אלין שלחה אותי.....

אקר-פו-לליה

היי קראתי בחדר של אלין בלינק שמצורף בכותרת. את ההסבר לאקרו-פו-לליה רשום שזה פגם במנגנון המעכב של המוח. אפשר לקבל הסבר מה זה המנגנון המעכב של המוח??

תודה תיקי..

אבל ההסבר ששאלתי זה כי הסתכלתי בלינק ולא הבנתי... הבנתי מה זה קופרולליה, אבל לא הבנתי איך זה נגרם... רשום שזה פגם במנגנון המעכב של המוח.. ומה זה המנגנון המעכב של המוח?? (אם זה לא מסובך להסביר.... )

חגית35

New member
אולי אקולליה???

הכוונה במנגנון המעכב במוח הינה לחלק באיזור הקדמי במוח (האונה הקדמית, הפרונטלית) שאחראי על העכבות שלנו באנגלית זה inhibition . עכבה משמעה, היכולת לעכב תגובה במקום הראוי כמו למשל להיות בעל טאקט באנלוגיה (או שלא באנלוגיה) האימפולסיביות המאפיינת רבים מה-ADHDים מיוחדת לאותו חוסר פעילות או גירוי (סטימולציה) באותו חלק במוח אגב, שמיוחס גם לטיקים. זהו החלק שכשהוא עובד נורמטיבית, גורם לנו להתאפק ולא לאמר מילה שלא במקום למשל או לחשוב בקול רם מחשבה מביכה או לעשות תנועה מגונה וכו', שזה דבר טבעי שלכל בני האדם יש אלא שלא כולם מסוגלים לעכב אותו בנסיבות המתבקשות - וזה מה שמי שיש לו טוראט וטיקים בדיוק לא יכול להימנע לעשות, כי הטיק פשוט חייב להשתחרר ולא משנה היכן האדם נמצא ובאיזו סיטואציה (קופרולליה זהו טיק של קללת בעברית ואקולליה זה טיק של חזרה כהד על משפט של מישהו אחר או סופו של המשפט, לעתים גם של הלוקה עצמו בטוראט, שחוזר על משפטים של עצמו כמו הד, מכאן המילה "אקו" = הד. מקווה שההסבר הספיק. אני מצטטת מסיכום שהכנסתי בזמנו מסיפרה של דר' מיקי אברמוביץ עם הסבר ספציפי לשני הטיקים הללו שנראה לי שבלבלת בין שמותיהם: " טיקים ווקאליים מורכבים: המפורסם בהם הוא-"אקולליה"- חזרה כהד על המלה האחרונה בדברי האחר שנאמרו זה עתה, כמובן שהחזרה לא רצונית. האקולליה יכולה להתרחש כתוצאה ממחשבה של האדם עצמו שחלפה בראשו. "קופרולליה"- הדחף לקלל, השמעת מלים מגונות או קללות. סימפטום מאוד דרמטי בתסמונת טוראט. אולי הקשה ביותר". סוף ציטוט.

חגית, תודה רבה על ההסבר...

ועל הלינק וקובץ ה-doc שצירפת. הבנתי את ההסבר... תודה

חגית35

New member
עוד על שליטה בעכבות- מחקר בנדון:

אם כבר עניתי ... אז נזכרתי במחקר שפעם תרגמתי חלקים ממנו שתפס את עיני בקשר לשליטה (או אי שליטה) בעכבות. במקרה הנ"ל, ייחסו החוקרים את העניין ליצירתיות גבוהה ואף ליצירתיות הגובלת בשגעון - ואי שליטה בעכבות, שבעצם היא המאפשרת את היצירתיות הגבוהה... טוען, כי אחד הגורמים הקשורים ליצירתיות הוא זמינות המח לקבלת סיגנלים והפחתה בתהליך latent inhibition (עכבה סמויה) המאפשר התעלמות מסיגנלים לא רלוונטים. בין סטודנטים הבולטים בכישוריהם שנבחנו באוניברסיטת הרוורד נראה סיכוי של פי 7 פחות ב - latent inhibition לעומת סטודנט ממוצע. פסיכוזות שונות קשורות אף הן באי-חסימת היכולת להתעלם מסיגנלים. המחקר תפס את עיני בזמנו, בשל ההתייחסות למרכז במוח הקשור לשליטה בעכבות – אותו מרכז שכה בעייתי אצל ה-ADHDים וקשור ומסביר את האימפולסיביות וחוסר היכולת להתנהג בצורה נאותה בקודים חברתיים מקובלים. מעניינת המסקנה שהמוחות הללו הרבה יותר יצירתיים... ושיש סיבה ביולוגית מאחרי זה. מסתבר... שמי ש"יש לו את זה"... הוא יותר יצירתי... אולי יעניין אתכם לקרוא, אז צרפתי את לשון המחקר ותרגום החלקים העיקריים לכאן (בזמנו פרסמתי זאת בפורום ADHD וזה פתאום נראה לי מאוד רלוונטי לאחר שעניתי לפומיקי ובכלל... גם לפורום שלנו כי טיקים ועכבות זהו אותו איזור אחראי במוח. מצ"ב כקובץ וורד.

חגית35

New member
עוד לינק המסביר זאת:

באנגלית, על מחקר המראה את האיזור במוח שאחראי לאי השליטה בעכבות בסינדרום טוראט: Deficient Motor Cortex Inhibition in Tourette Syndrome. Evidence from Transcranial Magnetic Stimulation

הלנה

New member
חגית, תודה!

כרגיל, העשרת אותנו בעוד מידע (את הלינקים אני אקרא מחר, בשעה כזאת לא בטוח שאקלוט.

פ-ומ-י-ק-י- תקשיב ותקשיב טוב../images/Emo20.gif

כבר אמרתי לך שאין עליך אין אין ולא יהיה עליך כמה שאתה מתעניין בנושא הטוראט כמה שאתה עוזר לי בבלוגים. תודה מלאך , אני רק מחכימה ממך למרות שאני הטוראטניקית כאן ולא אתה. אתה פשוט השארה למילה - בן א ד ם ! שתבורך פומיקי אני מעריכה אותך על הידע הנרחב שלך אוהבת אותך כאח יקר שלי והמון ואתה יודע את זה. תודה אלף תודות לך אתה פשוט עושה לי טוב על הלב.

תודה אלין ../images/Emo39.gif

הגבתי לך במסר...

Shoko Inc

New member
אלין שלחה אותי.....

טוב, האמת דיי מוזר לי לרשום פה אבל חפיף.... אז אני דיברתי היום עם אלין בקשר לכמה דברים שיש לי בגוף והיא הפנתה אותי לפה שתגידו/תעייצו לי מזה או מה לעשות אז ככה אני בן 17 וחצי וכבר המון זמן שיש לי את הקטע הזה שאם אני עושה משהו בצד אחד של הגוף אני חייב את ה Balance בצד השני של הגוף וגם פעם היו לי קטעים שהייתי מדבר הקול שלי היה פתאום נהפך לממש ממש גבוה ואני מדבר על רמות מאוד גבוהות אז אם אתם יכולים לעזור לי ולהגיד לי מזה פחות או יותר אני ישמח בתודה עמית

../images/Emo26.gifשוקו ידידי שמחה שהגעת לכאן

אנילא ממש יודעת איך לעזור ואפילו איך לנסות לכן הפניתי אותך לכאן אתה בן אדם טוב, ואם יהיה אפשר אנשים כאן יגיבו לך ויעזור לך ללא הרף וללא סוף. אני מודה לך שהחלטת להחשף ולא משנה אם זה טוראט או לא. להזכירך- לא כל הטיקים עם טוראט. חושבת שאתה יותר מדבר על משהו אובססיבי. בהצלחה ויום נעים חבר טוב שלי.

שוקו ברוכים הבאים

ראשית עליך לערוך בדיקה נוירולוגית מקיפה. בכל מרכז בית חולים יש המחלקה להפרעות בתנועה. בחיפה זה נמצא בבית חולים הישן של הכרמל. תסמונת טוראט מאובחנת רק לאחר שנה שיש לך את הטיקים. קח בחשבון שאתה גם נמצא בשיאו של גיל ההתבגרות. יכול להיות שחלק מהדברים יעלמו כשתסיים את הגיל הזה. על כל פנים עלית לעבור בדיקה נוירולגית מקיפה במחלקה שציינתי בפניך. באם יש לך בעיות לימוד עקב כך יש לנו נציגה מובהקת של משרד החינוך. קוראים לה ד"ר מיקי אברמוביץ והיא תעזור לך כמיטב יכלתה. שיהיה לך יום נעים משה

למעלה