אלימות בבתי ספר

אלימות בבתי ספר

בשבוע שעבר מנהלת בית ספר קיבלה מכות ( בכוונה בחרתי במילים הללו ) מתלמיד בית ספר . היו תלמידים והיו מורים שראו הכול ! אין פה איזו הפתעה בוצעה אלימות כלפי אנשי חינוך לא פעם ולא פעמיים . אפס סבלנות לאלימות אפס וכך צריך להיות . ילד עם בעיות התנהגות צריך עבודה וצריך השגחה לצד תהליך יום יומי ועד שלא תעלם בעית האלימות ילד כזה לא יכול להפוך כיתה ולבצע אלימות כלפי אנשי חינוך. ביום שהורים יבינו שצריך לעבוד ביחד עם ההורים ואנשי חינוך הם לא נגד ילדים נהפוכו הם פה כדי שהילד שלי ושלך יהיו משכילים וילמדו להרחיב אופקים ולהיות טובים יותר כשנבין אנחנו נהיה חברה טובה יותר ונייצר ביחד כל כך הרבה טוב .
זה נכון שמערכת החינוך לא מושלמת ויש הרבה עבודה אבל מאיתנו הכול מתחיל.להכות מנהלת ומורה זו חציית קו אדום וגבול שאסור לנו כחברה לשתוק. לפני חודש זו מורה ושבוע שעבר זו מנהלת ומחר זו את או אתה .

אני מכירה את הסיפור מבפנים

לחברתי יש בן שלומד שם בכיתה ב'.
הוא מסרב ללכת כל בקר כי מציקים לו

אתמול ישבנו יחד כאשר היא שוחחה עם המנהלת. בבית הספר היסודי אין כלים!!!

הילדים בוטים. אלימים. ההורים נותנים גיבוי טפשי
קצרה מידה של המנהלת לעשות דבר
חברתי התלוננה על מקרה של בנה כיתה ב' והמחנכת אמרה שהיא לא יודעת מה היא לעשות!!

ייאוש.

היום האמא הייתה אצל אורלי וגיא

ואני המומה שיש עו"ד בנידון
שאמא מודה " לבן שלי יש קשיים התנהגותיים"
הוא ללא וסות ומבחינתה זה בסדר.........
&nbsp
הילד שלה הרביץ למנהלת בעט בה מול כל התלמידים וזה בסדר מבחינתה .
זה החינוך של ההורים אין טיפת כבוד .
&nbsp
מנהלתמקסימה אגב שנתנה לי יד לא מעט פעמים.

niva99

New member
חייבות להיות סנקציות = השעיה / סילוק מבית הספר

לא יתכן מצב שהצוות
ולא משנה איזה לצורך העניין
בין אם זה הצוות החינוכי - מורים ומנהלים ( אגב, במגזר הערבי נרצח מנהל כי יחסו לא מצא חן בעיני מאן דהוא).
או הרפואי- רופאים ואחיות
או הסוציאלי - פסיכולוגים ועובדים סוציאליים
יוכו ע"י צרכני השירות שלהם.
את הרעה החולה הזו יש לעקור מהשורש

(ואני עומדת לומר משהו לא פופולרי )

לא אכפת לי מה המחיר שהצד הפוגע ישלם!
בין אם יעמידו אותו למשפט / קנס כספי שיקבע בחוק כפיצוי- על פגיעה בעובד ציבור
או שבעת ההתגוננות, הצד הפגוע יפגע אף הוא פגיעה פיזית קשה בתוקף...

שיקחו בחשבון שהדברים לא יעברו להם כך סתם ללא מענה הולם.

דנה אז

New member
יש הבדל בין ילד עם בעיות התנהגות למבוגר

ילד אפשר ללמד דרכי התנהגות אחרות.
אבל מסכימה איתך שצריך להיות פחות סובלנים כלפי אלימות (מילולית ופיזית), והגברת תחושת הבטחון של כולנו.

לא מכירה את הסיפור, אבל זה עצוב שיש כזה חוסר כבוד

כלפי אנשי חינוך וחבל שהורים מצדיקים אלימות של ילדיהם.
&nbsp

דנה אז

New member
למערכת החינוך הרגילה אין דרכי התמודדות מתאימות

כאשר מדובר בילדים עם דפוסי התנהגות בעייתיים, ולא אירוע בודד (ולא משנה אם זה על רקע 0DD, קשה וריכוז או ויסות חושי...). גם הילדים עצמם וגם המערכת והילדים סביבם סובלים. הילדים עצמם לא פעם מרגישים דחויים, אשמים...
יודעת מהיכרות עם מספר מקרים שמסגרות לבעיות התנהגות נותנות להם דרכי התמודדות אחרות, מלמדים אותם להתנהג אחרת על ידי חיזוקים ולא סנקציות. מהניסיון שלי הם מרגישים טוב יותר, מרגישים שמקבלים אותם, מבינים אותם, רצויים ותחושת בטחון שלא מפחדים מהם... הבעיה שהורים רק מהשם חינוך מיוחד מפחדים, ומצפים שהמערכת תתמודד עם הבן שלהם אבל לרוב לא מגבים את המערכת....

למעלה