אלימות בכיתה א'

ella34

New member
אלימות בכיתה א'

בכיתה א' בבית-סיפרנו יש ילד אלים,הפוגע פיזית באחר.הילד הנפגע אינו אוכל,אינו ישן ואף סובל מהמכות בגופו ממש. המורה אומרת כי הוא מטופל-אך הוא ממשיך לפגוע.ההורים -שאיתם דיברו הורי הילד שמוכה טוענים שזו בעיה של הילד המוכה. האומנם? הם גם הציעו שהילד המוכה יחזיר מכות לבנם. האם כך מחנכים ילדים? לטענת המורה בכיתה אסור להגיב במכות,נכון! אך הדבר נמשך ונמשך! האם איןפתרון או לפחות הרחקה? האם יימשך הדבר לאורך זמן? ומה יקרה בעתיד? יש אלימות טפלו בגיל צעיר!אולי כבר מאוחר מידי. מענין אם תושני הכפר מודעים לנעשה...

ella34

New member
כדאי לטפל היום

צריך היה לטפל במקרה כבר אתמול.ואין הגזמה.שאלתי,ואכן זה המצב..נסי לעזור! רק את יכולה.

../images/Emo18.gif בואו נעצור לחשוב רגע -

פנו אלי כמה גורמים בבקשה למחוק את השרשור הזה, כיוון שעל פי בדיקתם מדובר בניפוח והגזמה טוטאלית. לתפיסתי, מחיקה היא צעד קיצוני שיש להפעיל במקרים בוטים, ואני לא מזהה את זה במקרה הזה. הסברתי שלדעתי הדבר הראוי הוא לפרסם תגובה, וכך כל מי שיקרא ידע את העמדות השונות. מי שפנה אלי לא היה מעוניין בתגובה כזאת, ולא הצלחתי להבין בדיוק למה. אני חושבת שזה נכון שיש צורך בזהירות כשמעלים נושאים נפיצים כאלה. זה נכון לכולם, אבל נכון במיוחד כשמי שמעלה אותם מקפיד לשמור על האנונימיות של עצמו. מי שיודע לדאוג לפרטיותו, ראוי שידע להיזהר ולדאוג גם לפרטיות של אחרים. אני גם חושבת שהקוראים בפורום כבר למדו באיזה מידה לקחת כל דבר ברצינות, ועובדה שלא היו מי יודע מה תגובות להודעה המקורית. ועם זאת, הטענות שהועלו בפני חשובות וראויות לדיון, ולכן ארשה לעצמי לצטט ממה שנכתב אלי: ------------------------------------------------------------ "אני חושבת שצורת הדיון הזאת בנושאים כאלה בעייתית מאוד! אלה34 כותבת פרטים לא נכונים, ועל אף שאינה מזכירה שמות במפורש, לא קשה לברר ולהגיע לילדים עליהם היא מדברת. בנוסף, התגובה הראשונה שמנסה לנחש על מי מדובר רק מוכיחה שהשמות לרוב לא באמת חסויים. האם נכון מוסרית לדון בפורום על ילדים בכיתה א'? האם לכנות ילד בשם "ילד אלים" אין בכך להוציא לו שם רע??? האם אין זאת אלימות??? גם לילד ה"נפגע" יוצא "שם" בדיון מעין זה, שם חלש ופגיע. האם זאת לא טעות? לדעתי אלה34 עוברת את הגבול בהעלאת הדיון - ובמיוחד במשפט "האם כל תושבי הכפר יודעים" האם באמת כל, כל תושבי הכפר צריכים לדעת כל מקרה וכל תגובה בכל כיתה??? הגבול בין דיון פורה ומעלה מחשבות בונות, לבין רכילות והוצאת לשון הרע הוא דק. אני חושבת שהדיון הזה חוצה במעט את הגבול בכך שדן באנשים מסויימים מאוד מתוך חברה מצומצמת (סה"כ 66 ילדי כיתה א' המפוזרים ב3 כיתות, פחות ממחצית הילדים תושבי הכפר)." ----------------------------------------------------------

ella34

New member
מתנצלת אם מישהו נפגע

לא התכוונתי לפגוע,לא התכוונתי לומר לתת סטיגמות,רציתי רק להעלות שוב את נושא האלימות ולהצביע על כך שיש בעיות המתחילות בגיל צעיר,אם לא יטפלו באלימות בגיל הצעיר יתפתחו לכיוונים קשים הרבה יותר,ןמי יודע מה יקרה בעתיד? אין צורך להוסיף ולומר שלא היתה כל חשיפה,אך המסר עבר והתקוה לכפר ללא אלימות עדיין באופק,שום כוונות זדון,אנא,התייחסו כך, איכפת לי מה קורה לילדים!!!

רותי777ח

New member
אני אתייחס לנקודה אחת חשובה שאת מעלה

אלימות בגיל צעיר. התייחסתי לנושא זה גם בערב המועמדים. כתבתי על כך גם במאמר המצורף לפורום הזה. מחקרים מצביעים על כך שאלימות ילדים צעירים מתחילה בגנים צפופים. זאת נקודה שאנחנו יכולים לפעול לשינויה. נכון שזה יעלה לנו כסף אבל בעיני זה כסף קטן לעומת ההתמודדות העתידית עם אלימות ותסכול הילדים והנוער. וועדת חינוך לגיל הרך עשתה צעד ענק בכיוון השנה וחשוב להמשיך אותו בשנים הקרובות. כאן נכנס גם עניין ההסתכלות וההערכות קדימה, שהרי לא קשה לנחש מה יהיה גדלם של המחזורים העתדיים. אני אשמח לשמוע מצעירים וותיקים כאחד מה דעתם על עניין זה והאם ישנה נכונות להשקיע משאבים כספיים במתן התחלה טובה יותר לילדינו ועתיד רגוע יותר לכולנו. ום טוב, רותי

מקומית1

New member
סליחה שלא הגבתי, הנושא חשוב,

אבל לא נעים לי לדבר אל הקירות. אינני מגיבה או מתייחסת להודעות אנונימיות שמלכלכות בצורה משתפנת על מערכת החינוך בכפר, על המורות והמורים, ועל ילדים קטנים. יכול להיות שהכל מדויק אבל זו לא דרך שיח ראויה בעיני. אשמח לשוחח בדרכים אחרות הילה

למעלה