אלימות במשפחה

four seasons

New member
אלימות במשפחה

אמול בוצע רצח על רקע רומנתי, אישה רצחה את בן זוגה משום שהוא רצה להיפרד, בדרך כלל אנו מכירים מצב הפוך בשכבות מסויימות בחברה כשהאישה רוצה להיפרד היא נרצחת, תמוהה החלטת בית המשפט לשלוח אותה להסתכלות, האישה טענה שהיא השתגע לרגע למשמע רצונו להפרד ממנה, טענה זהה נשמעת ע"י גברים שרוצחים נשים בסיטואציות דומות במקרא זה לא היתה אלימות כלפי האישה אלה החלטה של בן זוגה לסיים את הקשר, בת זוגתו התנפלה עליו עם סכין ורצחה אותו ופצעה את בת זוגתו הנוכחית.

טל קר

New member
למרות שבפורום זה אנחנו מתרכזים

בעיקר ברציחות שנובעות כתוצאה ממעמד האישה בחברה, אני מצטערת ומגנה על כל רצח באשר הוא, פלילי ואחר. מה שכן קשור מדבריך לפורום, זה : א. מזתומרת בשכבות מסוימות בחברה? נשים נרצחות בכל שכבות החברה. גם רופאות נרצחות. ב. צריך להעיף מהלכסיקון את המונח רצח על רקע רומנטי. אין שום דבר רומנטי ברצח, ואין שום דבר רומנטי בהחלטה לרצוח מישהו אם הוא לא יהיה שלך. אגב המקרה הנדון הוא לא מקרה אופייני לא רק בגלל מין הרוצח ומין הנרצח אלא בגלל היות הנרצח "מוכר למשטרה" והיות הרוצחת זונה בעברה ומנהלת מכוני ליווי בהווה.

four seasons

New member
רצח על רקע רומנתי לא מושג

שאני המצאתי בית המישפט, התיקשורת משתמשים במושג זה, לגבי שכבות החברה רוב הרציחות שמתייחסות להגדרה זו (אני לא מכיר הגדרה אחרת) באות משכבה סציו אוקונומית לא משכילה. לגבי הנדירות היא אומנם פחות שכיחה אבל היא קיימת, ב97 אישה רצחה את בן זוגה ובבית המשפט היא טענה שהיא עשתה זו מפני שהוא מתנהג כמו נקבה. אלימות כנגד גברים רגישים קיימת למרות שלא פופלרי לדבר על זה, סליחה שסטיתי מנושא מעמד האישה. אני לא מאמין בהצדקה כלשהי לרצח נשים או גברים ומאמין ששיויון וחינוך ושיקום הם הדרך לחברה שיוויונית

כלב נשך בנאדם ??

רצח על רקע רומנטי, אגב, הוא מונח שעניינו רצח נשים ע"י גברים אלימים שמקבלים הנחה בשיפוט החברתי ושל רשויות החוק ובענישה בהתאם, כי זה על רקע כל כך חיובי ומתקבל על הדעת של גבר שהרומנטיקה העבירה אותו על דעתו, שהקורבן גרמה לו למעשהו זה וכולי וכולי. אין הצדקה לביטוי הזה.

למעלה