אלימות במשפחה

אלימות במשפחה

אני מכיר ילדה ממש חמודה בת 14 בערך שאבא שלה מכה אותה לפעמים ללא סיבה , היא מספרת לי שהיה פעם שהיא לא ניקתה את הבית אז היא קיבלה מכות והיו לה סימנים על הגב , שאלתי אותה אם היא ניסתה לדבר איתו על זה והיא אמרה שכן ושהוא אמר שהוא מצטער אבל למרות הכל הוא ממשיך השאלה שלי אם יש איזה מקום שאליו היא יכולה לפנות ולשאול שאלות או איזה מקומות יכולים לעזור בנושא הזה שלה. כי היא חשובה לי והייתי רוצה לעזור לה תודה

s h o o s h a

New member
לאן לפנות

ראשית, טוב שיש לילדה אותך, שיש עם מי לדבר, לספר ולשתף. אתה משמש לה אוזן קשבת וכתף תומכת וזה הרבה, אבל לא מספיק. על הילדה לפנות לקבלת סיוע שכן אין כל הצדקה בעולם שמישהו יפגע בה. היא יכולה לפנות ליועצת בית הספר אשר תברר את תלונות הילדה ובמידת הצורך תערב גורמים נוספים. אתר מקום יכול לספק תשובות לשאלות רבות אשר מתעוררות. ובכל מקרה, לא להזניח. יד מכוונת לילדה היא חשובה וחיונית ביותר ועם כל רצונך לעזור, הרי שאינך מוכשר לעשות זאת וחשוב שיהיו מעורבים הגורמים המתאימים. אגב, היכן האם בכל הסיפור?

לפי מה שהבנתי

האם מצדיקה את הבת שזה לא טוב מה שקורה אבל משום מה מצדיקה גם את האבא מכיוון שהילדה לא עושה מה שמבקשים ממנה , בעקרון מבקשים ממנה לנקות את הבית פעמיים ביום .. בשביל מה ? לסדר כל מיני דבר לנקות אחריהם בקיצור

s h o o s h a

New member
פניה לעזרה

מאחר וחסרים הרבה מאד פרטים קשה 'לקבוע' מה קורה במשפחה המדוברת. אולם, למרות המעט, נראה כי אב המשפחה דֵי משליט טרור בבית וגם האם סובלת מאיזשהו סוג של אלימות, שכן אינה מסוגלת לגבות את בתה ולהגן עליה. במקרה זה, חשוב ביותר שהילדה תפנה לייעוץ ולקבלת הכוונה. כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת, יועצת בית הספר- שתיצור קשר עם הרשויות במידה ותמצא לנכון לעשות זאת, לער"ן- שם תוכל למצוא אוזן קשבת ואפילו מבלי שתצטרך להזדהות. בהצלחה

שילה1

New member
ניתן גם לפנות לאל"י,לעובדת סוציאלית

למורה היועצת בבית הספר,ולעובד סיעוד ומניעה הקים בכל מחלק נוער במשטרה.

למעלה