אלטרנטיבה

ס ו ז נ ה

New member
בוקר טוב אורח

רק שלא תפרח-תברח מכאן. הייתי זקוקה לתשומת הלב הזאת אני בת 33, נשואה פלוס 2. שני הורי סוכרתיים (type 2), ושני ההריונות שלי היו סוכרתיים. לפני כשנתיים וחצי החלמתי מלוקמיה שאובחנה אצלי כשהייתי במצב של סכנת חיים. אני מאמינה שההחלמה הכלכך מהירה ומוצלחת שלי, חלקה הגדול התאפשר מתוך אותה גישה חיובית שאתה מדבר עליה אממה? הטיפולים האגרסיביים והזעזועים שהגוף שלי עבר הביאו, בין השאר, להערכת הרופאים, להתפרצות מוקדמת של הסכרת אני מצידי הדחקתי כמה שיכולתי, ולא נעזרתי בגלוקומטר שהיה לי בבית אבל כשהצימאון הביא אותי לשתות 5 ליטר ליום, ולבלות את רוב היום בשרותים - נשברתי בחודש יולי האחרון המדידה הראתה 490 ומשהו, ועזרה ראשונה בדמות כדורי גלוקופאג', לא ממש עזרה לי קיבלתי זריקת אינסולין, אני מניחה שמיקס, בבי"ח והרגשתי קצת יותר טוב. מבחינת הרופאים אני מקרה מאד מעניין. לא הבנתי למה קשה להם לסווג את סוג הסכרת שלי. ביקשתי בדיקת דם כדי לברר את הסוג, ואני מחכה לתוצאות אני מקבלת טלפונים הביתה, מזמינים אותי לפגישות, מבקשים שאפגש עם הרופא הזה ועם ההוא ואני כבר לא מוכנה לשחק את המשחק הזה. אני אוכלת 3 ארוחות ביום, אם כי כאן קראתי על המלצה של 5 מאחר והמיקס 25 שאני מזריקה תקף ל-8 שעות אני משתדלת לאכול כל 8 שעות כמה לא נוח שזה יהיה. יחד עם זאת אני מעלה סוכר בלילות ויוצאת מאיזון גם בהמשך היום האיזון לא "יפה" כמו שקיוויתי שיהיה. אני עוסקת בספורט, מזה כ-3 חודשים, 3 פעמים בשבוע, באופן סדיר ואמש, החלטתי להתחיל ולהכנס לעניינים אני אבדוק אפשרות של מעקב בתה"ש, לשם אני בינכה מגיעה למעקבים במחלקה ההמטולוגית ואולי אצליח להפרד מהרופאה הפסימית שלי מצטערת שיצא ארוך. אני אאמץ היום את העצות שלך ואני לראות את חיי באור חיובי יותר תודה שאתם כאן ס ו ז נ ה

ס ו ז נ ה

New member
רשמתי לפני

לא חשבתי על בדיקה לתפקוד הלבלב, כמה פשוט.. הרופאה שלי, כך נדמה לי, עובדת בעיקר אינטואיטיבית זו אני שביקשתי בדיקה כדי לברר איזה סוג סכרת יש לי וכעת אבקש בדיקה לתפקוד מצב הלבלב רציתי לשאול משהו לגבי המרפאה בתה"ש. חבל שאין לאורח תיבת מסרים או אימייל תודה על התגובה שיהיה לכולם יום טוב ושליו

ס ו ז נ ה

New member
אלטרנטיבה

שלום לכולם! לא אכנס כאן לפרטי ומורכבות מחלת הסכרת שלי, אבל העניין הוא שקשה לי לבחור בפתרון שהרפואה הקונבנציונלית מציעה לי 3 סוגי מזרקים, 4 זריקות אינסולין ביממה, בין 3 ל-7 בדיקות סוכר ביממה, ביקורת דו-חודשית, משטר תזונה קפדני, פעילות גופנית יומיומית ועם כל זה האיזון אינו מושלם. נמאס לי ואני מחפשת ערוצי התמודדות אחרים האם למישהו יש ניסיון עם סוג אחר של טיפול?

טיפול!

טיפול באינסולין הוא הדרך היחידה שלך לחיות
וכול טיפול אלטרנטיבי יכול לבוא בנוסף ולא במקום. אם את רוצה אלטרנטיבה ל-4 זריקות ביום, אם כי לא לבדיקות, כדאי לך לשקול טיפול במשאבת אינסולין שיחסוך ממך את הזריקות הדחופות ויאפשר לך איזון טוב יותר. כמו כן יש גם אפשרות של טיפול באינסולין בשם לנטוס שמעניק לגוף רמת אינסולין רקע למשך 24 שעות ויכול אף הוא להפחית את מס' הזריקות היומיות. את יכולה לעשות חיפוש אחורה למס' טיפול אחרים שהוצעו כאן בעבר אבל אני באופן אישי לוקחת את יעילותם בספק רב ולא מוכנה להפקיר כך את חיי.

ס ו ז נ ה

New member
תודה

קשה לי. מסתבר, לפי הדברים שאני קוראת כאן, שיש לי המון מה ללמוד מכם. הרופאה שלי לא נותנת לי טיפת עידוד אלא מדכאה אותי מביקור לביקור קשה לי למצוא קרן אור במחלה הזאת, ואני מיואשת לגמרי מקווה לשמוע כאן עוד על המשאבה, כי לא ממש ברור לי מה המשמעות של זה ביום רביעי יש לי שוב ביקורת אני מפחדת להוציא את הבדיקה האחרונה של ה-H1C ולגלות שלא היתה ירידה משמעותית מאז ה-11.5 האחרונים בינתיים שואבת מכם כוחות ומקווה להתחזק עם הזמן כותבת ובוכה.. תודה שאתם כאן

סוזנה יקרה

אם הרופאה מדכאת אותך היא כנראה אינה מתאימה בשבילך ! היא יכולה להיות הרופאה הטובה בעולם- אבל אם היא אינה מעניקה לך את הבטחון והעידוד הדרושים לטיפול הולם, נראה לי שעליך להחליפה. דווקא כמי שהתגברה על דברים קשים יותר קשה לי להאמין שלא תוכלי גם לגרום לעצמך להגיע לאיזון מצוין
אין לך מה לשבת ולבכות, הסוכרת אינה סוף העולם. היא מחלה מתוקה שניתן בהחלט לחיות איתה ואפילו טוב
. את עוד בשלב התחלתי של הסוכרת, אם הבנתי נכון, ולוקח זמן למצוא את הטיפול המתאים בשבילך. ישנם כמה סוגים של כדורים, כמה סוגי אינסולין והם משפעים שונה על כל אדם. וכמובן יש את המשאבה אבל אם את עדיין בשלב הראשוני אני מניחה שיקח עוד זמן עד שיחברו אותך אליה. בכל מקרה אני מצרפת לך שני אתרים עם כתבות מפורטות על משאבה: ככל שתדעי יותר תוכלי להבין יותר ולעזור לרופאים בטיפול בך. באותם אתרים תמצאי גם המון מידע על הסוכרת עצמה. וכמובן כמובן אנחנו פה לענות על כל שאלה ולהעניק לך כל עידוד שאת צריכה
כי באמת השד
אינו נורא כול-כך.

DesertFox46

New member
אלטרנטיבה

שלום סוזנה קודם כל, סוכרת היא לא סוף האולם, ובמיוחד כאשר את לוקחת בחשבון ההתקדמות בטיפולים בשנים האחרונות. כל הדודים שלי בצד האבא היו סוכרתיים והם חיו עד לגים מופלג - שנות התשעים לחייהם. גם צריך לקחת בחשבון שהם חיו בתקופה שלא היו כל הסוגים של אנססולין וכדורים שיש היום. אני חיי עם המחלה הזאת כבר כ-20 שנים ועברתי תקופות של כמעט יאוש, עם חוסר איזון קשה שגם הקשה על התפקוד היומי אבל עם התמיכה של המשפחה עברתי תקופות אלה והיום, עם הטיפול הנוכחי, היגעתי לאיזון מאוד טוב וחיי יום יום כאדם נורמלי. בקשר לרופאה - האם היא מומחית לסוכרת או האם הי רופאה כללית ? הנסיון שלי הוא שרופאי משפחה בד"כ לא מודעים מספיק לחומרת המחלה והטיפולים הדרושים ולכן אינם מודעים לצורך של החולה בתמיכה. כמובן יש יוצאי מין הכלל, אבל לפי דעתי את צריכה למצוא מומחה לסוכרת שאת יכולה לתקשר איתו/ה ולדבר באופן חופשי וענייני ולקבל התיחסות הולמת. בקשר לטיפולים בבית החולים, נראה שהמטרה שלהם היא מחקר ולהציג אותך כמקרה מענין ולאו דווקה כבן אדם שצריך פתרון מהר לבעייתו. לכן אני חוזר וממליץ למצוא מומחה לסוכרת לצורך טיפול שוטף. בקשר לטיפול - לפי מה שאת מספרת, כל הנסיונות, הם בכדורים והן עם זריקות לא נותנים מענה למצב שלך. הנתון שחסר לי כרגע הוא המשקל שלך. עם את בעלת משקל עודף, עז יש סיכויים שטיפול בכדורים או בדיטה יספיק לך לאחר הורדת המשקל. אבל עם את כמוני, שהמשקל היה בגדר הנורמה אני מעוד ממליץ לעבור לטיפול במשאבה ובמיוחד בגלל שאין לך איזון עם זריקות. ובסוף, לא להסס לשאול שאלות מהאנשים כאן. כולנו כאן לתמוך ולעזור לך. אני משתתף בפורום של משתמשי משאבת אנסולים שמתנהל בשפה האנגלית. אם את מעוניינת שלחי לי e-mail ואני אשלך פרטים בקשר להצטרפות

ס ו ז נ ה

New member
הי FOX

תודה על התגובה. אני מטופלת היום במרפאת סכרת, ע"י רופאת סכרת לצערי כדורים לא יכולים לעזור לי, אלא רק זריקות אינסולין לא בגלל משקל אלא בגלל, לפי מה שהרופאה אומרת, מצב הלבלב. לא הבנתי למה אתה חושב שבבי"ח מטרת הצוות היא מחקר ולא טיפול? בבי"ח תה"ש יש לי מערכת תמיכה שליוותה אותי בתקופת ההחלמה מהסרטן, ומאחר ואני מגיעה שם לביקורות קבועות, אני בודקת אפשרות להגיע לשם גם לטיפול במרפאת הסכרת. מי שרואים בי מקרה מעניין הם דווקא רופאי קופ"ח שכנראה קצת משועממים לפעמים ביום רביעי יש לי ביקורת אצל רופאת הסוכר של קופ"ח ואז תהיה לי שוב הזדמנות לשמוע כמה אני לא בסדר, וכמה הסיכוי קטן וכמה וכמה וכמה אני אנצל את הביקור הזה אצלה כדי לאסוף ממנה את כל הבדיקות שהשארתי שם ואנסה לחפש לי רופא אחר תודה שאתם כאן. אני מקבלת מכם כוח

למעלה