אלימות בגיל צעיר

ליקה

New member
אלימות בגיל צעיר

שלום לכולם יש לי בעייה עם בני בן השנה וחצי. הוא כל הזמן מרביץ. לכל אחד שעובר הוא מראה את נחת זרועו. בגן הוא ממש "אימת הילדים". יש לציין כי אנו כל הזמן אומרים שלא מכים וזה לא נעים וכן הגננות אומרות זאת. ממש לא נעים לי. מה ניתן לעשות? האם עונש אפקטיבי? כל פעם שזה קורה אני לוקחת את ידו ומייד מזיזה אותו וממש גוערת בו. מספר פעמים אף נתתי לו מכה קלה על היד - וזה ממש העליב אותו - אך חוזר חלילה. אשמח לכל עצה תודה ויום טוב

אלה_ה

New member
אלימות אף פעם לא פתרון לאלימות

אם את מכה אותו מה את מלמדת אותו? שהתשובה לאלימות היא אלימות? בנך עובר תהליך מאוד טבעי. נראה לי שרוב הילדים עוברים את שלב המכות במינון כזה או אחר. בייחוד בגילאים כאלו שהוא לא יודע לבטא את עצמו במילים. פשוט להסביר לו שוב ושוב שאסור להרביץ ולהרחיק אותו מהצד המוכה. ואין לא נעים. זה חלק מהחיים.

michal@gal

Active member
מנהל
פתרון לאלימות

עברתי תקופה דומה עם הבן שלי בגיל שנתיים. הפתרון שלי היה להרחיק אותו מייד לקצה השני של הבית ולתת לו "הרצאה" שזה לא נעים, כואב וכו´. אני לא יודעת אם הוא הבין או הקשיב לכל מה שאני אמרתי, אבל הוא בוודאות הבין שאני כועסת. זה לא פתרון מיידי. היו פעמים שברגע שעזבתי אותו אחרי "הרצאה" הוא היה מייד רץ ומרביץ בחזרה, ולפעמים בביקורים אצל חברים הייתי מבלה 50% מהזמן בלהסביר לו שלא מרביצים, אבל בסופו של דבר (מספר שבועות) המסר הובן, והוא הפסיק להרביץ.

לליקה ../images/Emo50.gif

תמיד מגיע הגיל שבו הם מפסיקים להיות תמימים וחמודים ומגלים את כוחה של המציאות האכזרית המלווה באלימות(לי אישית זה די עצוב הקטע הזה מודה)ואי אפשר להמלט מהמציאות הזו. הדבר הכי טוב שאפשר לעשות הוא לא לוותר,להשתדל בכל מאודנו אבל ממש ככה כדי ללמד אותם על אותו קו מוסרי דק,נסתר אבל קיים בין רע לטוב כי הרי מדובר כאן בילדים שלנו שאנחנו כל כך אוהבים.האם ניסיתם לבדוק סיבות המניעות אותו לאלימות,האם האלימות מתרחשת רק בגן או גם בבית?אל תפסיקו להעביר לו את המסר של אנטי אלימות בסוף הוא יפנים. שלך חנה גונן

למעלה