אלימות ו - ADHD

zivahefetz

New member
אלימות ו - ADHD

בתי בת ה - 8.5 אובחנה כ - ADHD במכון פרטי. היא טרם החלה בטיפול הריטלין למיניו. היום היתה לנו פגישה עם מנהלת בית הספר (כיתה ג) ובפגישה זו היא ספרה על התנהגותה האלימה של בתי כלפי חברים בכיתה. בעקבות הפגישה, בתי היתה מאד לחוצה וביקשה ללכת הביתה - השעה היתה 08:15 בבוקר - ואמרתי לה שלא. בתגובה, היא עמדה והיכתה אותי מכות במשך שעתיים..........סטירות בפנים, בעיטות ברגליים, מכות בחזה, יריקות עוד כהנא וכהנא. כל זה נמשך עד שנשברתי והסכמתי שהיא תחזור הביתה............וכשנכנסתי להביא את הילקוט שלה מהכיתה..........היא שינתה את דעתה. אני מצטערת על ההשתפכות.........וכמובן שהשאלה שלי תעלה בפני הנוירולוג המטפל, אצלו יש לנו פגישה ביום ראשון הקרוב..............אבל שאלתי היא אם ADHD מתבטא גם באלימות פיזית ?

spidergirl

New member
כן ולא

עלול להתבטא באלימות פיזית, שצריך לטפל בה מיידית. כשם שלא יתכן שהורה יכה ילד, לא יתכן שילד יכה הורה. איך לטפל? טיפול תרופתי בריטלין עוזר למנוע אלימות פיזית אבל עושה רושם שנדרש כאן טיפול התנהגותי בנוסף. חוץ מזה,דרושה אבחנה מבדלת, אולי הילדה זקוקה לתוספת תרופתית כמו ריספרדל. תיכף יבואו המנהלות וידעו להפנות אותך ללינקים ספציפיים.

zivahefetz

New member
ריספרדל - מה זה ?

ספיידר גירל תודה רבה על התגובה. אני פשוט מותשת נפשית עקב מקרה בית הספר. תגובתי לילדה במשך שארית היום היא מאד צוננת. הילדה מבקשת סליחה על מעשיה. אני אמרתי לה שאני סולחת ואוהבת אבל שהיא היום חצתה קו אדום. אני מסבירה לה שהרי גם אתמול היא בקשה סליחה, עשתה לי ציור, כתבה סליחות בנייר.........והנה היום המקרה חוזר על עצמו (לא המכותלי - אלא ההתנהגות הלא נשלטת). כך שלבקש סליחה זה קל.

spidergirl

New member
חשוב להבין

שההתנהגות אכן לא נשלטת וסביר להניח שצערה של הילדה אמיתי. חשוב מאוד לטפל בבעיה ולפנות למומחה, רצוי פסיכיאטר ילדים. התשישות שלך מובנת והתפרצויות כאלה יכולות לגרור אותך למעגל עוינות. כדי להבין קצת את ההתפרצויות יש את הספר ילד פיצוץ (אם תרצי לקרוא על הנושא).

שריד

New member
אלימות צריך להפסיק מיד

איך שלא הופכים את הארוע את האלימות צריך להפסיק מיד. לצורך העיניין אני הייתי מחזיק בכוח תוך כדי הסבר שזו הדרך היחידה לעזור לה להשתלט על עצמה. ומה קרה בסוף היא נשארה בביתה"ס ?

zivahefetz

New member
אלימות ו - ADHD

כן בסופו של דבר היא נכנסה לכיתה. אבל במאבק הכוחות היא נצחה, שהרי בסוף הסכמתי שנלך הביתה מיום לימודים...........והיא החליטה שהיא בכל זאת תישאר. האם אלימות זו אחת מהתופעות הידועות של ADHD ?

../images/Emo24.gifשלום zivahefetz../images/Emo39.gif

הפרעות התנהגות, בינהן התפרצויות זעם אלימות, מתלווים לעיתים לADHD. אני בטוחה שתשובה מלאה ומפורטת יותר תקבלי מדר' מנור לכשתענה. מניסיוני עם ילד ADHD עם בעיות התנהגות, אני יכולה לספר לך כי הטיפול התרופתי שיפר מאוד את חייו וחיינו בנושא זה.(תוכלי להבין זאת גם מחלק מהקישורים הרצ"ב, בחלקם עדיין בשם המשתמש הישן שלי- תמר ס) האם תוכלי לספר לנו מה היו תחושותייך וכיצד הגבת בכל הזמן הארוך בו ביתך התפרצה והיכתה אותך? הקישורים שצרפתי לך כאן הם לכלים רבים בנושא וגם לדיונים קודמים שהיו כאן בנושא התפרצויות זעם, אני מקווה שתמצאי בהם תשובות לחלק מחוסר האונים הנלווה למצבך כאשר את ניצבת מול בתך במעמד שכזה.

zivahefetz

New member
אלימות - שלום ניצחי

תודה על תגובתך. הרגשתי חוסר אונים מוחלט. כל פעם שבתי צרחה "בואי הביתה" עניתי לה בשקט, "לא את חייבת להשאר בבית הספר". הייתי במבוכה, הרגשתי עלבון שבתי מתנהגת בצורה כזו. תודה על הקישורים.

חוסר אונים

זו בד"כ התחושה המלווה. אל תחושי שלא בנוח. זה טבעי. אבל אם לא אכפת לך, הייתי רוצה להציע לך לפעם הבאה שבה תתפרץ, דרך שיכולה לעזור לשתיכן וגם לקצר את אורך ההתפרצות. מלבד זאת, כך גם תוכלי לעמוד על דעתך וגם להרגיעה. במקרה של התפרצות שכזו, מומלץ מאוד לאחוז בילדה, במעין חיבוק,לא חזק עד כאב, אלא מספיק חזק בכדי למנוע המשך ההכאה/השתוללות. אחיזה כזו והרגעה שקטה תוך כדי, לאט לאט תסיר את ההתנגדות שלה והיא תתחיל להרגע. בד"כ ההתפרעות תחלש ויגיע שלב הבכי והרגיעה. בשלב זה החיבוק יהיה יותר רך. חשוב שלאורך כל הזמן הזה, לא תראי סימן למבוכה,עצבים,מתח.אלא שליטה.(לפחות חיצונית). לאחר הרגיעה, תוכלו לשוחח- לא על ההתפרצות, אלא על הסיבה. בד"כ, אז מגיע שלב החרטה והצער, היא תתנצל (על אף שאין זה בשליטתה) ותוכלי לבקש ממנה לבוא איתך לשטוף את פניה ולגשת לכיתה (או לעשות את מה שיש לעשות וגרם לכך). העלבון הזה, יעלם עם השליטה שתקבלי במצב. נכון שלילדה אין שליטה בהתנהגות לעת עתה, אך לך יש דרך לשלוט במצב ולאן יגיע.

zivahefetz

New member
../images/Emo53.gifחוסר אונים - חיוך ניצחי../images/Emo35.gif

מאחר ואני חדשה בפורום, אני לא מכירה את כל רזיו. לדעתי שלחתי לך הודעה אישית בטעות. בתיאוריה אני מכירה את כל התשובות. במקרה שקרה בבית הספר אכן הגעתי למצב עם בתי בו חיבקתי אותה והיא נרגעה, עד ששוב עלתה בקשתה לחזור הביתה, ואני עניתי בשלילה, ואז היה עוד סיבוב של "התפרעות". זה בהחלט גורם למתחים בבית, להפגנת קרירות מצידי. אני מבינה שלילדה קשה מאד.....ושהיא מתחרטת קשות אחרי שקורים מקרים כאלה, אבל לי אין היכולת להתחמם אליה מהר אחרי שקורים אירועים כה קיצוניים.

עניתי לך במסר אישי,גם כן,כך שלא

אחזור כרגע על הדברים, מקוצר זמן (מצטערת). אני מבטיחה להאריך מאוחר יותר, אשמח גם אם אחרים כאן, בעלי נסיון דומה לשלנו עם ילדי ADHD עם בעיות התנהגות, יצרפו רעיונות התמודדות עבורך מניסיונם האישי.

למעלה