אלימות - כן או לא?

אלימות - כן או לא?

נניח שיש ילד בכיתה שמתעצבן הרבה. ונניח שאותו ילד בכל פעם שהוא מתעצבן הוא מרים כסא ודופק אותו על הרצפה. הוא אף פעם לא מכוון את הכסא לאף ילד / מורה / מבוגר אחר. הוא אף פעם לא פוגע באף אחד אחר. האם זו אלימות?

מחשבות

New member
לא. זה מפחיד, מרגיז, מרעיש, אבל הילד לא יודע

כיצ לאוורר את רגשותיו.

אז את חושבת שבמקרים כאלה המורה צריכה

לפעול לפי הנוהל למניעת אלימות שקיים בבית הספר? כי אמנם, כמו שציינתי, הוא לא מנסה לפגוע באף אחד אחר, וגם ברור לי שזה ילד שלא יודע כיצד לתעל את הרגשות שלו, אבל לילדים האחרים בכיתה זה מאוד מפריע ומפחיד, ובשל צפיפות הכיתות, אני לא חושבת שצריך לחכות ליום שהכסא כן יפגע במישהו.

חני ב

New member
כמובן שכן. לא להעניש

אבל לעבוד איתו (ועם הוריו במקביל) על התמודדות עם תסכולים וכעסים.

חני ב

New member
האמת שלא קרה לי מעולם מקרה כזה

וטפו טפו- לא היו בין תלמידי ילדים עם בעיות אלימות/התנהגות קשות. אני יכולה רק לזוכר תלמיד אחד שעולה לכתה י', שהיה ילד קשה, ההורים היו בסדר גמור, רק לא הבינו למה אין לילד חברים.

ede1

New member
אלומית - זה בסך הכל

מילה, תווית. ניתן לתת פירוש שונה ומגוון למילה, להוסיף או לאוריד פרשנויות שורש העניין כאן לדעתי זה התנהגות של תלמיד אשר לא מקובלת. ניקודה. התגובה לא פרופורציונלית ולא בגבולות הנורמה אחד התפקידים של מערכת החינוך בנוסף ללימוד מקצועות שונים הוא גם לחנך בשיתוף עם ההורים. במקרה זה בדיוק הזמן (אם זה לא קרה קודם) ללמד את הילד כי ניתן להגיב בצורה שונה בלי להפעיל כח פיזי וכי תגובה שישנה הוא פסולה ולא מתקבלת על הדעת. המסר חייב להיות מועבר לילד ונקלט. השינוי לא יקרה תוך יום יומיים.

שי ז.

New member
לא אלימות אלא אגרסיביות

הילד הזה לא זקוק לענישה או גבולות אלא לשיחה ועזרה איך לתעל את הזעם למקומות אחרים.

מרגיזה אותי אזלת היד של המערכת אם אין שיתוף

פעולה מצד ההורים. זה מתחיל בגן עם הורים שחושבים שהילד שלהם מושלים ולא מוכנים לטפל בבעיות, וממשיך בבית הספר עם הורים אחרים שחושבים שתפקיד המורה להתמודד עם הכל. ואני, באמת שמרגישה עצב כלפי אותם ילדים, שכן הרבה פעמים עזרה היתה מיטיבה איתם עד מאוד, אבל בד בבד, אני גם דואגת לילדי שנמצאים במחיצת אותם ילדים. הם בטח לא אשמים בכך שלא עוזרים לילד לתעל את הזעם בצורה יותר טובה.

למעלה