמר, שזה טוב כי זה חסך לי לשחק עוד סיבוב מוקדמות.

ובכן יום חמישי קמתי עייף מאד והחלטתי לוותר על וגס שואודאון ב 9:00. חיים דווקא הלך לשחק כשהוא קיבל ממני יום קודם חזרה על החוקים וכמה טיפים שקראתי בגיק, וכמובן הוא ניצח ועלה לחצי הגמר שיתרחש בלילה.

לקראת השעה 11 הייתי בדילמה, מצד אחד הסיבוב השלישי של טורן וטקסי, מצד שני סיבוב ראשון של פרת וחידקל, אחד המשחקים האהובים עליי. אז שאלת את אנדי מנהל התחרות של טורן וטקסי אם בטוח עליתי עם הנצחון והשני במקדוה אחת. הוא הראה לי שכרגע אני שמיני (16 עולים לחצי) אבל תיאורטית יכולים להיות מספיק שמנצחים פעמיים ולעבור איתי. הרגשתי שדי בטוח עליתי והלכתי לשחק פרת וחידקל. בערב גיליתי שעליתי לחצי של טורן וטקסי מהמקום ה 16 על הפסיק של הפסיק.
חיים במקור תכנן לשחק טורן וטקסי אבל עם התוצאות הקודמות שלו הוא כבר היה בחוץ אז הוא בא גם לשחק פרת וחידקל. שיחקתי היטב, שני שחקנים נכנסו אחד בשני וצברו נקודות, שחקן שלישי בנה לעצמן משטח יפה וארוך, אבל הוא עשה טעות בכך שהמשטח הארוך הכיל רק אריח אחד באיזה מקום. אז חתכתי אותו לשניים עם אסון ושמתי מנהיג שחור איפה שהיו השחורים. זה בהמשך פתר לי את בעיית השחורים וניצחתי במשחק יחסית צמוד. חיים בינתיים יצא אחרון (הוא לא כלכך משופשף במשחק הזה).

מייד לאחר מכן בא טרוניר 7 פלאי עולם. זה משחק שהתאמנתי עליו הרבה עם הילדים והיו לי צפיות לגביו. זה היה טורניר ענק של לפחות 200 שחקנים אני חושב. המנהל תחרות עשה עבודה מדהימה. מי שהביא משחק ישב בשולחן עם מספר, שאר השחקנים קיבלו מן פתק עם מלא מספרים שנמצאים בשורות וטורים. לשורה יש מספר ולטור יש אות. באיזה שלב המנהל הקריא בקול את המספר J6, כמובן מלא צעקו בינגו (כי זה ממש הזכיר) אבל בעצם ב J6 כתוב מספר שזה השולחן שאליו צריך ללכת.
השלב הזה מורכב משני משחקים עם אותם 3 שחקנים (משחק של 4) כשהמנצח מכל שולחן עולה לשלב הבא שיתקיים מייד אחר כך, לאחר מכן מספר השחקנים יצטמצם בהדרגה עד לגמר של שלושה.
ובכן במשחק הראשון שיחקתי גרוע והלך לי רע, הוצאתי את התוצאה הגרועה שלי אי פעם כולל המשחק הראשון ששיחקתי, 35 נקודות בלבד. הלכתי על צבא מוקדם כשמימיני רודוס כנראה שגיאה, בתור האחרון היה חימר אחד ביני לבין 2 השחקנים מצדי ולא הצלחתי לעשות נקודות. בקיצור בזיון.
משחק שני שיחקתי טוב יותר וניצחתי, אבל ראשון ורביעי הספיק למקום שני בשולחן בלבד. בינתיים חיים ניצח את המוקדמות ועלה לשלב הבא.
השלב הבא היה משחק של 5 כששני הראשונים עולים חיים סיים עם 53 נקודות כשלפני שחקנים עם 57/54, כלומר שוב פספוס בנקודה אחת. מוטיב שחזר ויחזור על עצמו לחיים בתחרות.
בזמן שחיים שיחק את זה אני הלכתי לסיבוב המוקדמות האחרון של אמון רא כשאני די חייב לנצח. ישבתי עם אלקס מנהל התחרות ושחקן מעולה ועם עוד 3 שחקנים שפחות הכרתי.
הצלחתי לנצח כשאלקס שני בהפרש של כ 4 נקודות. שיחקתי היטב ומלשחק 2 סיבובי מוקדמות הרגשתי שאני משופשף יותר לחצי הגמר.

העלייה לחצי הגמר פתרה לי דילמה, כי חצי הגמר בא לאחר שעה כשהוא מתנגש עם דומיניון (שמנהל כנוקאאוט אז אם אתה לא בא לסיבוב הראשון אתה בחוץ) שזה משחק שאני מאד אוהב ורציתי לשחק, ועם סיבוב שני של אגריקולה כשלא ניצחתי בסיבוב הראשון להזכירכם. בכל מקרה חצי גמר דוחה הכל אז לזה הלכתי.
חצי הגמר כלל 4 שולחנות של 5 שחקנים כשלגמר עולים 4 המנצחים והחמישי הכי קרוב באחוזים.
נתחיל עם הסיפור של חיים, חיים נפל לשולחן עם אריק שהוא אחד השחקנים הטובים בתחרות בכלל ובמיוחד באמון רא, ורנדי מיודענו. לאחר חצי משחק התוצאה היתה אריק 22 נקודות!! וחיים 13 אבל לחיים היה 60 כסף ולאריק 38, שאר השחקנים היו גמורים. בסוף חיים הרגיש ששיחק טוב כשסיים 4 נקודות אחרי אריק, אבל אז אריק שאל אותו למה הוא בסוף הלך על סט במקום להיות הכי גדול בשני הצדדים ולמנוע זאת מאריק, חיים היה מנצח.
אבל להפסיד ב 4 יכול להספיק, האם?

בשולחן שלי שיחקתי עם רוב שחקן מצויין, אנדי המנהל של טורן וטקסי ושחקן טוב, וגם השאר היו די טובים. התפתח משחק מאד מוזר עם הקרבות גדולות מה שהיה לי מצויין, גמרתי את החצי משחק עם המון כסף. בסוף המשחק על רוב לא הסתגלתי הוא היה נראה גמור דאגתי רק מאנדי, ושיחקתי ככה להבטיח שיהיה לי הכי גדול בצד מולו, פשוט נרדמתי רוב הקריב הכי הרבה ועבר אותי באותו צד. סתם יכולתי לבנות עוד לבנה ולצאת ראשון בצד יחד איתו, כלומר זרקתי 5 נקודות. לי זה לא שינה כי ניצחתי עם 37 אבל רוב ששיחק 3 קלפי בונוס בסוף ל 9 נקודות יצא שני עם 34 במקום שיהיה לי 42 ולו 34, כלומר בגלל הטעות שלי חיים בחוץ!! הוא יצא שישי בכולל (מה שמעניק קצת נקודות לטובת צבירת הנקודות הכוללת בתחרות)
בלילה חיים לא ישן טוב והגיע למסקנה שבגלל שבסוף כולם מיהרו כנראה שכחו לתת לשחקן אחד 3 כסף בקרבה/גניבה האחרונה. מה שהיה גורם לכך שאריק יהיה שלישי בכסף ולא שני כלומר 2 נקודות פחות, ואז חיים השני הכי קרוב ועולה!! בבוקר למחרת חיים התייעץ עם אריק אבל בגלל שהם לא היו בטוחים 100% חיים החליט לא לפעול בנושא. אלקס כמנהל תחרות מאד העריך על כך את חיים כששמע על זה.
סיפרתי את זה אחרי זה לרוב הוא בתהחלה נבהל שהוא יאבד את הגמר אבל אז נרגע :)
בכל מקרה חיים הרגיש שאם הוא עשה כזאת טעות לא מגיע לו לעלות.

חיים מכאן רץ לחצי הגמר של וגאס שואו דאון, חיים הוביל מרחוק ורק צריך היה שיסתיים המשחק, היחיד שיכל להתחרות בו היה ידידינו רנדי, שהיה חייב לקנות Lounge. נשאר רק עוד קלף אחד באחד הגדלים אבל הוא לא בא 5 תורות!! בינתיים יצא פעמיים שאי אפשר לבנות Lounge רצוף מה שנראה אבוד לרנדי, אבל בגלל שעוד 3 תורות לא יצא הקלף שמסיים את המשחק רנדי הצליח לעבור את חיים בסוף. ושוב חיים יצא שני בחצי גמר על כלום.
בינתיים הלכתי לשחק סיבוב מוקדמות נוסף של רא כשאני מאמין שאני חייב לנצח כי בשנים קודמות היה צריך 2 נצחונות בכדי לעלות. ישבתי לשולחן עם אנדי ועם עוד בחור נחמד שמתברר שהוא המפתח של האתר Wargameroom (אחרי זה שוחחתי איתו ארוכות על האתר ועל ההשקעה שלו, הבן אדם עושה את כל זה כמעט בחינם).
היינו 4 במשחק וכולנו התברר לי בסוף ניצחנו את המשחק הראשון כשזה המשחק השני שלנו. יצאתי בסוף שלישי במשחק די צמוד, ועפתי מהתחרות ( או כך חשבתי)
חיים הלך להתאמן בלילה עם חברינו לקבוצה שלנו בן ושון באגריקולה. ואני הלכתי לשחק אייבנהו כשאני די חייב לנצח, שיחקתי משחק מוזר כשבסוף גם לי וגם למי שנשארתי מולה היו 4 דיסקים (צריך 5) יכולתי להוציא את הכל ובדיעבד לנצח אבל שיחקתי אחד אחד ובסוף פ]סדתי ויצאתי שני, ועפתי מהתחרות (או כך חשבתי)
בשלב זה של התחרות כבר יצאתי שני ב TTA ועליתי ל2 גמרים, כבר התחלה יפה. המשך בחלק 6

ycyclop

New member
מעניין מאוד לקרוא אבל...

האמת, לא יודע כמה הייתי נהנה לשחק בכזה לחץ. ביחוד שאני אף פעם לא ממש התעמקתי בשום משחק להבין לעומק את הטקטיקות שלו. ז"א בהרבה משחקים שאני משחק אני מבין אותם טוב, ומכיר הרבה טקטיקות כלליות של המשחק, אבל אני לא חושב שירדתי לפרטי פרטים ברמה כמו שאתה מתאר.
אני משער שבחלק המשחקים אני אנצח או אהיה מקום שני בסבבים המוקדמים, אבל לא חושב שאגיע לגמרים, אולי לחצי גמר במקרה טוב.

majmuj

New member
לא חייבים

לשחק בלחץ, אפשר לשחק פחות תחרויות ולהנות בשאר הזמן ממשחקים באולם למשחקים חופשיים ויש שם המון. דבר שני לעלות לגמר זה הישג יפה שלא רבים מגיעים אליו.
עוד משהו זה שישנם משחקים רבים שחלקם שיחקתי וחלקם לא שאפשר לנצח גם בלי התעמקות כלכך גדולה כמו טורן וטקסי, סטלרס ואחרים.

למעלה