אלייך crazy

אלייך crazy

מישהו מנצל את מקום עבודתו, וללא ידיעת מעסיקו במקום לעבוד מצ'וטט בפורומים, זה דבר אינו מוסרי בעליל ויש לגנותו שכן הוא עובר על מספר חוקים שלשנים שאציין דינו עד 3 שנות מאסר, הראשון מעילה באימון (במקום לעבוד מנצל את אימון מעסיקו ומצ'וטט), והשני גניבה ממעסיק (וזה מתבטא בשכר שהוא מקבל עבור הזמן שהוא מבזבז בצ'יטוט), אכן דבר חמור ולא מוסרי. יש עוד נקודה שידידתי שרית צריכה להיות ערה להם, שאזרח שיודע על ביצוע עבירה ולא מדווח עליה דינו כשותף לעבירה, כאמור אם ישנם אנשים ספציפיים שאת יודעת עליהם, קודם תעבירי להם אזהרה במסרים, ואם לא יחדלו תדווחי. אל תקפצו ותאשימו אותי לשידול להלשנה, אם רוצים לפעול לפי מנהל תקין ויושר ציבורי, יש להיות עקביים ולא מתי שנוח כמו שקורה לחלק מהאנשים

שרית יפה שאת מצטטת מילה במילה

את תגובתי לנושא ניצול מקום העבודה לצורך צ'יטוט. רק מן ההגינות לציין את מקור הציטוט - תודה מנדי.

ס ד

New member
יש לחסודה היכולת העל אנושית

לראות אם המשתתפים בצ'ט כותבים מהבית או מהעבודה ואם מהעבודה - האם הכותב הוא הבעלים או שכיר. אתם לא חושבים שזה מדהים, מעבר לטוהר המידות הנדיר... כמובן שהיר גם יודעת אם הכותב עובד משמרת או רגילה וכו'...

אלייך מנדי...

מבקשת את סליחתך שלא ציינתי את המקור...פשוט סימנתי את הכתוב וגזרתי והעתקתי לחלון התגובות...אני חושבת שפשוט היטבת להסביר את אי החוקיות שבגלישה לפורמים פרטיים בזמן העבודה.ושוב קבל בבקשה את התנצלותי...שרית

lj101

New member
לשרית הספרית שמתי לב לעניין שמציק

לך מאוד והוא עניין הגלישה בשעות העבודה. קבלי קצת הסבר לעניין, החברים מכירים אותי, עד לא לפני הרבה זמן נהלתי את כל מערכת המחשוב של חברה ממשלתית די גדולה ומוכרת ואני עוסק בתחום הייעוץ וההדרכה למספר גורמים בתחום המחשוב, כך שלפחות דעתי אינה סובייקטיבית אלא באמת אובייקטיבית. לא פעם עולה השאלה בעניין הגלישה אם היא פסולה ושלילית או חיובית במינון הנכון ? מקומות עבודה רבים כיום מאפשרים לעובדים לגלוש באינטרנט ללא הגבלה וללא כל פיקוח ויש מקומות עבודה אשר הופכים את הגלישה באינטרנט לכלי לניגוח או רדיפה ומעקב אחר העובד. כאן ולכאן מדובר בקיצוניות לשמה. בטרום עידן האינטרנט במדינתנו, היו 10 הפסקות קפה, הפסקת אוכל והפסקת סידור עניינים והפסקה לקריאת עיתון. עוד נקודה למחשבה ביום עבודה של 8.5 שעות, לדעתך, כמה שעות עובד העובד נטו ?, ב-100% מהזמן ?, 90% מהזמן לידיעתך מקסימום שעות עבודה בפועל ברוב מקומות העבודה הם משהו בסביבות 70% עבודה נטו ונשארים לנו 25% מהזמן לערך פנויים. אם פעם העובדים היו עובדים הרבה יותר פחות שעות, לפחות היום הם יושבים מול השולחן ועונים לטלפון, לפחות כאן המצב שאת חלק מהסידורים והתשלומים הם מבצעים דרך האינטרנט ולא יוצאים לשעתיים של סידורים ואת הקפה שותים מול המחשב וגם במקום לבצע השוואת מחירים לטיול בהונולולו בטלפון אז מבצעים באינטרנט רק שבטלפון היה עולה להם כסף ובאינטרנט המידע נגיש וזמין. יש הרבה יתרונות לעניין, לדעתי גם רבים וטובים יגידו שזה מוסיף ידע ואפשרויות רבות נוספות בין אם הן חיוביות ובין אם הם לפעמים שליליות. כתיבת תגובות בפורום זה או אחר או צ'יטוט בזמן עבודה לדעתי היא חלק מתהליך שכל העולם עובר אותו. לא נראה לי שמדובר במעילת אמון כאשר בכירים ומנהלים יושבים וגולשים באינטרנט במהלך העבודה והם נקיי כפיים רק העובד הזוטר יחטוף, וזו לא עבירה פלילית שעונשה מאסר, אז אנא ממך גברתי היקרה די לניסיון ההפחדה. כל ארגון קובע את הכללים, הכללים הם היכן שהוא באמצע, מה מותר ומה חסום, אירגון מסודר ולא קיקיוני כמו העיריות יעביר נוהל מסודר וידאג שתהה לו אבטחת מידע מתאימה, אירגון קיקוני לדוגמה ימנה חסר ידע במחשוב לתפקיד מנהל מחשוב כחלק מדיל פוליטי. כחלק מהמלצות שניתנו למעסיקים הן לא לבצע מעקבים אחר העובדים אלא יותר לבצע חסימות ייחודיות, ניתן לחסום פורומים, צ'טים אתרי סקס ועוד... באופן סלקטיבי, אבל אז... יש בעיה אחרת איך אותם המנהלים יגלשו ויצ'טטו ? קבלי חומר למחשבה. בברכה LJ101

אלייך lj 101

תודה על תשובתך המשכילה...מה גם שאם נהלת מערכת מחשוב של חברה גדולה אתה בוודאי יודע מה קורה......... ואני הספרית השכונתית מה אגיד ומה אומר????? אני משאירה את עיניני האינטרנט לשעות הפנויות., בסופו של דבר שכל אחד ינהל את עיניניו כטוב בעיניו..אבל שלא ידון בעיניני המוסר של אחרים ולא ישאל מה עושים עובדים אלה ואחרים.. שיהיה לך ערב נעים שרית

למעלה