אלימות בין אחים

אלימות בין אחים

שני הילדים שלי מרבים לריב ביניהם. בזמן האחרון הם גם מרביצים זה לזה ומגיעים לבכי רציני. אני מנסה לא להתערב, אך אני מאמינה שצריך ללמד אותם תקשורת אחרת. אשמח לשמוע רעיונות או סיפורים דומים כדי לשפר את האווירה בבית.

vered4

New member
אני בעד לא להתערב כשופט אבל כן

לנסות להשפיע על דרכי התקשורת. חוץ מזה אני לא מסכימה לאלימות בבית, מילולית או פיסית. אני מדברת איתם על הנושא של איך רבים, לא על התוכן (מנסה לא להכנס לזה בכלל), שואלת מה הם חושבים וביחד מנסה שיבינו מה הבעיה. כי כמו שאמרת בנוגע לאוירה בבית, כולנו חיים ביחד, כל אחד משפיע על איך שהאחרים מרגישים. ואם יש בעיה יש דרך לפתור אותה, ויש דרך שלא. לפעמים יש מריבה רצינית כשנוסעים באוטו, שם אפילו אין אפשרות ללכת למקום אחר, וחשוב להתחשב בכולם. אם דובר פה בעבר על גבולות, זו בעיני דוגמא לגבול. לא מתנהגים באלימות אחד לשני.

לאה_מ

New member
אני מסכימה עם ורד לגבי היעילות

שבאי התערבות ובד בבד הצורך ללמד צורות תקשורת אחרות, צורות לישוב סכסוכים בדרכי שלום. אני מצרפת לך קישורים לשני דיונים שהיו כאן לאחרונה בנושא דומה. אני חושבת שתמצאי בהם עניין.

michal@gal

Active member
מנהל
נכון שלא להתערב במריבות

אבל אני לא נותנת לזה להגיע למכות. בשלב שרוצים ללכת מכות אני מתערבת ומפרידה, ומושיבה אותם לדבר כדי לפתור את הבעיה. אני לא מוכנה שהילדים שלי ילמדו שפותרים בעיות באלימות.

למעלה