אליס איילנד

Melitz

New member
אליס איילנד אתמול גלשתי לראשונה לאתר Ellis Island, לראשונה - כי לא היה ידוע לי על מישהו מהמשפחה שהיגר לארה"ב. לאחר חיפוש קצר של השם פיכטנבאום (משפחתה של אימי) מצאתי את הפרטים הבאים (בין מספר שמות פיכטנבאום נוספים המופיעים שם): Name: Fichtenabum, Taube Ethnicity: Polish Hebrew Place of Residence: Janow, Poland Date of Arrival: October 12, 1920 Age on Arrival: 21y Gender: F Marital Status: s Ship of Travel: Nieuw Amsterdam Port of Departure: Rotterdam, South Holland, The Netherlands לפני כחודש, ביקרתי ביד ושם ומצאתי שם דף עד של אדם בשם נחמיה פיכטנבאום, שבסבירות גבוהה הוא דודה של אימי. אין לי מושג אם התקדמתי בכיוון הרצוי, ואם הבחורה שמצאתי באליס איילנד קשורה למשפחה אך השם פיכטנבאום (שלא היה נפוץ במיוחד בקרב יהודי פולין) + העובדה שמדובר באותו מקום (Yanow), פותח אולי איזה פתח, בקיצור עוד הרבה עבודה סיזיפית,,,,ונמשיך לעדכן

Melitz

New member
זה כנראה לא שייך אך באותו אינדקס שציינת, מופיעה בקשת התאזרחות של Fichtenbaum Oscar שאותו אינני מכיר. השם Fichtenbaum הוא שם גרמני שלא היה נפוץ כל כך בקרב יהודים בכלל ואצל יהודי פולין בפרט. מה שמעורר בי תקווה מסויימת והקו המנחה הוא שהשם שמצאתי ביד ושם של נחמיה פיכטנבאום - הוא, בסבירות גבוהה, דודה של אימי והבחורה בשם פיכטנבאום שמצאתי את פרטיה באליס איילנד הם יהודים ומאותה עיר בפולין - יאנוב. אמנם יש בידי מידע שחלק זה של המשפחה התגורר בעיר ברנוב אבל,,,אתה מי כמוך יודע,,,שההפתעות הם חיינו. תודה בכל מקרה אלי

wow1

New member
במפקד האוכלוסין של 1930 בארה"ב ישנם 41 "נתן פישמן". איל.

Melitz

New member
פישמן זה לא בכיוון שלי, מה הקישור למפקדי האוכלוסין בארה"ב ?

wow1

New member
נגשתי למפקדים (1920,1930) באמצעות אתר מנועי החיפוש של Steve Morse תחת הסעיף Census Search By Name. הדרך הזו מחייבת אותך להיות מנוי של Ancestry.com ולמעמד הזה ניתן להגיע בחינם וללא מסירת כרטיס אשראי למשך 7 ימים וכל שנדרש ממך הוא להוריד את תוכנת השורשים המשפחתיים של Ancestry ואפילו לא להתקין אותה. ( ותודה ליופי נחמה על המידע ). אם ברצונך לנסות את Ancestry.com למשך 14 יום תאלץ למסור כרטיס אשראי ולזכור לבטל את הרישום לא יאוחר מתום היום ה-14. Fichten Nuchim Wolf מהמפקד של 1910 שינה שמו ל Fishman Nathan אז אולי בכל זאת כדאי לך להציץ ב 41 הפישמנים שמופיעים במפקד של 1930 או ב 18 שמופיעים במפקד של 1920. איל.

Melitz

New member
אייל, פעלתי לפי הוראותיך ואמנם,,, מצאתי את שם המשפחה "פיכטנבאום" במפקדי 1930 אך לא את שם הבחורה שהופיעה ברישומי אליס איילנד, ב-1930 היא היתה צריכה להיות בת 31 ואם נישאה, הרי ששינתה את שם המשפחה, האם יש אפשרות לחפש רישומי נישואין בארה"ב ? תודה, אלי

wow1

New member
אתה בודאי מביא בחשבון שיתכן ו Taube שינתה את שמה וע"פ מאגר השמות הפרטיים יתכן והשם החדש יהיה Tillie או Tilly. חפש רשומות נישואין כאן וכאן. מן הסתם לא כל המדינות העלו את מאגרי רשומות הנישואין לאינטרנט וגם מאגרים שהועלו יתכן ולא הועלו במלואם בין השאר בשל קריטריון צנעת הפרט שיתכן והוא משתנה ממדינה למדינה. איל.

Melitz

New member
אתה רואה, כלל לא חשבתי על אפשרות שינוי השם הפרטי לשם שיתאים יותר ל"עולם החדש" זו אפשרות סבירה בהחלט

ornan

New member
איל../images/Emo140.gif כל תגובה שלך מחזקת את דעתי שמפגש הפורום הבא צריך להיות מוקדש לישיבה שלנו ליד מחשבים ושחברים כמוך, מומחי מחשבים יעזרו לנו. אני בטוחה שהחיפושים שלי באינטרנט רובם עקרים כי אני מפספסת את מהות החיפוש ובכל פעם שאתם עונים לנו במלוא הסבלנות והבנו עוד משהו קטן , אתה מוסיף עוד כמה פרטים חדשים שלי נשמעים כמו סינית.

כוכה

New member
דיסקסתי את הנושא בשעתו עם ארנון וגם הוא חושב כמוך בעניין מפגש כזה. ד,א ד"ש לכולם ממנו. נראה לי שתנאי הטיול שלו כוללים אי כניסה לפורום - אחרת זה לא נקרא חופש כנראה...

למעלה